Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen)

Egy átlagcsaládban 1,87 gyerek található. A Baker család azonban nem nevezhető átlagosnak. Már csak azért sem, mert 12 gyerekből, két kutyából, néhány állatból, pár futó vendégből és az örökös botrányból áll. A rendetlenség azonban csak most kezdődik igazán...
rendező: Shawn Levy

forgatókönyvíró: Frank B. Gilbreth Jr.
operatőr: Jonathan Brown
díszlettervező: Scott Meehan
jelmeztervező: Sanja Milkovic Hays
zene: Christophe Beck
producer: Robert Simonds
látványtervező: Nina Ruscio
vágó: Michael Jablow

szereplő(k):
Steve Martin (Thomas Baker)
Bonnie Hunt (Mrs. Mary Baker)
Tom Welling (Charlie Baker)
Piper Perabo (Anne Baker)
Hilary Duff (Lorraine Baker)
Vanessa Bell Calloway (Diana Philips)
John Dixon (Mime)

A film sztorija

Egy átlagcsaládban 1.87 gyerek található. A Baker-család azonban nem nevezhető átlagosnak. Már csak azért sem, mert 12 gyerekből, két kutyából, néhány állatból, pár futó vendégből és az örökös botrányból áll.
A rendetlenség azonban csak most kezdődik igazán: a családfő (tehát az anya) állást vállal, és úgy néz ki, az a legegyszerűbb, ha apuka (Steve Martin) marad otthon, hogy vigyázzon a kis lurkókra. De ő hamarosan rájön, hogy egyszerre legfeljebb egy dologra tud vigyázni: és az saját maga. Mert tizenkét pajkos gyerek végtelen számú veszélyt rejteget, számtalan csapdát tartogat. Az apa minden csapdába beleesik, minden tréfának felül, minden versenyben alulmarad, és közben többnyire el is találja valami. De sosem tanul semmiből, legfeljebb csak ragad rá valami... www.port.hu

Kritikák

PremierPark.hu

"A családfő Tom Baker szerepében Steve Martin jelenik meg. Shawn Levy
rendező szerint személyében olyan színészre bukkantak, aki személyiségének elevenségével, sokszínűségével, egészen új szintre emelte a filmet: „Steve Martin olyan rétegeket mozgat meg, hoz magával és ad bele a komédiázásba, olvaszt bele a karakterbe, hogy az eredmény fényévekkel mutat túl az eredeti forgatókönyvön. Munkája pontosan ott kezdődik, ahol a szöveg véget ér."
„A forgatókönyvben olyan újfajta megközelítést találtam a családdal kapcsolatosan, amilyennel nem gyakran találkozom manapság" - mondja Martin. Tom párjának, Kate-nek a szerepére olyan színésznőt kellett találniok, hogy a két színészt és főleg a közöttük lévő vibrálást elnézve senki se kételkedjen: ez a két ember aztán bármikor összehozna egy tucat gyereket. A választás Bonnie Huntra esett. A két színész között a kötelezően előírt „vibrálás"-on túl egész példaértékű munkakapcsolat is kialakult. Bár munkamódszerük nem is különbözhetett volna jobban, eltérő stílusuk varázslatos elegyet alkotott a kamerák előtt."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a megyei múzeumigazgató

Dr. Szőnyi Eszter 1970-ben régészként került Győrbe, majd 1993-tól a Xántus-múzeum igazgatója lett.… Tovább olvasom