Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Tragédia! 13 éves fiú halt meg egy vasúti átjáróban

A helyszínen meghalt egy 13 éves fiú, akit vonat sodort el egy vasúti átjáróban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődnél szombat este.
Az eddigi adatok szerint a fiú kerékpárjával a piros jelzés és a leeresztett félsorompó ellenére hajtott a sínekre, és a Miskolcról Budapestre közlekedő vonat elsodorta - mondta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. A_család 2010. július 21. 08:23
  „Tisztelt hozzászolók!
  Családomat szörnyű tragédia érte, kérek mindenkit, hogy gyászunkat ne zavarja ide nem illő beszólásokkal! Így is elég nehéz nekünk, ittmaradottaknak.
  A gyermek vagy ezerszer tette meg rövidke élete során azt az utat, édesanyja ezerszer figyelmeztette, és Ő ezerszer vágta oda félvállról: tudom anya, már ezerszer mondtad! Figyelmetlen, meggondolatlan volt amikor a piros jelzés ellenére elindult. Nem mentség, de az elhaladó tehervonat takarásában a másik irányból jövő vonatot már nem látta. Végzetes hibát követett el. Tanuljunk hibájából, vigyázzunk szeretteinkre, hogy hasonló hibát ne kövessenek el.”
 • 22. gyász 2010. július 20. 16:20
  „Kedves mindentudó kritikusok.
  A vonatot nem látta, az elhaladó szerelvény mögül robogott elő a másik szembe. Kétségtelen, hogy figyelni kell és tilos volt a jelzés de veletek nem volt még olyan, hogy valamire egy pillanatra nem figyeltetek oda? 13 éves volt, nyáron fürödni ment, nem biztos, hogy menőségből tette, baleset volt. Nem kívánom senkinek, hogy azt átélje, amit most a szerettei. Én látom, mit szenvednek. Vigyorgó jelek kedves 3. számú versenyző????
  Elég csapás ez, ha segíteni, támogatni alkalmatlanok vagytok, legalább ne rúgjatok még nagyopbbat ebbe a családba.
  Tisztelettel és köszönettel azoknak akikre ez nem vonatkozi.”
 • 21. antilibsi 2010. július 19. 06:36
  „Busz 19! Körbenézel, látod, hogy a piros lámpa ellenére még nem jön a vonat. Átmész gyorsan. Igazából mindez a te dolgod, mert te bűnhődsz közvetlenül a saját tetteidért (meg a családod persze), és ha bekövetkezik a tragédia, a felelős is kizárólag te vagy. Ha meggondolom, ez egy igazságos dolog. Össze sem lehet hasonlítani más típusú balesettel, amikor pl. vétlen autós vagy utas vagy, és más hülyesége miatt kell meghalnod. Nem tudom sajnálni azokat, akik működő lámpa piros jelzése ellenére ráhajtanak a sínre, bemennek a körforgalomba, stb., mert maguk hívták ki maguk ellen a sorsot, és vesztettek. Nem muszáj megöregedni.”
 • 20. NÉTT 2010. július 18. 23:33
  „19. Busz!
  120 -al robog a vonat. Egy ember a sínek között. Nagy koppanás. A mozdony szélvédőjén vér és agyvelő cafatok. Tíz éve történt, máig nem tudtam igazán feldolgozni. Ha téged elüt a vonat, szerencsés esetben meghalsz, ha nincs mákod, egy életre megrokkansz a családod legnagyobb " örömére " , a mozdonyvezetőt pedig " csak" sokkolod. Elgondolkodhatnál ezen!”
 • 19. Busz 2010. július 18. 20:44
  „Tudom most sokan vagytok ellenem de én is átszoktam menni a piroson. Biciklivel és gyalog is. Csak szét kell nézni hogy mennyire van közel a vonat.

  Ha viszonylag "messze" van akkor simán átmegyek piroson is de legalább szétnézek.

  De sok olyan halt már meg aki nem a vonatot nézte hanem csak a jelzést. Nos én mindig a vonatot figyelem így ugyanolyan lutri hogy átérek-e épségben mint annak aki pl a fehér jelzés ellenére szétnézés nélkül hajt rá a sínekre.

  És én választ is adok rá hogy miért megyek át a piroson: azért mert nekem kurvára mindegy hogy élek-e vagy sem. Öngyilkos nem akarok lenni, de élni sincs miért így úgy vagyok vele döntse el a sors.

  Nagyon sokan vannak ezzel így, sokan azért közlekednek "állat" módjára mert nekik már mindegy. Ha többet nem érnek oda az úti céljukhoz akkor nekik úgy is jó, lehet örülnek is neki. Csak sokszor az ártatlan még élni szándékozó szívja meg.

