Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Továbbra is Bill Gates a leggazdagabb ember

Továbbra is Bill Gates a világ leggazdagabb embere az amerikai Forbes magazin szerint. Vagyonát 50 milliárd dollárra becsülik. A gazdagok klubjában idén több az indiai, az orosz, a brazil és a közel-keleti, mint tavaly.
Rekordszámú, 793 milliárdos él jelenleg a világban, 15 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Nőtt az indiai, oroszországi, brazíliai, közel- keleti milliárdosok száma. Nők is egyre többen képviseltetik magukat a leggazdagabbak között: az idei, huszadik listán tízzel több, összesen 78 nő szerepel – közölte az amerikai Forbes magazin listájának összeállításában részt vevő szerkesztő, Luisa Kroll.

A 793 milliárdos nettó vagyona a szárnyaló részvény-, olaj- és termékáraknak köszönhetően a Forbes számításai szerint összesen 2,6 billió dollárt tett ki, 18 százalékkal többet, mint tavaly márciusban. Egy „átlagos" milliárdos vagyona 3,3 milliárd dollár.

A lista élén immár tizenkettedik alkalommal ismét Bill Gates, a Microsoft számítástechnikai cég társalapítója áll 50 milliárd dolláros becsült vagyonnal. A Forbes számításai szerint az 50 éves Gates vagyona egy év alatt 3,5 milliárd dollárral nőtt. A második helyen egy másik amerikai üzletember áll, Warren Buffett, a Berkshire Hathaway beruházója, 42 milliárd dollárral. A „bronzérem" a 30 milliárd dollárosra becsült vagyonnal rendelkező Carlos Slim mexikói távközlési vállalkozónak jutott, aki fejhosszal előzte meg a 28 milliárd dolláros vagyont magának mondható svéd Ingvar Kampradot, az Ikea alapítóját.

Indiát az idei listán tízzel több, összesen 23 milliárdos képviseli, összvagyonukat 99 milliárd dollárra becsülik, amivel lehagyták a 27 japán milliárdos összesen 67 milliárd dolláros becsült vagyonát.

Oroszország hét új taggal képviselteti magát a leggazdagabbak klubjában, amelyben így 33 orosz van; összvagyonuk a tavalyi 91 milliárd dollárról 172 milliárdra nőtt. A listáról egy orosz esett ki: az adócsalásért Szibériában börtönbüntetését töltő Mihail Hodorkovszkij, a Jukosz olajipari cég volt főnöke. Kroll szerint a vagyona feltehetően még így is meghaladja az 500 millió dollárt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztotta a földön fekvő áldozatát

Megvert egy 15 éves fiút, majd a földön fekvő áldozatát ki is fosztotta egy ismeretlen vasárnapra… Tovább olvasom