Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Trafik: ˝bűncselekmény gyanúját veti fel, ha fideszesek döntöttek˝

Az MSZP elnöke szerint bűncselekmény gyanúját veti fel, ha igaz, hogy fideszes politikusok döntöttek a trafikpályázatokról.
MSZP: bűncselekmény gyanúját veti fel, ha fideszesek döntöttek

Az MSZP elnöke szerint bűncselekmény gyanúját veti fel, ha igaz, hogy fideszes politikusok döntöttek a trafikpályázatokról. Mesterházy Attila szombati sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta: hazugság, hogy MSZP-s politikusok pénzt kaptak volna Portik Tamástól.

A hvg.hu pénteken - fideszes forrásokra hivatkozva - írt arról: a kormánypárt helyi politikusai osztották el a dohányboltok üzemeltetésének jogát. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton szemenszedett hazugságnak nevezte ezt.

Mesterházy Attila újságírói kérdésre azt mondta: ha igaz a hír, hogy a bíráló bizottság helyett fideszes politikusok, politikai testületek döntöttek a pályázatokról, az alighanem bűncselekmény, ezért is követelnek teljes nyilvánosságot a pályázatoknak, köztük a bírálatoknak, és sürgetik az eredmények érvénytelenítését.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. hétfő este hirdette ki a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét, amely szerint 5415 dohánybolt nyílhat július 1-jétől. Az eredményeket az ellenzék élesen bírálta, mert szerintük a pályázaton sok fideszes politikus és ismerősei érdekeltségei körébe tartozó, illetve Fidesz-közeli cég, vállalkozó győzött.

Szintén kérdésre az MSZP elnöke azt mondta: senki sem tudja igazolni, hogy MSZP-s politikusok pénzt kaptak volna Portik Tamástól, azért nem, mert nem történt ilyen. Az Energol Rt. korábbi ügyvezető igazgatója maga állította azt a Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatójával folytatott 2008-as beszélgetésekor, hogy személyesen vitt pénzt MSZP-s politikusoknak. Mesterházy Attila ezt hazugságnak nevezte.
Arról is beszélt, nem tudja megítélni, Laborc Sándor a szakmai szabályoknak megfelelően járt-e el, amikor találkozott Portikkal. Az viszont biztos - folytatta -, hogy az erről készült jegyzőkönyv "nagyon rosszul néz ki", és érthető, ha az emberek elszörnyülködnek azon, hogy a titkosszolgálatok vezetője ilyen stílusban beszélget egy bűnözővel.
Még a látszata sem elfogadható annak, hogy a titkosszolgálatokat bárki pártpolitikai célokra próbálja felhasználni - jelentette ki.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal hétfőn oldotta fel a Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető közötti két megbeszélésről készült hangfelvétel titkosságát. Az anonimizált leiratokat kedden feltették az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapjára. A dokumentumok szerint 2008-ban két alkalommal találkozott egymással Portik Tamás és Laborc Sándor, két másik ember társaságában. A megbeszéléseken készült hangfelvételek szerint Laborc a Portiktól származó, közéleti szereplőkre terhelő információkat a nyilvánosság előtt akarta felhasználni. A hangfelvételek leirataiból kiderül, Portik félt attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszti a választásokat, és mindent megtett volna, amit kérnek tőle.

DK: ˝a fideszes brancsok eluralták az országot˝

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány a föld, az energiakereskedelem és a média után a dohánykereskedelmet is megszállta, "a fideszes brancsok eluralták az országot".

Varju László, a párt független országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: tudomása van arról, hogy például Tapolcán és a vele szomszédos Badacsonytomajban is ugyanaz a Fideszhez közeli nyomdaipari vállalkozás nyerte el a dohánytermékek árusításának jogát.

Emlékeztetett arra, hogy míg a termékek kereskedelmének joga az eredeti szabályozás szerint egy-egy trafik számára havonta nagyjából 300 ezer forintos eredményt hozott volna, addig egy, a Miniszterelnökséget vezető Lázár János által beterjesztett módosító javaslat ezt megháromszorozná.

Mivel egy-egy érdekkör általában 6-10 trafikot szerzett meg, 2-3 millió forintos eredménnyel számolhatnak havonta - fűzte hozzá a képviselő, aki szerint nem írhatók alá a koncessziós szerződések, mivel egyértelműen látszik az állami korrupció.

Kijelentette: emiatt Lázár Jánosnak is le kell mondania.

