Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Tragédia: Szörnyethalt az autóval ütköző motoros (Galéria)

Meghalt egy motoros férfi, aki hétfő délután összeütközött egy személyautóval a Zala megyei Kemendollár határában.

A motoros az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette, az autót vezető nőt a mentők kórházba szállították - közölte Csizmazia Péter sajtóreferens.

Galéria! Fotók: zalaihirlap.hu, Arany Gábor


A helyszínelés miatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a járműforgalmat Pókaszepetknél és Alibánfánál terelték el.

A cikk bővebb terjedelemben itt olvasható>>>

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. Imcsi 2009. október 07. 16:02
  „Frissítve van az eredeti cikk!
  Az autó vezetője hibázott, nem is kicsit!”
 • 54. kekec 2009. október 06. 13:01
  „51. hozzászólás NoBo 2009.10.06. 12:05

  "1. ha mentő előzi a teherautót, akkor lehúzódik a többi közlekedő"
  Vagy nem. Esetleg nem is tud...

  "2. hangjelzést és fényjelzést is ad (bár utóbbit nem látja kanyarba, azért hallhatja.)"
  Vagy nem.
  De a lényeg - amit nem sikerült fölfognod - nem ez volt.

  "Mielőtt megint hülyeséget írnál: hol írták, hogy 200-al ment a motoros "
  Mielőtt megint hülyeséget írnál: ÉN hol írtam?”
 • 53. Jandex 2009. október 06. 12:57
  „Lobbo71
  Csak hogy ne 2-3 szabályosan közlekedő motorossal találkozz,olvass!!!
  Előzni abban az esetben szabad, ha
  1. az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy - figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre - az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja;
  2. az előzni kívánó jármű előzését más jármű nem kezdte meg;
  3.az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett;
  4.az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani;
  5.a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.”
 • 52. Jandex 2009. október 06. 12:47
  „Lobbo71
  Csak hogy ne 2-3 szabályosan közlekedő motorossal találkozz,olvass!!!
  Előzni abban az esetben szabad, ha:

  * az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy - figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre - az előzés a szembejövő forgalmat ne zavarja;
  * az előzni kívánt jármű előzését más jármű nem kezdte meg;
  * az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani;
  * az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani;
  * a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.”
 • 51. NoBo 2009. október 06. 12:05
  „39-es "kekechez": te is nagyon okos vagy.
  1. ha mentő előzi a teherautót, akkor lehúzódik a többi közlekedő
  2. hangjelzést és fényjelzést is ad (bár utóbbit nem látja kanyarba, azért hallhatja.)
  Mielőtt megint hülyeséget írnál: hol írták, hogy 200-al ment a motoros stb.?!!!

  Lobbo71-nek: <moderálva>... Általánosítasz, hülyeségeket idézel és még kegyeletsértő is vagy
  jelen esetben. És ez most nem általánosítás!”
 • 50. marcsi22 2009. október 06. 10:30
  „Most égi autópályán tartod az iramot, szabad lettél mint a madár, mert nincs sebességhatár. A Mennyország vár S te hajtasz tovább, Égi szervizekben dolgozol már Törött Suzukik, Yamahák, Hondák Régi motoros cimborák, de mind kik itt maradtunk, hiányodat látjuk S a felhőkre nézve néha rólad álmodunk. Égi motoros menj hát utadra, S fentről vigyázz barátaidra!!Egy váratlan percben Életed véget ért. Mint vihar a rózsát, a halál tépte szét.Egy jaj szó annyit se hagytál, csak elmentél a halál hosszú utján.”
 • 49. Lobbo71 2009. október 06. 10:18
  „CsakZsófi, minden általánosításnak van alapja. Én idén 2-3 szabályosan közlekedő motorost láttam, pedig minden nap találkoztam többel is... És nem a konkrét esethez írtam, hanem valaki kérdezte, hogy mi újság a sebességtúllépés és az elsőbbség kérdésével. Bár az autót elnézve kételkedem benne, hogy itt egyik fél sem lépte túl a megengedett sebességet.”
 • 48. marcsi22 2009. október 06. 10:16
  „rélszvétem a családnak!!
  Bár ilyen esetbe nem nagyon lehet az észt osztani,de nekem a legjobb barátom halt meg aug 21.-én motorbalesetben és tudom milyen amikor a motort hibáztatják!
  Tudom milyen érzés meert átéltem! :(

