Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Trafik: az MSZP szerint kiskorúakat veszélyeztet a fogyasztóvédelmi hatóság

Az MSZP szerint kiskorúakat veszélyeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, amikor csalinak használ 18 éven aluliakat a dohányboltok ellenőrzésekor.
Az MSZP szerint kiskorúakat veszélyeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, amikor "csalinak használ" 18 éven aluliakat a dohányboltok ellenőrzésekor. A szocialisták ombudsmani vizsgálatot kezdeményeznek.

Erről Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese, a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának elnöke beszélt pénteken sajtótájékoztatón.

Azt mondta, elfogadhatatlan, erkölcstelen és jogsértő, hogy a hatóság munkatársai kiskorúakat küldenek be a trafikokba, s így ellenőrzik, hogy kiszolgálják-e őket. "Mi jöhet még? A gyermekprostitúciót úgy akarják vizsgálni, hogy beküldik a placcra a gyermeket, és megnézik, hogy elviszik-e?" - tette fel a kérdést.

A fiatalkorúak csaliként használása helyett elég lenne azt megnézni, hogy jön-e ki 18 éven aluli cigarettával egy dohányboltból - mondta. Ez esetben a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai rendőr jelenlétében kérhetnék, hogy a feltehetően fiatalkorú vásárlók igazolják magukat, majd megindíthatnák az eljárást a törvénysértő dohánybolt ellen.

Az MSZP-s politikus közölte, választ vár a fogyasztóvédelmi hatóságtól arra, ki döntött az említett ellenőrzési módszer alkalmazásáról, hogyan választották ki a fiatalkorúakat, kértek-e szülői beegyezést, és ha igen, hogyan szerezték be, illetve hogy jelen volt-e az ellenőrzéskor a fiatalok törvényes képviselője.

Szintén kérdésként fogalmazta meg, hogy miként döntöttek-e az ellenőrzött trafikok köréről, és hogy volt-e köztük "nyilvánvalóan kormánypárti" kötődésű.

Simon Gábor elmondta, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság vezetőjéhez és a hatóságot felügyelő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez fordul tájékoztatásért, illetve a felelősség megállapításáért. Szabó Mátétól, az alapvető jogok biztosától vizsgálat lefolytatását és állásfoglalást kér. Emellett - jelezte - a parlament fogyasztóvédelmi bizottsága is napirendjére veszi az ügyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erőss Zsoltról nevezték el a csíkszeredai sportcsarnokot

A Himalájában eltűnt hegymászóról, Csíkszereda szülöttéről Erőss Zsolt Arénának nevezték el a… Tovább olvasom