Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Továbbra is vezet a Fidesz

A Szonda-Ipsos május közepén végzett, ezerötszáz fő megkérdezésén alapuló felmérése szerint a Fidesznek kétmillió biztos szavazója van, kétszer annyi, mint az MSZP-nek. A közvélemény-kutatásból kiderül, hogy míg a Fidesznek 2,7 millió szimpatizánsa van, addig a kormánypárt 1,4 millió támogatóra számíthat a 8,1 millió választópolgár közül.

Az azonos társadalmi helyzetben élők pártállástól függően ítélik meg az ország jelenlegi és jövőbeli helyzetét, az ellenzékhez tartozók kilencven százaléka szerint rossz irányba halad az ország, és több mint hatvan százalékuk azt gondolja, hogy romlani fog a gazdaság állapota.

Az MSZP szimpatizánsainak több mint a fele elégedett az ország jelenlegi helyzetével, és ötven százalékuk bízik benne, hogy a közeljövőben javulni fog a gazdasági helyzet.

A két párt között áprilisban mért jelentős különbség valamelyest csökkent: a teljes lakosságon belül 19-ről 16 százalékpontra, az aktív választópolgárok körében 34-ről 29 százalékpontra. Az emberek közéleti kérdések iránti figyelmét – százas skálán – 39 pont jellemzi, a választási részvételi hajlandóság pedig 47 százalékos.

(Magyar Hírlap)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megerőszakoltak egy 11 éves kislányt

Tovább olvasom