A Jobbik vizsgálóbizottságot állítana fel a trafikpályázat ügyében

A Jobbik eseti országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a trafikpályázat ügyében - jelentette be Szilágyi György országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt képviselője szerint bűncselekmény gyanúját veti fel, hogy bizonyos hírek szerint helyi fideszes vezetők dönthettek, illetve tehettek javaslatot arra, kik nyerjék meg az egyes pályázatokat, ezért véleménye szerint az ügyészségnek hivatalból kellene vizsgálatot indítania.
Szilágyi György azt mondta, azzal hogy a pályázatokat túlnyomórészt a komoly fideszes kapcsolatokkal rendelkező emberek nyerték meg, a Fidesz a nemzeti együttműködés rendszere helyett létrehozta a fideszes dohánybárók és dohányklánok rendszerét.

Fidesz: hazugság, hogy helyi fideszesek döntöttek volna a trafikokról

Szemenszedett hazugságnak nevezte a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy helyi fideszesek döntöttek volna a trafikpályázatok ügyében.

Kocsis Máté szombati budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: korábban körülbelül 45 ezer vállalkozás foglalkozott dohánytermékek árusításával, az új rendszerben viszont alig több mint ötezren, és egyértelmű volt, hogy ez érdeksérelemmel jár majd.
"Nyilvánvalóan a multinacionális cégek lobbija, a dohánylobbi és a baloldali pártok állandó hisztériakeltő szándéka van az ügy mögött" - mondta a kormánypárti politikus, kijelentve, hogy a trafikpályázatok nyilvánosak voltak.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. hétfő este hirdette ki a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét, amely szerint 5415 dohánybolt nyílhat július elsejétől. Az eredményeket az ellenzék élesen bírálta, mert szerintük a pályázaton sok fideszes politikus és ismerősei érdekeltségei körébe tartozó, illetve Fidesz-közeli cég, vállalkozó győzött.

Olvasóink írták

130 hozzászólás
 • 130. Demalgon 2013. május 02. 22:47
  „Hoppá bocsánat, dupla enter :)”
 • 129. Demalgon 2013. május 02. 20:17
  „Mikor tanulsz meg helyes irni?”
 • 128. Demalgon 2013. május 02. 20:16
  „Majd amikor ti birkák eltűntök a süllyesztőbe örökre, majd amikor képeteket vállalva a családok elé állva vállaljátok szimpatizáns véleményeiteket és vállaljátok annak következményeit, majd amikor olyanotok lesz, ami soha nem is volt: eszetek.

  Tanulj meg helyesen irni, mielőtt veszed a bátorságot és hozzám mersz szólni.”
 • 127. Demalgon 2013. május 02. 20:05
  „Majd amikor ti birkák eltűntök a süllyesztőbe örökre, majd amikor képeteket vállalva a családok elé állva vállaljátok szimpatizáns véleményeiteket és vállaljátok annak következményeit, majd amikor olyanotok lesz, ami soha nem is volt: eszetek.

  Tanulj meg helyesen irni, mielőtt veszed a bátorságot és hozzám mersz szólni.”
 • 126. Santos 2013. május 02. 18:02
  „Demalgon,mikor kopsz már le?”
 • 125. Demalgon 2013. május 01. 21:40
  „te nem tudsz szó nélkül hagyni ... tamagochi”
 • 124. zeta62 2013. május 01. 20:55
  „:))))))
  Erőlködj csak...”
 • 123. Demalgon 2013. május 01. 11:20
  „Mosdó és a törülköző, ennyit érdemelsz, mert ennyi jár neked, mert ez vagy. Amúgy nem tanitották meg neked, hogy ha nem vagy valamire kiváncsi, akkor nem szólsz hozzá? Én élvezem, hogy ennyire szerencsétlen vagy, mert legalább megmutatod, hogy hiányos vagy egyes területeken. Hobbimagyar.

  Load, kihagytad, hogy orbán rokoni szála 50 extra pontot kap :D”
 • 122. load 2013. május 01. 07:29
  „Egy egyszerűsített siker-pályázati adatlap a Nemzeti Trafik pályázathoz:

  Pályázó neve:.............................
  Lakcíme:...................................
  Szem. ig. szám:...........................
  Szakmai indoklás (megfelelő aláhúzandó):
  - Rogán Antal rokona vagyok
  - Lázár Jánost 10 éve ismerem
  - CBA-nál vagyok vezető beosztásban
  - Simicska Lajos vagyok

  http://www.atlatszo.hu/wp-content/themes/wp-newspaper/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fwww.atlatszo.hu%2Fwp-content%2Fuploads%”
 • 121. zeta62 2013. április 30. 22:02
  „fájdalom, az látszik, hogy ahol írok valamit, oda azonnal hánysz valami epét, mert belepusztulnál, ha nem kötözködhetnél, nem bírod elviselni, hogy a kutyát se érdekel a tuskó véleményed! Normális kommunikációra képtelen vagy, ennyi telik! :)

