Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Továbbra is bíznak a családok a GYÁÉV-ban

Nemcsak több szülőnek, de a GYÁÉV Kft. igazgatójának is könnyek gyűltek a szemébe azon a rendkívüli szülői értekezleten, amelyet a két héttel ezelőtti halálos tanulóbaleset miatt hívott össze a cég. Vezetője elismerte a cég felelősségét, de bízik a szülők bizalmában.
A találkozót azért hívta össze Szabó Zoltán, a GYÁÉV Szakképzési és Továbbképzési Kft. vezetője, hogy tájékoztassa a szülőket a tragikus baleset részleteiről, s biztosítsa őket arról, hogy a történtek ellenére gyermekeik jó kezekben vannak. A szülők elsőként hallhatták a szomorú nap krónikáját, attól kezdve, hogy a tizenhét éves fiú társaival a munka helyszínére indult, a szerencsétlen zuhanáson át a kórházban történtekig. Az igazgató, aki több szülővel együtt a könnyeivel küszködött a megrázó események felelevenítésekor, elmondta: bár többekben felvetődött, mit keresett egy padlóburkoló-tanuló a magasban, a helyzet életszerű volt.
– Valós élethelyzetekben szerzett munkatapasztalatot nyújtunk a tanulóinknak, ennek köszönhető, hogy a nálunk végzettek 70–80 százaléka el tud helyezkedni. Annak, aki fával dolgozik, értenie kell például az akár magasban végzett lambériázáshoz is – tájékoztatta a szülőket.
Az igazgató elismerte: valóban nem volt védőkorlát az állványon, s a tanulók nem viseltek védősisakot sem. Hogy miért nem, annak megállapítására – a munkabiztonsági felügyelőség jelenleg is zajló vizsgálatával párhuzamosan – belső vizsgálat indult, s az igazgató ígérete szerint a felelős ellen, ha lesz, meghozzák a szükséges lépéseket. A gyakorlatot mindenesetre azonnal megszigorították a képzőhelyen: a tragédia óta fokozottan megkövetelik a védőeszközök használatát.
A rendkívüli szülői értekezlet végén Szabó Zoltán felajánlotta: akinek megrendült a bizalma a cégben, természetesen választhat más gyakorlati képzőhelyet gyermekének – ezt egyébként az elmúlt két hétben nem kérte senki. A Kisalföld által megkérdezett szülők többsége – összesen közel hatvanan jöttek el – megnyugtatónak találta a kimerítő tájékoztatást, s az értekezleten senki nem jelezte, hogy új képzőhelyet választana gyermekének.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkoló vasutasok

Beszüntetik a munkát az olasz vasutasok Messina térségében december 15-én 9 órától 17 óráig. Ez idő… Tovább olvasom