  A "piroson átmenők" másik típusa meg azok akik tényleg figyelmetlenek. Mert van akinek teljesen máshol jár az esze, már a holnapi napon gondolkodik mikor lelép a sínekre szétnézés nélkül.. :-(
  Velem is volt már olyan hogy elbambultam és tényleg csak a véletlennek köszönhetem az életemet. Egyik pillanatban nincs semmi, másikban meg már ott a kamion, mintha "időviharba" került volna az ember.

  A cikkben szereplő ember valószínűleg csak figyelmetlen volt. Egyre gondterheltebb az ember, azért kell mostmár mindent olyanra tervezni hogy a lehető legjobban figyelembe vegyék az emberi tényezőt. Pl metróknál sikeresebb helyeken teljesen elzárják a vonatot az utasoktól amíg meg nem áll a szerelvény. Japánban sok buszmegálló is ilyen, üvegfallal védik az embereket a balesettől. Mert ugye véletlenül a busz alá is belehet ám esni...

  Sőt van olyan is aki "demenő vagyok hogy átmegyek a vonat előtt..". Na ez az egyetlen egy tipus
  akit tényleg nem kell sajnálni.

  De arról hogy valaki figyelmetlen az bárkivel előfordul. Nomeg azt sem kell feltétlenül megvetni akinek már minden mindegy.

  Persze ha lenne autóm ezt már nem csinálnám meg mert akkor már a mozdonyvezető is meghallhat..
  És családdal, ismerőssel sem mennék át. Csak akkor közlekedek minden mindegy módjára hogyha egyedül vagyok.”
 • 18. mir 2010. július 18. 19:28
  „5.

  Semmilyen körülmények között nem lehet a sínekre menni ha piros a jelzés tök mindegy hogy milyen messze van még a vonat.

  Ez nem gyorsaság vagy merészség kérdése. Ez észbeli dolog.”
 • 17. oPTiKa 2010. július 18. 18:38
  „Jaja Munkapunka. Megállsz, körülnézel, látsz egy vonatot még legalább 150-200 méterre. Elindulsz. A hátsó kereked már nem biztos, hogy átér...”
 • 16. Merneptah 2010. július 18. 14:47
  „moderálva”
 • 15. accelerator 2010. július 18. 14:19
  „Piros=Tilos! Az idióták ezt nem tudják. Így járt!”
 • 14. 01010 2010. július 18. 11:50
  „"11. Fürgeszarvas "
  Teljesen igazad van.”
 • 13. Kukac40 2010. július 18. 09:53
  „11. Teljesen egyetértek veled. Menő gyereknek nem jött össze. Az ilyen embereket nem tudom sajnálni, egyel kevesebb az ostobák száma. Pirosnál nincs mit magyarázni.”
 • 12. vukkis01 2010. július 18. 09:51
  „Ha betartotta volna a szabályokat nem ez lett volna a vége.Figyelni kell.”
 • 11. Fürgeszarvas 2010. július 18. 09:25
  „5. Mankapunka 2010.07.18. 00:15
  ´Simán át lehet menni biciklivel a piroson,ha előtte körbenézel." ---- Tévedés ! Nem lehet és nem szabad átmenni, mert ilyen következményei lehetnek ! Egyetlen tévedés is elég a tragédiához ! Ebben az országban már sportot űznek az állampolgárok,politikusok, vállalkozók stb. pl. abból is , hogy ki tud jobban " ügyeskedni" ! Aztán ha baj van, jőn a siránkozás meg a besz@rás és a másra mutogatás ! Nem kellene már végre abbahagyni ?”
 • 10. akela4 2010. július 18. 08:05
  „Eséjed sincs, ha nem tiszteled a vasuti átjáró tilos jelzéseit, pláne ha nem figyelsz semmire!

  Sajnos ezt be kéne látni, mert nincs második esély!”
 • 9. Levi104 2010. július 18. 07:56
  „Nem igazán gondolkodott...ennyi...”
 • 8. antilibsi 2010. július 18. 06:41
  „Nem mindenki éri meg a felnőttkort.”
 • 7. nasi12 2010. július 18. 03:58
  „elősször = először”
 • 6. nasi12 2010. július 18. 03:55
  „Lehet, hogy éppen most volt életében elősször szerelmes, azért nem látott és hallott semmit.
  Az első szerelem tünetei, pont ilyenek.
  -sorry-”
 • 5. Mankapunka 2010. július 18. 00:15
  „Simán át lehet menni biciklivel a piroson,ha előtte körbenézel.

  Ő lendületből tette,meg van az eredménye.”
 • 4. IkvaHírLACEE 2010. július 17. 23:05
  „Amikor én bringával vagyok, mindig megállok a piros jelzésnél, aztán szoktam nézni, ahogy mások mennek át, lehet hogy oda kellene kiabálnom hogy PIROS VAN ÁM VAZEG”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki. Tovább olvasom