Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Továbbra is Erdő Péter bíboros az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke

Ismét Erdő Péter bíborost, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökét választották az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa elnökévé a következő öt évre.
Ismét Erdő Péter bíborost, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökét választották az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) elnökévé a következő öt évre - közölte az MKPK sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

A Tiranában csütörtökön kezdődött, vasárnapig tartó ülésen arról is döntöttek, kik lesznek a szervezet alelnökei a 2011 és 2016 közötti ciklusban. Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke és Józef Michalik przemysli érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnöke Jean-Pierre Ricard bíborost, bordeaux-i érseket, illetve Josip Bozanic bíborost, zágrábi érseket követi ebben a pozícióban.

Mint írták, "a CCEE közgyűlése megköszönte az új elnökség tagjainak készségességét és eredményes munkát kívánt az evangelizáció és az egyház szolgálatában az európai kontinensen. A résztvevők egyúttal köszönetet mondtak az előző elnökségnek munkájáért, amelyet az egyház javára és az európai püspöki konferenciák testvéri közösségének előmozdítására odaadással végeztek".

A testület először tartja plenáris ülését Albániában. A tanácskozáson, amelyen az európai püspöki konferenciák elnökei Rrok Mirdita tiranai érsek meghívására vesznek részt, kiemelten foglalkoznak az új evangelizáció témájával. A CCEE 33 európai püspöki konferenciát tömörít, amelyeket az elnökük képvisel, emellett tagja a szervezetnek Luxemburg és Monaco érseke, Ciprus maronita érseke és a moldovai Chisinau püspöke. A tanács a tiranai ülés alkalmával felvette tagjai közé Milan Sasik munkácsi görög katolikus püspököt is. A CCEE alakuló ülése 1971 márciusában volt Rómában. A negyvenéves fennállás alkalmából idén november 22-én tartanak találkozót Rómában a Vatikán és az európai politikai szervezetek magas rangú képviselői részvételével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirúgta: Orbán Viktor felmentette a helyettes államtitkárt

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 30-ai hatállyal felmentette tisztségéből a Közigazgatási és… Tovább olvasom