  Ezt mindketten nyugodtan olvasgathatjátok, nem magyarok! :)

  I do not care about you!
  Es ist mir egal, was du schreibst!
  Je n´aime pas ce que vous écrivez!
  Sijali kuhusu wewe!”
 • 120. Demalgon 2013. április 30. 21:15
  „Igaz :) Igy is van jobb dolgom ..., főleg, hogy megakadt a lemez, mert a másik partról csak fütyülés és kiabálás, meg bégetés van. Igy meg nincs miről beszélgetni, ha egy épkézláb mondat sem tudja elhagyni azt a nyilást a fejükön.”
 • 119. load 2013. április 30. 21:04
  „118. Demalgon
  Szánalmas a vergődésed, mondja a szánalmas.
  Túl sok figyelmet pazarolsz rá.
  Akinek az IQ-ja azonos a testhőmérsékletével, nem érdemel különösebb figyelmet.
  Legfeljebb akkor, ha átmenetileg lázas.”
 • 118. Demalgon 2013. április 30. 20:20
  „Akkor minek szólsz hozzám? :)”
 • 117. zeta62 2013. április 30. 16:46
  „Előbb-utóbb csak felfogod, hogy mennyire nem érdekelsz! :)

  Így talán végre felfogod, ha magyarul nem értesz! :)
  I do not care about you!
  Es ist mir egal, was du schreibst!
  Je n´aime pas ce que vous écrivez!
  Sijali kuhusu wewe!”
 • 116. Demalgon 2013. április 30. 13:51
  „Kösz jól vagyok. Nem én mutatom egy bizonyos dolog jeleit, hogy gépkapocs helyett smiley-val kell összefogni, hogy a düh ne vessen szét. De amúgy megoszthatsz a többiekkel két dolgot: az egyik, hogy ki az a mindenki, akit te érdekelsz, és nem éppen más gondolatok foglalkoztatják veled kapcsolatban. A másik meg ... ha idézgetsz (lehetőleg normális dolgot, nem hülyeséget), vagy éppen ugatsz, tudod van a forrásjegyzés, tedd mellé, mert sokak szemében csak egy hangoskodó pukkancs vagy, ha még nem tűnt fel. Engem nem zavar, hisz lábtörlőmet nemrég lopták el, a cipőmet meg valahova törölnöm kell.”
 • 115. zeta62 2013. április 30. 12:18
  „Szánalmas a vergődésed, kár a gőzért! :)
  Szerintem sűrgősen fordulj orvoshoz! Kezd szétesni az egód! :)”
 • 114. Demalgon 2013. április 30. 09:33
  „"Az irigység a középszerűek vallása. Megnyugtatja őket, csillapítja mardosó nyugtalanságukat, és végső soron szétrohasztja a lelküket, mert addig igazolják vele a kapzsiságukat és fukarságukat, amíg már maguk is elhiszik, hogy az jó, és hogy a mennyország kapui csak a magukfajta korcsok előtt nyílnak meg; akik úgy élik le az életüket, hogy semmi nyomot nem hagynak a szánalmas igyekezeten kívül, hogy másokat lehúzzanak, hogy kizárják, sőt ha lehet, tönkretegyék őket; akik puszta létükkel, önmagukkal bizonyítják, milyen szegények lélekben, szellemben és testben. Boldog az, akit a hülyék megugatnak, mert a lelke nem lesz a martalékuk."

  Carlos Ruiz Zafón”
 • 113. Demalgon 2013. április 30. 08:00
  „Egyébként meg jót mosolygok azon, hogy nem fordul meg benned a 100-as rozsdás szög, hiába próbálod újra és újra lenyelni :) De nem baj, mert az ilyen érzelmi hátterű szövegeidre a végén még gyűjteni is fognak, mint Esmeralda látásáért :) De tudod, hogy nem illik koldulni nyilvánosan belenyomva mások arcába a kalapod, hogy adj egy 20ast? :)”
 • 112. Demalgon 2013. április 30. 07:58
  „Miből gondolod, hogy annak kezel itt bárki is téged, aminek gondolod magad? De tényleg, a skizofrén tünetek és annak folyománya gyógyítható. Hidd el, nem árt, szerintem lehetnek még páran, akik a gyógyulásodért szurkolnak, vagy imádkoznak :) Dobok érted egy 20 forintost Szent Antalnak :) De lehet 5 is elég lesz.”
 • 111. zeta62 2013. április 29. 23:22
  „Szánalmas a vergődésed, kár a gőzért! :)”
130 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc házat kiürítettek egy világháborús bomba miatt Seregélyesen

A robbanóeszköz a földben lévő gázvezeték közeléből került elő, a rendőrség és a tűzszerészek a… Tovább olvasom