  R.I.P
  nyugodj békében
  egy motoros”
 • 47. CsakZsófi 2009. október 06. 10:15
  „LOBBO! fejezd be az ostobaságaidat! elénk is az autós hajtott ki teljesen belátható helyen és ilyenkor a motorosnak nehezebb korrigálni,neki van kevesebb ideje!! jó lenne ha leszoknál az általánosításról is.... ami igaz igaz,rengeteg autós lehúzódik,indexel hogy előzzük meg nyugodtan,de számtalan esetet mondhatnék idén nyárról mikor az autós szándékosan kiugrott elénk miközben mi már megkezdtük az előzést...és nem csak luxus kocsik..sőt ők azok akik inkább elengednek,intenek stb...
  úgyhogy kérlek....”
 • 46. Hitetlen 2009. október 06. 10:07
  „Mikor én tanultam vezetni akkor volt egy szabály az előzés szabálya ami 5feltételből áll.
  AZ ELŐZÉSNEK 5 FELTÉTELE VAN!!!! ezt a jog a mai napig, alkalmazza, használja ,ez a jogszabály amely szerint büntetnek, vagy nem a jogászok.”
 • 45. a.h.a. 2009. október 06. 10:06
  „Méghozzá SZABÁLYTALAN ELŐZÉS!”
 • 44. a.h.a. 2009. október 06. 10:05
  „Itt nem ELSŐBBSÉGADÁS van, hanem ELŐZÉS!”
 • 43. Lobbo71 2009. október 06. 10:05
  „Példa: lakott területen 80-90 km/h sebességgel főúton haladó autó elé kihajtott egy biciklis. Nem a biciklist ítélték el.

  A Fővárosi Bíróság az 1997. szeptember 16-án kihirdetett, 21.Bf.5974/1997/4. számú ítéletével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság B.34.524/1993. számú ítéletét, és a terheltet közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 150 napi tétel - napi tételenként 300 Ft - pénzbüntetésre ítélte. A bűnösséget megállapító és büntetést kiszabó határozat indokolása szerint a terhelt a megengedett sebesség nagymértékű túllépésével maga is közrehatott a baleset létrejöttében, és az elsőbbségi szabályokat "nem indokolt abszolutizálni".”
 • 42. a.h.a. 2009. október 06. 10:03
  „Nincs"mi lett volna ha"!
  Úgy és ott előzött ahol nem kellett volna! Ez van!”
 • 41. Lobbo71 2009. október 06. 10:03
  „Én nem csak a vakvilágba beszélek ám, hanem utánaolvasok azoknak a dolgoknak, amit állítok, ellentétben a sok okostónival.

  6/1998. BJE szám
  A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

  A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának büntető jogegységi tanácsa az 1998. november 19. napján megtartott nem nyilvános ülésen a legfőbb ügyész indítványa alapján meghozta a következő jogegységi határozatot:

  1. A közúti közlekedés szabályai szerint elsőbbségadásra kötelezett általában akkor is felelősséggel tartozik az elsőbbségadási szabályok megszegéséért, ha az elsőbbségre jogosult a megengedett sebességet túllépte. Kizárhatja a felelősségét, ha az elsőbbségadási kötelezettsége szempontjából jelentős körülményeket az elsőbbségre jogosult szabályszegése következtében nem észlelhette, vagy ha e körülményekre nézve az elsőbbségre jogosult megtévesztette.

