Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Trafik-ügy- MSZP: Tatabányán fideszes családtagok nyithatnak üzletet

Tatabányán a képviselő-testület fideszes frakcióvezetőjének lánya négy trafik pályázatát nyerte el kereskedői múlt nélkül.
A helyi kulturális  központ ügyvezetőjének eddig könyvtárosként dolgozó felesége pedig  két üzletet nyithat - közölte az MSZP Komárom megyei elnöke hétfői  sajtótájékoztatóján.  
   
Lukács Zoltán, aki a párt országgyűlési  frakcióvezető-helyettese is, elmondta, "nem tudjuk véletlennek  tekinteni azt, hogy több száz pályázó közül a fideszes politikusok  vagy családtagjaik kaptak lehetőséget trafikot nyitni".  Kijelentette, ha igaznak bizonyul, hogy pártfórumokon döntöttek a  pályázatokról, akkor az MSZP a legfőbb ügyészhez fordul, mert az ügy  vezető politikusokat érintő bűncselekmény.  
   
Úgy fogalmazott, a trafikügyben Tatabányán is látszik a "Fidesz  ujjlenyomata".  
   
Hozzátette: a településen 300 helyett két hónap múlva már csak  36 üzletben lehet cigarettát venni, az üzleteket összesen 18  tulajdonos birtokolja.  
   
Lukács Zoltán szerint a dohánytermékek forgalma Tatabányán  hatmilliárd forint egy évben, így egy üzletre évente 17 millió  forint forgalom esik, ha a parlament elfogadja Lázár János  államtitkárnak az árrést négyről tíz százalékra emelő javaslatát.  
  
 A politikus számítása szerint a tatabányai képviselő-testület  fideszes frakcióvezetőjének családja közel hetvenmillió forintos  garantált haszonhoz juthat, ha a törvény megszületik. Az eddig  könyvtárosként dolgozó, a Vértes Agora kulturális központ  ügyvezetőjének felesége is 34 millió forintos haszonra számíthat,  ami körülbelül 30 évi bére - mondta Lukács Zoltán, majd hozzátette,  hogy kereskedelmi lehetőséget kapott az oroszlányi fideszes  alpolgármester és egy dorogi fideszes képviselő édesanyja is.


Korábban:

Trafik-ügy: hozzák nyilvánosságra a dohányügyletek iratait!

A dohánypályázatok kapcsán az atlatszo.hu, a hvg.hu, az index.hu, a K-Monitor, az origo.hu, a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency International Magyarország közérdekű adatigényléssel fordul a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-hez többek között a vesztes és nyertes pályázatok, az értékelésük, pontszámaik kiadása érdekében.

˝Az állampolgároknak joguk van megtudni, hogy a pályázatok elbírálása törvényes és megalapozott volt-e.˝
Amennyiben a minisztérium és a Dohánykereskedelmi Zrt. úgy dönt, hogy nem hozza nyilvánosságra az adatokat, a felsorolt portálok és civil szervezetek készek megindítani a közérdekű adatok kiadása iránti pert, melyben a TASZ biztosítja a jogi képviseletet.

A Dohánykereskedelmi Zrt. véleménye szerint nem minősülnek közérdekű adatnak sem a beadott pályázatok, sem az értékelésük, az erről készült emlékeztetők.

A TASZ álláspontja szerint a közérdekű adatok nyilvánosságára és a konkrét pályázatra vonatkozó jogszabályokból épp ellentétes következtetést kell levonni: az állampolgároknak joguk van megtudni, hogy a pályázatok elbírálása törvényes és megalapozott volt-e.

,,A dohánypályázatok átláthatóságának feltétele a pályázatok és értékelésük nyilvánossága. Ennek hiányában a hatalom korlátlanul visszaélhet a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésével. "- mondta Hidvégi Fanny, a TASZ információszabadság programjának vezetője.

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. Demalgon 2013. május 01. 11:22
  „Kicsit fogalomzavarban szenvedsz, vetesd elő a pártkönyveket az elvtársaiddal, aztán utána talán épnek gondolnak sokan. Amúgy meg mikor szokott birka lenni a vacsora? Mert jelentkezhetsz.”
 • 76. Valaki 2013. május 01. 08:18
  „Demizson, a baloldal olyan, mint a fehérnemücsere a szovjeteknél. :)))

  Sok fókahúst ettél.”
 • 75. Demalgon 2013. április 30. 20:25
  „De amúgy jó hogy mondtad :) valahogy az agrárterületet el is felejtettem. Csak nem irigy vagy rájuk a centjükért? :) Mondd meg nekik, hogy micsoda ganéjok, hogy fekete centekért dolgoznak :) De látom helyesen irni még mindig nem tudsz.”
 • 74. Demalgon 2013. április 30. 20:22
  „hm, akkor pontosidok birka tavaris :) Igy közelebb áll a valósághoz :) A szaros gatya sem lesz tiszta attól, ha tisztának mondják, holott koszos :)

