Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

További információkat kért a Költségvetési Tanács

Augusztus közepén kapja meg a 2013-as költségvetés tanulmányozásához szükséges pótlólagos információkat, tanulmányokat a Költségvetési Tanács a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, ezt követően foghatnak hozzá a munkához a szakemberek - tájékoztatta a Népszabadságot Kovács Árpád, a tanács elnöke.
A napilap keddi számában megjelent cikk ismerteti, hogy a testület korábban már véleményezte a törvénytervezetet, ám időközben olyan új intézkedések épültek be a büdzsébe, amelyek miatt a tanács szükségesnek tartotta, hogy újból vizsgálat alá vesse a jövő évi költségvetést. Erről július közepén született egy határozatuk, melyben jelezték, hogy egyebek mellett a munkáltatói járulékterhek átalakítása (a munkahelyvédelmi akciótervvel összefüggésben) valamint újabb adók bevezetése (kisvállalati adó, tételes vállalati adózás) és a pénzügyi tranzakciós illeték átalakítása miatt "alapjaiban változik a vállalatokat terhelő adók rendszere".

A tanács jelezte továbbá, hogy az adóbeszedés hatékonyságának javulását alátámasztó intézkedései tervek nem ismertek teljes körűen. A testület fontosnak tartotta, hogy a szükséges információk birtokában fejthesse ki véleményét a folyamatokról, ezért felhatalmazta a tanács elnökét, hogy a nemzetgazdasági minisztertől beszerezze az adatokat, tanulmányokat. Ezeket augusztus közepéig várja a tanács a minisztériumtól.

Kovács Árpád szerint a Költségvetési Tanács még a szeptemberi parlamenti kezdés előtt kialakíthatja álláspontját a büdzséről. Közölte, hogy vagy tudomásul veszik és elfogadják a szaktárca magyarázatait, de amennyiben további kockázatokat azonosítanak, akkor újabb dokumentációkat kérnek be, és korrekciókat javasolnak - olvasható a Népszabadságban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni pótfelvételire

A szeptemberben induló képzésekre azok is bejuthatnak, akiket egyetlen helyre sem vettek fel a júliusban zárult általános eljárásban. Tovább olvasom