Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Tragédia az M3-ason: Fideszes polgármester a halálos áldozat

Autóbalesetben meghalt Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere.
A városházára kitűzték a gyászlobogót.

A baleset szerda este fél tizenegy körül az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt, amikor egy autó a forgalommal szemben hajtott fel az autópályára, ahol frontálisan ütközött az Arnóth Sándort szállító, szabályosan közlekedő személygépkocsival.

A balesetben hárman haltak meg: az 51 éves Arnóth Sándor mellett életét vesztette 57 éves gépkocsivezetője, valamint a szabálytalanul az autópályára hajtó jármű vezetője is.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a balesetet okozó 51 éves aszódi férfi eddig tisztázatlan okból a forgalommal szemben hajtott fel az M3-as autópályára, ahol a belső sávban ütközött a szabályosan közlekedő, Miskolc felé tartó személyautóval.

A vétlen járműnek egy kisteherautó is nekicsapódott, az abban ülők nem sérültek meg - közölte a szóvivő.

A helyszínelés hajnali 4 óráig tartott, addig teljes útzár volt érvényben; a forgalmat a 41-es kilométernél, a bagi lehajtónál a 3-as főútra terelték.

A tragédia pontos körülményeinek kiderítésére vizsgálat indult - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

Korábban:

Hárman a helyszínen életüket vesztették a szerda este fél tizenegy körül az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt súlyos közlekedési baleset sérültjei közül.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljesen lezárták az autópálya érintett szakaszát, s a forgalmat a 41-es kilométerkőnél, a bagi lehajtónál a 3-as főútra terelik át - mondta a szóvivő.

A mentők és a tűzoltók jelenleg is a helyszínen dolgoznak - tette hozzá.

