Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Továbbra is Bill Gates a leggazdagabb

Továbbra is Bill Gates a világ leggazdagabb embere az amerikai Forbes magazin szerint.
A lista élén immár 12. alkalommal ismét Bill Gates, a Microsoft számítástechnikai cég társalapítója áll 50 milliárd dolláros becsült vagyonnal. A Forbes számításai szerint az 50 éves Gates vagyona egy év alatt 3,5 milliárd dollárral nőtt. A 2. helyen egy másik amerikai üzletember áll, Warren Buffett, a Berkshire Hathaway beruházója, 42 milliárd dollárral. A „bronzérem" a 30 milliárd dollárosra becsült vagyon felett rendelkező Carlos Slim mexikói távközlési vállalkozónak jutott, aki fejhosszal előzte meg a 28 milliárd dolláros vagyont magának mondható svéd Ingvar Kampradot, az Ikea alapítóját.

Indiát az idei listán tízzel több, összesen 23 milliárdos képviseli, összvagyonukat 99 milliárd dollárra becsülik, amivel lehagyták a 27 japán milliárdos összesen 67 milliárd dolláros becsült vagyonát.

Oroszország hét új taggal képviselteti magát a leggazdagabbak klubjában, amelyben így 33 orosz van, akiknek összvagyona a tavalyi 91 milliárd dollárról 172 milliárdra nőtt. A listáról egy orosz esett ki: az adócsalásért Szibériában börtönbüntetését töltő Mihail Hodorkovszkij, a Yukos olajipari cég volt főnöke. Kroll szerint a vagyona feltehetően még így is meghaladja az 500 millió dollárt.

A Közel-Keleten és Ázsiában – Törökországot is ideszámítva –, a milliárdosok száma 29-ről 56-ra, becsült összvagyonuk pedig 103-ról 167 milliárd dollárra nőtt. A legfiatalabb milliárdos a 22 éves Hind Haríri, Rafík Haríri volt libanoni kormányfő lánya, aki tavaly meggyilkolt apjától 1,4 milliárd dollárt örökölt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részt vesz a március 15-i ünnepségeken?

Tovább olvasom