Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Transzplantációs fotók

A győri Petőfi Sándor Művelődési Házban április 21-én nyitotta meg kapuit a Transzplantációs Alapítvány „Árnyék és fény” című vándor-fotókiállítása, melynek fő célja bemutatni a szervre váró és a szervátültetéssel élő emberek sorsát, illetve felhívni a figyelmet a szervadományozás fontosságára.
A kiállítás a lehető legteljesebb formában mutatja be a társadalom számára a szervátültetést. Megismerteti a szervre várók gondjait, de azt is, hogy a szervátültetett emberek közül sokan aktív, teljes életet élhetnek. A kiállítás egyik fő célja ugyanis felhívni a figyelmet a szervadományozásokra.
A Transzplantációs Alapítvány adatai szerint Magyarországon jelenleg körülbelül 100 olyan kórház van, ahol megfelelő intenzíves ellátás létezik, tehát adott a donorgondozás lehetősége. Mégis mindössze 50–55 kórház jelent évente donort. Egy donor akár 7 ember életét is megmentheti, szív, hasnyálmirigy, máj, két vese és két tüdőlebeny átültetésével.
A többéves hagyománnyal rendelkező vándorkiállítás először 2003 őszén mutatkozott be szakmai közönség előtt, és 37 korábbi helyszín után költözött jelenlegi állomására, Győrbe, ahol a megnyitó után május 5-ig látható a Petőfiben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő háza a táborban

Erdő háza néven kiállítótermet adtak át a brennbergi völgyben lévő Soproni Gyermek- és Ifjúsági… Tovább olvasom