A szóvivő elmondta: eddig ismeretlen okok miatt három személyautó ütközött össze az M3-as autópályán. A rendőrök egyelőre még csak feltételezik, hogy az egyik autó szembehajtott a forgalommal.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. LAZA 2011. március 19. 16:05
  „33.Ezt most hagyni kéne.
  Inkább imátkozni kéne minden autóval közlekedőnek,hogy az ilyen szerencsétlenség elkerülje.
  Azt mondják a vétkes sofőr ittas volt.
  Ilyen esetekben a KRESZ bármilyen magasszíntű ismerete sem segít.”
 • 34. dünnyögő 2011. március 18. 20:53
  „26. Lobbo71 Téged is be kellene vezetni valahová.
  A kresz-t nem szokták általában elfelejteni. A hibák felelőtlenségből adódnak és a saját képességeink túlértékeléséből.
  A sikeres vizsga után is lehet balesetet okozni.”
 • 33. molten13 2011. március 17. 21:20
  „Mélységesen elítélem a balesetet okozót!
  De most egy egészen más jut eszembe:
  "A balesetben hárman haltak meg: az 51 éves Arnóth Sándor mellett életét vesztette 57 éves gépkocsivezetője"
  A polgármester úr az önkormányzat által fizetett sofőrrel vitette magát a parlamentbe. Mi ez, ha nem a közpénzek felelőtlen herdálása? A költségtérítést felveszik, aztán a céges sofőr meg elvisz! Hányinger.”
 • 32. kisokoska 2011. március 17. 21:17
  „Mindenesetre nem 130-al mentek az biztos. Ha fehér lámpa közeledik felém óvatosabb vagyok, nem? - akkor átmegyek a másik sávba.”
 • 31. Rinpócse 2011. március 17. 21:12
  „Hyppolit,igazad van,de amíg a 81 éves anyósom jön szembe velem autóval,aki annyit tud a KRESZ-ből,amit 40 éve megtanult,én kitérek előle,de potencionális veszélyforrás,neki nem a táblák az irányadók,mindenkinek tudni kéne a KRESZ-t,és betartani,aki közlekedik,mert mást veszélyeztet”
 • 30. Hyppolit 2011. március 17. 20:37
  „Rinpócse!Alapvetően osztom a véleményt Veled, de más oldalról közelítem meg. Talán rossz lesz a példa, de ha mondjuk egyik barátom úgy felöntött a garatra, hogy el kell kapjam, különben elesik, nos akkor én elkapom ahelyett, hogy azt mondanám: "minek iszik aki nem bírja, ott bukjon fel, úgy kell neki".Tehát mindig is lesznek rutinosabb és kevébé rutinos vezetők, renitensek és deffenzívek, figyelmesek és figyelmetlenek, stb. A közlekedési szakemberek alapvető feladata, hogy úgy alakítsák ki a forgalomtechnikai jelzéseket, hogy "mindenki" számára a lehető legegyértelműbb legyen. Nyilván nem könnyű feladat, de sajnos hazánkban minden szempontból nagyon "hozzá kellene nyúlni" az utakhoz, a több ezer kátyún és deformáción túl sok a balesetveszélyes kialakítás is. Igen, ezek között el lehet "sakkozni", most két vétlen áldozatot követelt ismét. ..és ez az utoló öt szó a mondandóm lényege!”
 • 29. Rinpócse 2011. március 17. 20:15
  „28,tévedsz,külföldön sokkal keményebb a vizsga,ezért jönnek sokan hozzánk vizsgázni,te mennyire olvastad az új jogszabályokat ?Tudsz róla,hogy a kerékpárosra pl 5 sebességkorlátozás vonatkozik ?Külföldön más a közlekedési kultúra,a 30-as táblánál akár félóráig is annyival mennek,nálunk?nincs rendőr,hadd menjen”
 • 28. idegen 2011. március 17. 19:36
  „Lobbo ! Mondjár még egy pár ilyen baromságot, hátha bevezetik. Ráadásúl kiderűl hogy készakarva hajtott szembe a forgalommal öngyilkossági szándékkal.Külföldön sokkal lazább a vizsga meg az orvosi vizsgálat is és sokkal kevesebb a baleset.”
 • 27. Goldmund 2011. március 17. 19:28
  „26-ra:
  Bizony! Amikor gyerek voltam, és hallottam, hogy időnként meg kell újítani a jogosítványt, akkor azt hittem, újra le kell vizsgázniuk, hiszen autót vezetni veszélyes dolog. Emlékszem, mennyire megdöbbentem, mikor kiderült, hogy kizárólag az egészségügyi alkalmasságot vizsgálják felül.”
 • 26. Lobbo71 2011. március 17. 18:59
  „Be kellene vezetni, hogy akinek jogsija van, az 5 évente tegyen kresz vizsgát.”
 • 25. piroskaésabarkasz 2011. március 17. 18:17
  „3 magyar halt meg,Medve-Csilizradvány között ,autóbalesetben(szlovákia).Kiváncsi vagyok mikor ér ide a hir.Piros Peugeot Boxerban utaztak.”
 • 24. Rinpócse 2011. március 17. 18:16
  „21,nem beavatkozás kell,be kell találni 2 nyil közé,aki ezt nem tudja,olvassa el újra a KRESZ-t,sajnos akinek van jogsija,azt gondolja,mindent tud,évente kellene olvasni az új előírásokat,szerinted ezt ki teszi meg ?”
 • 23. zoli78 2011. március 17. 17:22
  „Nem szeretnék okoskodni és természetesen részvétem a családtagoknak, de tőlünk 60 km-re Ausztriában ez már annyira egyértelműen ki van táblázva, hogy szinte esélytelen hibázni. A hülyeségeket olyan hamar át tudjuk venni, ideje lenne az eszünket is használni.”
 • 22. Maori 2011. március 17. 16:50
  „Oda kell figyelni. Ez a titka.”
 • 21. Hyppolit 2011. március 17. 16:48
  „1. Végre az illetékeseknek el kellene gondolkodni azon, hogy a téves felhajtások miatt egyre gyakoribbak a tragédiák, tehát azonnali beavatkozást kellene sürgetni ( akár az érvényben lévő műszaki előírások felülbírálásával) 2. Az összes felhajtót felül kellene vizsgálni geometria, kitáblázás, felfestés, beláthatóság, egyértelműség, stb, szempontok alapján.
  Nem kellene azt az időpontot kivárni, amit anno a vasúti átjárókban történt balesetek sokasága miatt lett egyre sürgősebb a fénysorompós kialakítások terén.
  Most garantálom, ki fog derűlni, hogy több felhajtóághoz "hozzá kell majd nyúlni".”
 • 20. Túrabakancs 2011. március 17. 16:31
  „Azért az érdekes momentum, hogy ezeknek a téves felhajtásos
  baleseteknek a többsége este, tehát sötétben történik. Lagalábbis
  ahogy visszamelékezem a közelmúlt hasonló eseteire...
  Ezt kellene valahogy megvizsgáli az illetékesnek, mármint hogy esetleg
  világítsanak-e az ilyen helyen lévő figyelmeztető táblák. Persze ez csak egy
  kósza ötlet a részemről.”
 • 19. medwe 2011. március 17. 15:52
  „Azért nem bolondság az a nagy világítósárga tábla, rajta a nagy piros ötujjas kesztyűvel, benne egy piros korong a közepén fehér csíkkal. S elgondolkodom. Autópályára baromi nehéz csak úgy felhajtani, hogy ellenkező irányba haladjonk. Logikátlan. A benzinkutas kihajtásról írtam volna, de rájöttem, hogy nincs igazam. Csak vázlatolva. Elvileg egy normáis benzinkútról egy irányban lehet kihajtani. Főleg autórályn!!! Bár láttam már olyan kutat, ahol teljesen idióta módon pörögni kell, mire beállsz a helyedre. No, kérem!! Ha feltételezzük, hogy az autó vezetője normális, akkor csak feltűnik neki, hogy előtte nem piros lámpák vannak, hanem gyorsan közeledő fehérek. Valaki magyarázza el nekem, hogy ez valóban egy idióta műve, vagy...”
 • 18. accelerator 2011. március 17. 15:16
  „Ez tényleg tragédia! Így majd három éhes száj ugrik a helyére....”
 • 17. 2semleges34 2011. március 17. 15:09
  „Mankapunka!Közel 40 éve van jogositványom,nagyon sokat autózom,motorozom.Szerencsémre a balesetek eddig elkerültek,de bármikor előfordulhat.Mikor én tanultam,a körforgalomban még villamosok is közlekedtek,ahol nekik volt elsőbbségük.Akkor sem volt egyszerü közlekedni.Szerintem a csomópontokban is egyszerü közlekedni,ha oda figyel az ember.Ennyit az Ön által birált 30 éves jogositványasokról!További balesetmentes utat mindenkinek!Részvétem a hozzátartozóknak!”
 • 16. oPTiKa 2011. március 17. 14:38
  „Nem olyan nagyon bonyolult olyan mechanikus szerkezetet elöállíteni, ami egyszerüen kivágja az autó összes gumiját, ha rossz irányból hajtanak rá. Akkor meg csak észreveszi a soför, hogy valami nincs rendben.
  Ha jól tudom, Ausztriában néhány helyen alkalmaznak is ilyent.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemencében égették el a holttesteket: két fiatal megölésével vádolják a két öcsödi férfit

Két fiatal megölésével gyanúsítja a rendőrség azt a két öcsödi férfit, akik áldozataik holttestét… Tovább olvasom