Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Tragikomikus

Nem tudom, melyik a tragikomikusabb: az, amikor a beteg távozóban a nagyvárosi kórházból, ahol egyébként a saját kérésére mqtötték meg, elmeséli a kezelőorvosának, hogy mennyire sajnálja az otthoni kis kórházát, amelynek megszqnése ellen még tüntetett is, de az életét azért nem bízta volna az ottani orvosokra. Vagy az, amikor a kórházigazgatónál csörög a telefon, a vonal túloldalán a fenntartó önkormányzat első embere (közvetve a munkaadója), s az igazgatót arra kéri, hogy ha lehet, ne menjen el az ágyszámokról szóló osztozkodásra (hivatalosan a regionális egészségügyi tanácsülésre, amelyen az egészségügyi miniszter tervét kell ízekre szedni). Vagy ha olyan nagyon akar, akkor menjen, de ha lehet, ne szóljon bele a nagyok, vagyis a politikusok dolgába, mert a kérdés, pontosabban a válasz már rég eldőlt: Nem.

Szóval nehéz megítélni, melyiket ne akarja inkább elhinni az ember, mint hogy egy nyugodt pillanatban feltegye magának a kérdést: Ez tényleg nálunk történik?
Márpedig miért ne történne nálunk, hisz mostanra bátran kijelenthető: nincs olyan téma, amelyről úgy lehetne írni, hogy utána a jobb- vagy a baloldali olvasó ne címkézné a szerzőt „komcsinak” vagy „Fidesz-bérencnek”. Ahelyett, hogy akár csak egyetlen pillanatra is elgondolkodna azon, normális-e ez így. Példát is mondok mindjárt: szerintem kicsit sem normális, hogy két és fél év után még odáig sem sikerült eljutnia a megyeszékhelynek, hogy végiggondolja (hisz volt ideje elég), s igent mondjon egy több száz milliós digitális beruházásra. Egyrészt azért, mert ez Győrnek nulla, azaz nulla forintjába kerül, másrészt azért, mert így végre lehet valami a digitális város tervéből, amelyet a közlekedéstől az egészségügyig bármire tudnak használni. Ha ezt a két mondatot fél évvel ezelőtt írom le, jobbos vagyok, mert a városvezetés akkor még baloldali volt. Most, hogy a kormányzati oldal változott, nyilván „ballib” lettem, pedig a tény tény: ha így folytatjuk, közös „erőfeszítéssel” sikerül elbaltázni mindazt, amit velünk együtt London(!) nyert meg.
S ha már a tragikomikumnál tartunk: kinyílik a rendelő ajtaja, kilép az orvos és látja, hogy a váróban egy fiatal pár üldögél. A nő feláll és elindul befelé: – Jöjjön maga is! – mosolyog az orvos barátságosan a férfira, majd a rendelőben felszólítja a nőt, hogy vetkőzzön le. Tetőtől talpig megvizsgálja, végül a férfihoz fordul és megkérdezi: – Mindig ilyen zavartan viselkedik a hölgy? – Gőzöm sincs róla – feleli a férfi. – Most látom először életemben. De azért háromszáz forintot megért!
Még szerencse, hogy ez az egy tényleg csak vicc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom