Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Továbbra is Magyar Anna lemondását követelik

Továbbra is a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének lemondását követeli az MSZP közgyűlési frakció vezetője. Kozma József azt mondta, az ügyben ugyan lezárult a rendőrségi vizsgálat - amely szerint nem történt bűncselekmény -, de annak eredményét nem fogadják el, panasszal élnek ellene.Megtörtént az, amit a Magyar Anna elnök tagadott.

Szóbeli és fizikai fellépéssel akart megoldást kisajtolni egy szakmai nézeteltérésben - ezt mondta Kozma József, az MSZP-SZDSZ pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján. Kozma ismertette a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság határozatát, amely az ügyet lezártnak tekinti. Eszerint "...a vita alapjául egy okirat aláírásának megtagadása állt, amely iratot egyébként maga az elnök vitt be a főjegyző irodájába, ahonnan azt, az aláírás megtagadását követően el kívánta volna vinni, ő pedig ezt akarta megakadályozni, és az ennek során kialakult huzavona alatt történt meg, hogy az elnök egy alkalommal megragadta a főjegyző jobb felkarját."

A rendőrség megállapította, hogy ezen túl más erőszakosság nem történt a két asszony között. Kozma József azt mondta a törvény szerint azzal, hogy az elnök megragadta a főjegyző karját és erőszakosan, fenyegetően lépett fel ellene, hivatalos személy elleni erőszakot követett el. A frakcióvezető szerint Magyar Annának elsősorban azért kellene lemondania tisztségéről, mert a történteket korábban letagadta, és ezzel megpróbálta megtéveszteni közvéleményt és a közgyűlést is. Az eset még szeptember elején történ, amikor a két hivatalnok egy szakmai kérdésben vitázott össze. A nézeteltérés annyira hevesre sikeredett, hogy - egyes információk szerint - az elnök megütötte a főjegyzőt. Ezt először csak az elnök, majd később a főjegyző is tagadta. December elején azonban Csonkáné Balda Ilona főjegyző családi okokra hivatkozva lemondott posztjáról, és jelenleg is a felmondási idejét tölti.

Olvasóink írták

 • 4. TancsKaszabell 2009. január 21. 10:21
  „Sopronban, bizony a fidesz, a jó erkölcs hivatott bajnoka.Az előző önkormányzat vezetői ellen indított
  pereinek ez a jogi alapja.Mert Magyarországon ez is jogi kategória.Mintha egyes bírósági ítéletek nem sértenék
  persze nem a jó erkölcsöt hanem a jogot.Lásd: Strassburgi bíróság legutóbbi ítélete.Van belőle több is!
  Nézzük csak ! 12 perről szólnak a hírek,ebből 8 perben már van ítélet,8 perben vesztett a fideszes vezetésű önkormányzat.1 pert a jó erkölcsbe ütközőnek ítélt a független Magyar bíróság.
  Azt hiszem jogosan minősítette az MSzP soproni képviselője ezeket a pereket politikai bosszúnak!
  Persze sikertelen bosszúnak!”
 • 3. joco 2009. január 21. 09:45
  „Hát igen van ilyen fidesz "megoldás" is a vitára, mely ugyan a "törvénybe" nem de a jó erkölcsbe tán ütközö.”
 • 2. jockey 2009. január 16. 18:39
  „1. TancsKaszabell

  Tekintetel arra, hogy az MSZP követeli a lemondásást, a fantáziádra bízom.”
 • 1. TancsKaszabell 2009. január 16. 18:23
  „Melyik párt színeiben erősködik ez a megyei elnöknő ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8 milliárddal több jutott a kórházi étkeztetésre

8 milliárd forintot kaptak a kórházi étkeztetés javítására a fekvőbeteg-ellátó intézmények 2008-ban,… Tovább olvasom