Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Tudásközpont létesül Veszprémben

Tudásközpontot hoznak létre Veszprémben a volt gyermekkórház épületében és egyhektáros területén mintegy hárommilliárd forintos beruházással, legkésőbb 2012-ig.

Veszprém megye közgyűlése a 404 millió forintra értékelt ingatlant 99 évre ingyenesen adja használatba a veszprémi Pannon Egyetemnek - erről írt alá szerződést szerdán Lasztovicza Jenő (Fidesz), a megyegyűlés elnöke és Rédey Ákos, az egyetem rektora. A megyének kiemelten fontos az egyetem léte, az ottani tudományos munka, s ennek megfelelően igyekeznek is támogatni a fejlesztéseit - mondta el Lasztovicza Jenő.

Hozzátette: az egyetemi kutatómunka nagymértékben hat a megye, a régió gazdasági életére is. Rédey Ákos közölte, hogy oktatási és innovációs kutató-fejlesztő tudásbázist hoznak létre a volt gyermekkórház három épületében, amely ingatlanegyüttes az egyetem szomszédságában van.

Kitért arra is, hogy a Pannon Egyetem 4,3 milliárd forintot nyert pályázaton fejlesztésekre, s ebből mintegy hárommilliárdot a tudásközpont kialakítására költenek, ahol elsősorban bioenergetikai, mechatronikai, informatikai (ezen belül egészséginformatikai), illetőleg hulladékhasznosítási kutatásokat és fejlesztéseket végeznek majd. Létrehoznak a hallgatók részére is oktatói és -kutatólaborokat, valamint konferenciatermet - tette hozzá a rektor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíjat hirdet középiskolásoknak és egyetemistáknak Miskolc

Középiskolásoknak, illetve főiskolai és egyetemi hallgatóknak hirdet pályázat útján ösztöndíjat a… Tovább olvasom