Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Tragikus tűzijáték: felelősségre vonások

Felmentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) augusztus 20-i tűzijáték alatt szolgálatot teljesítő ügyeletvezetőjét Tatár Attila, az OKF főigazgatója.
A tűzijáték idején bekövetkezett tragikus eseményeket vizsgáló bizottság a jelentések és meghallgatások alapján megállapította, hogy az OKF főügyelete és a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság ügyelete nem látta el lelkiismeretesen a munkáját augusztus 20-án. Lamperth Mónika miniszter szükségesnek tartja a riasztási rendszer felülvizsgálatát és továbbfejlesztését, valamint az ügyeleti fegyelem megszilárdítását.
A miniszter a riasztási rendszer működési hiányosságai és az

augusztus 20-i tömegrendezvény kapcsán tapasztalt kellő figyelem hiánya miatt Tatár Attila főigazgatót és az őt helyettesítő Hofmann Imre főigazgató-helyettest feddésben részesítette, Muhoray Árpád, az ügyeleti szolgálatot irányító, veszélyhelyzet-kezelési főigazgató-helyettes pedig megrovást kapott.
A vizsgálat szerint az OKF jelenleg nincs kellően felkészülve „a klímaváltozás által okozott veszélyhelyzetekre”. Ezért új operatív szervezeti és szervezési intézkedéseket kell bevezetni. A vizsgálat megállapította még, hogy a tömegrendezvények megszervezése során nincs megfelelő, élő operatív kapcsolat a különböző hatóságok között. A miniszter ezért rendelkezett arról is, hogy készüljön előterjesztés új regionális védelmi operatív törzsek létrehozásáról és egy olyan riasztási rendszer kialakításáról, amely lehetővé teszi, hogy a nap minden percében képessé váljon a katasztrófavédelem a mozgósításra és cselekvésre. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítják az úthibát

„ A rábapordányi Arany János út balesetveszélyes! Ki lesz a felelős, ha baleset történik?… Tovább olvasom