  2. Az elsőbbségre jogosult, aki a megengedett sebességet túllépte, az elsőbbségadási kötelezettség megszegésével összefüggő közúti balesetért ugyancsak felelősséggel tartozhat, kivéve, ha a baleset a jármű megengedett sebessége mellett is bekövetkezett volna.”
 • 40. a.h.a. 2009. október 06. 10:02
  „Te már azt is tudni véled,hogy mennyivel ment a motoros.baromságokat írsz.Akkor nyugodtan belemehetek az előzésbe bármikor, mert aki szembejön velem úgyis az a hibás? Érdekes meglátás.”
 • 39. kekec 2009. október 06. 09:57
  „36. hozzászólás juhit 2009.10.06. 09:01

  "Tényleg baromság ez az "ott terem hirtelen" duma... Figyelni kell, és nem egyszer kell belenézni a tükörbe, hanem folyamatosan ott kell lenni fejben."
  Ez részben igaz, hiszen az is röhej, mikor azt írja itt valaki, hogy "belenéz az autós a visszapillantóba még nem látni vagy nagyon messze, mire kielőz mellette van a motor. És ezek csak másodpercek"; hát könyörgök, MÁSODPERCEKIG nem néz a tükörbe, és még erre hivatkozik??!! Teljesen mindegy, hogy szabálytalanok-e mögötte, annyi idő alatt rengeteg dolog történhet!
  Viszont a tapasztalat sajnos azt mutatja, hogy igenis, SOKAN ezt csinálják, így vezetnek, EZ a ritmusuk. Nem lehet mást tenni, mint beletörődni és SZÁMÍTANI RÁ !!!
  És itt jön a dolog másik fele: bizony NEM mondhatja a motoros (vagy általában a gyorsan hajtók), hogy a másik ´nem előzhet kanyar előtt´! De igen, ELŐZHET! És ha úgy előz, hogy a SZABÁLYOS szembejövő előtt be tudná fejezni, akkor TELJESEN helyesen járt el! NEM KELL arra számítania, hogy más JÓVAL gyorsabban fog jönni! És hiába is mondanák neki, hogy ´márpedig számítson, mert ez a gyakorlat´, akkor sem fog, hiszen ő a saját mozgását ismeri, azzal kalkulál, és nem is tud mással.
  Nem biztos persze, hogy ez ennél az esetnél is így volt, ennyire pontosan nem lehet megítélni a képekből, általánosságban mondtam. Az viszont mindenképpen igaz, hogy sokan nagyon túlvállalják magukat, olyan helyzetekbe mennek bele, amiket aztán nem tudnak megoldani. Mi lett volna pl., ha egy mentő előzi a teherkocsit???? **Ebből a szempontból** mindenképpen hibázott itt a motoros.”
 • 38. a.h.a. 2009. október 06. 09:50
  „A motoros max. a gyorshajtásért felelne ha gyorsan ment.Sajnos már nem felel.
  A hibás egyértelműen az autós.Ezt nem lehet mellébeszélni.”
 • 37. kekec 2009. október 06. 09:36
  „34. hozzászólás Jandex 2009.10.06. 08:11

  "Lobbo71
  Te fordítva vagy összerakva!!!"
  Ne bízd el magad! Tökéletesen igaza van.”
 • 36. juhit 2009. október 06. 09:01
  „Tényleg baromság ez az "ott terem hirtelen" duma... Figyelni kell, és nem egyszer kell belenézni a tükörbe, hanem folyamatosan ott kell lenni fejben. Az oktató is állandóan azt szajkózza hogy "forogjon az a fej"!
  Aki vezetéstechnikailag ennyire nincs "ott" , annak nem szabadna jogosítványt adni. Szigorítani kellene.

  Az meg hogy kanyarban nekiindulunk előzésnek, az meg egészen hihetetlen. Egy Kamaznak kellett volna szembe jönni, nem egy motorosnak.

  A tisztelt motorosszapuló autósok meg jólenne ha visszavennének a szájukból. Értsék már meg, hogy gyorsabbak, engedjék el őket. Én mindíg ezt teszem, és mindíg megköszönik. Sosem értettem azokat, akik nekiállnak emberkedni egy motorossal. Ha csak nem egy F430-as Ferrariban ülnek, teljesen esélytelen és értelmetlen. Közlekedjünk már együtt békésen.”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Formatervezési műhely a Vam Design Centerben

A szemét nem vész el, csak átalakul címmel nyílt dizájnműhely várja az érdeklődőket szombaton a Vam… Tovább olvasom