  Hombre :) Még azok akik kinn kapálnak is qvalifikáltabb emberek, mint egy rosszul összetákolt képződmény :) Egyébként meg nem talált :) Miért te mennyit kapsz a kokaincsempészetért a határon analizálva?”
 • 73. Valaki 2013. április 30. 19:38
  „68. Demalgon
  de nem, jumurzsák. :)))”
 • 72. Hunicum 2013. április 30. 18:20
  „Erre a gyöngyszemre ma akadtam (bár nem értek egyet vele, de nagyon jót kacagtam rajta):
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6-_0Mo9SjgE”
 • 71. Santos 2013. április 30. 16:43
  „Demalgon,egyellöre kevés idöm van az általad írt szentbeszéd olvasására.Azt azért szeretném tudni,ha Burgerland-ban kapálod a krumplit,a kitünö helyesírásod igazolásával,több eurócentet kapsz óránként?”
 • 70. mir 2013. április 30. 15:18
  „Trafikkormány már törvénnyel gátolta meg, hogy kutatni lehessen a mutyizásaik után. A fideszbirkák meg lelkesen bólogatnak ehhez is”
 • 69. kerteszb 2013. április 30. 13:17
  „22: :DDD”
 • 68. Demalgon 2013. április 30. 12:00
  „Ez igaz, kommunistáké a világ, csak most fakó a vörös és fidesznek hivja magát, nemde tavaris?”
 • 67. Valaki 2013. április 30. 10:54
  „Bezony, a fejetekben minden változatlan! :)))”
 • 66. kerekes652 2013. április 30. 10:20
  „53. Valaki 2013.04.30. 07:57
  "Na és? 1945 óta csak a komonistáknak állt a világ.
  Most ez változni láccik! :)))"

  Hááát Pajtás, pont ez az! Itt semmi se változott, és MOST is (...Hogy is fogalmaztál pontosan?)
  "...csak a komonistáknak áll a világ." Ilyet disznóságot (mint ahogyan az ezt megelőző piszkosságokat) egy igazi keresztény értékrendet valló, elkötelezett jobboldali konzervatív SOHA! (érted?!?) SOHA sem vállalna!!!
  Ezek a dolgok (és viszamenőleg az elmúlt 3 év sok-sok "húzása") minden tisztes polgárban -pártállástól füh

  Mert bárki bármit is mond (különösen Cser-Palkovicsék módosítója után!), ez itt bizony a "pofátlan
  haszonszerzés" mitapéldánya befolyással való űzérkedéssel súlyosbítva. Ha pedig azt veszem, hogy
  mindezt szervezetten és csoportosan követték el, akkor biza ez egy maffia-ügy. Már pedig elkövették, mert egy
  fideszes már kinyitotta a száját, és elismerte.

  forrás:
  http://hvg.hu/itthon/20130430_trafikmutyi_Szekszard_fideszes_kepviselo”
 • 65. Demalgon 2013. április 30. 09:28
  „Nem is tudom vákuumfej, hogy ki az, akinek bármit is tanítanak. Tudod van rád egy jó kifejezés: hobbimagyar. Ez lesz a gyapjas állat új neve, és még találó is. Egyébként meg ugatással még nem fogsz harapni, attól, ha hülye vagy másnak nem kell hasonlónak lenni. Ülj le a sarokba aztán elmélkedj. Talán megtalálod a lelki békéd.”
 • 64. dödike 2013. április 30. 09:19
  „Kevesebb trafik, megnövő cigiár, nagyobb feketekereskedelem,kevesebb adóbevétel,nagyobb államháztartási hiány,más adók bevezetése ez a sorrend.No de a fityiszes trafikosok jól járnak ,a többit majd a kisemberek megfizetik.”
 • 63. ATX 2013. április 30. 09:17
  „Lázár azt mondta, hogy ettől nem fog növekedni a feketekereskedelem. Tegnapi cikkből idézek: "A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai Fertőd közelében ellenőriztek egy 68 éves osztrák állampolgár által vezetett osztrák forgalmi rendszámú személygépjárművet.
  Az ellenőrzéskor a pénzügyőrök a gépjárműben 43 karton adózás alól elvont cigarettát találtak." Dehogynem! Már el is kezdődött!!”
 • 62. ATX 2013. április 30. 09:13
  „Lassan Orbán is elmondhatja, amit anno a Napkirály (XIV. Lajos): "L´état c´est Moi", azaz: "Az állam én vagyok".”
 • 61. VargaP 2013. április 30. 08:59
  „http://hvg.hu/itthon/20130430_trafikmutyi_Szekszard_fideszes_kepviselo#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_4_30”
 • 60. VargaP 2013. április 30. 08:52
  „Megmonda Lázár államtitkár, hogy Ő betiltaná a dohányzást.
  Mivel Fidesz közelieké a dohány árusítás, így nem kell törvényt hozni, csak megkövetelni a pártfegyelmet, utasítani, bezárni...”
 • 59. Valaki 2013. április 30. 08:42
  „56. westminster 2013.04.30. 08:23

  53. Valaki
  Mindössze annyi változott, hogy a mélyvörös egy kicsit hígult lócitromsárgával, lett belőle magyarnarancs.

  Nálad van összefolyás vesztike. :)))”
 • 58. Valaki 2013. április 30. 08:41
  „demizson, tik mindíg azt oktatjátok amiben amúgy is híjján vagytok. :)))

  Te aki szovjetül beszélni magyar.”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első alkalommal adták át a ˝Csakazértis˝ díjakat

A díjjal "a társadalmi igazságtalanságok feltárásában kiemelkedő, az elesettek, kiszolgáltatottak… Tovább olvasom