Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Továbbra is negatív a magyar bankok megítélése

Fenntartja a magyar bankszektor egészére érvényben lévő negatív kilátását a Moodyís Investors Service, amely a fő kockázatok közé sorolja a recesszió mellett a devizaalapú hitelezés jelentős arányát.

A nemzetközi hitelminősítő kedden Londonban kiadott elemzése hangsúlyozza, hogy a magyar bankok igen csekély mértékben vannak kitéve a kockázatossá vált strukturált befektetési termékek piacának, illetve pénzintézeti csődöknek.

A Moodyís szerint az "elsődleges fenyegetést" a gazdaság "drámai visszaesése", a devizahitelek magas aránya, a szűkös likviditás és a jelentős devizakötelezettségek jelentik.

A Moodyís az elmúlt napokban a cseh és a szlovák bankrendszer egészére érvényben tartott kilátását is egyaránt stabilról negatívra rontotta.

Olvasóink írták

 • 4. Imcsi 2009. június 04. 08:54
  „Nem védem a bankokat, mert nekem is megvan velük a gondom! DE, hogy miben számoljuk a tartozást, az közös döntés volt, abban a hitelfelvevőnek volt választási lehetősége: Ft, Euro, Svájci Frank, (de a példámból kiindulva lehetett volna benzin, kőolaj, cukor, arany, ezüst, földgáz, szinte akármi). A többi dologban tényleg a bank diktál, kényszerűségből el kell fogadni!”
 • 3. girzelda 2009. június 03. 20:13
  „No, kedves "Imcsi" pontosan ez a gond! Egyesség, no ne már. Egyoldalú spekuláns szerződés amit a bankok kreáltak természetesen túljárva (átejtve) az ügyfeleik eszén. Szerintem a spekulánsok nemzetközi hálózata éli világát üldözetlenül. Azért támadják a forintot, hogy a betervezett hasznúk garantált legyen. A tisztességtelenség pedig korlátlan és a becsületes eljárás, pedig ismeretlen fogalom e téren. Persze a vadkapitalizmusba minden belefér. Nem is beszélve erről a banánköztársaságról.”
 • 2. Imcsi 2009. június 03. 16:14
  „Egy kicsit másképp:
  Hitelező azt mondja: neked x millió Ft-ra van szükséged, én nem X millió Ft-ot adok neked kölcsön, hanem y liter benzinnek az értékét, ami most éppen X millió Ft! Te a havi törlesztéskor z liter benzin értékét fizeted vissza!
  Magyarul: a hitelező és az adós sem látott benzint, nem is volt a kezében, mégis megegyeztek benne, hogy abban számolják a hitelt!”
 • 1. girzelda 2009. június 02. 13:35
  „Már sokszor leírtam de úgy látszik nincs rá vevő! A deviza alapú hitel úgy keletkezett,hogy beetettél a lakósságot az olcsó kölcsönök ajánlásával. Hisz az kizárt dolog , hogy a bankrendszer ne lenne benn az ügyfeleik előre megfontolt szándékú kifosztásába! Az országunk vezető pártja Gyurcsánnyal az élén is úgy tett mint ha kormányoztak volna. A bankok is úgy tesznek a deviza-hitelesekkel mint, ha devizát adtak volna! A lény az, hogy a semmiért vasalják be az Ők is előre kitervelt hasznukat az adósok alantas módú kizsebelésével.
  Megjátsszák, hogy devizával ügyleteknek és emelik emiatt a kölcsönök törlesztő részleteit és a kamatait. Természeten valótlan és jogtalanul. Megtehetik ,hisz e rendszerben hatóság vagy nemért hozzá, vagy nem kapnak a feltárásához rá parancsot! Mi lenne, ha az adósok is úgy tennének mint, ha deviza alapú forinttal fizetnék vissza a forintba utalt kölcsönöket? Ráfogják, hogy ez a törlesztő forint deviza alapú és annyit ér mint a deviza minden napos ára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatérnek a külföldön dolgozók

Magyarország - Az elmúlt hónapban nyolcvanhat külföldről hazaérkező állástalan jelentkezett a megyei… Tovább olvasom