Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Tudatformáló kampány indul

A családi életet támogató munkahelyek fontosságára figyelmeztető, valamint a nők és a férfiak társadalmi esélyegyenlőségét célzó tudatformáló kampányt indít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága.
Nagy Anna kormányszóvivő és Soltész Miklós, a területért felelős államtitkár szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón egyaránt azt hangsúlyozta, hogy a kiegyensúlyozott családi élet a nők és a férfiak társadalmi egyenlőségének megteremtésével hozható létre, a harmonikus magánélet kialakítása pedig a munkavállalók érdekét is szolgálja, hiszen az ilyen életmódot folytató munkavállalók hivatásukban is nagyobb teljesítményre képesek.

Az "Egyensúly a családban + egyensúly a munkában = egyensúly a világban" szlogennel induló kampány ezért azt kívánja tudatosítani, hogy az egész Európát érintő demográfiai válság megoldására a családok megbecsülése, valamint a munka és a magánélet összeegyeztethetősége lehet az egyik legfontosabb válasz - fűzte hozzá a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára.

Soltész Miklós az Európai Unió támogatásával induló, két hónapos kampány részleteire kitérve egyebek mellett arra bíztatta a munkaadókat, hogy ne féljenek gyermekes nőket foglalkoztatni, hiszen ők az otthon szerzett tapasztalataik segítségével a munka világában is könnyebben megállják a helyüket. Az államtitkár ezzel párhuzamosan a férfiaktól azt kérte, a kiegyensúlyozott családi légkör kialakítása érdekében ne elégedjenek meg a családon belüli kereső szerepével, és a jelenleginél nagyobb arányban kapcsolódjanak be a háztartási munkába.

Az abortusz kérdésére kitérve úgy fogalmazott, a magyar társadalom jelenleg még nem kész az abortusz betiltására, de remélik, a kérdésről vallott társadalmi szemlélet alakításával akár felére csökkenthetik a terhesség-megszakítások számát.

Nagy Anna ezt megelőzően arra emlékeztetett, hogy a kormány a kismamák könnyebb elhelyezkedése érdekében vezette be számukra az egyszerűsített járulékfizetési lehetőséget. Mint mondta, szintén az anyák elismerését szolgálta a gyes időtartalmának három évre emelése, valamint a nők negyven év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetősége, illetve az állam új alaptörvény által is elismert azon vállalása, amely szerint a gyermeknevelés költségeit nem szabad megadóztatni.

Soltész Miklós ezt azzal egészítette ki, hogy a kormány korábban egységesítette és ezzel megkönnyítette az örökbefogadást, amelyet ezentúl az örökbefogadói gyes kiutalásával is támogat.

Olvasóink írták

 • 6. öszödiböszme 2011. május 05. 18:32
  „rommel
  Mit fizetsz te??? Ahol te laksz, ingyen kapsz mindent. Ételt, italt, muszájdzsekit, nyugtatóinjekciót!”
 • 5. dorombolok 2011. május 05. 10:55
  „Szerintem a parlament 2/3- ánál kellene kezdeni, de nagyon intenzíven!”
 • 4. alacska 2011. május 05. 10:17
  „rommel - Ti FIDESz-esek nem tudtok már újabbal előjönni mint a másik kormánnyal -Alllergiás vagy Gyurcsányra?hidd el nekem sem a nagy kedvencem , de a Viktor vezér se! Úgy, hogy a hátam közepén jöttök ki az állandó Gyurcsányozással! Jó lenne már a "zemberek" jövőjével is foglalkozni a visszamutogatások helyett. Igaz egy lépés már volt a " Nagyarányú adócsökkentés" - kinek???”
 • 3. rommel 2011. május 04. 23:14
  „NEKTEK EZ SEM JÓ ?
  BEZZEG A GYURCSÁNY................
  ŐK LEGALÁBB ELLOPTAK MINDENT !
  NEKEM IS JUTOTT BELŐLE !
  MOST FIZETEM A CSEKKEKET !”
 • 2. Boli 2011. május 04. 22:17
  „Nem érted, ők a zembereknek akarnak jót! Elveszel a részletekben! :(”
 • 1. miracle 2011. május 04. 21:10
  „"szintén az anyák elismerését szolgálta a gyes időtartalmának három évre emelése" Meg nyilván a GYES,GYED, csp befagyasztása is.
  "a gyermeknevelés költségeit nem szabad megadóztatni" ezért keres egy kiskeresetű 3 gyerekes kevesebbet, mint tavaly.
  "a harmonikus magánélet kialakítása" amit majd jól elő fog segíteni a megvágott mennyiségű szabadság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészeti hetek szerdától Gyöngyösön

Irodalmi estekkel, fotó- és kristálykiállítással, komolyzenei koncertekkel és japán dobegyüttes… Tovább olvasom