Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

További 118 millió euró az EU-tól Indonéziának

Az Európai Bizottság további 118 millió eurót juttatott Indonéziának, a szökőár sújtotta vidék újjáépítésére. Ezzel az acehi tartománynak nyújtott uniós támogatás összege 207 millió euróra emelkedett.
A pénzbeli segélyt ház- és infrastruktúra építésére fordítják. A támogatás annak az alapnak a része, amelyet a Világbank, és legnagyobb adományozóként az Európai Bizottság kezel. Az elosztás ellenőrzésében országos és helyi önkormányzati képviselők, az adományozók, a civil szféra, az ENSZ, nemzetközi nemkormányzati szervezetek képviselői is részt vesznek. Az alapot azért hozták létre, hogy összehangoltan juttassák el a leginkább rászorulóknak a számos csatornán keresztül érkező támogatásokat, összefogják a különféle projekteket, munkálatokat.

Eddig 15 ország és szervezet mintegy 440 millió eurót adományozott az acehi és észak-szumátriai újjáépítésre, s a pénz 85 százaléka az EU tagállamaiból származik. A támogatások segítségével mintegy háromezer faluban helyreállítják az infrastruktúra-hálózatot, a városok közösségi infrastruktúráját, például hulladéktelepeket alakítanak ki, emellett két év leforgása alatt mintegy 25 ezer házat építenek. Környezetvédelmi munkát is végeznek, helyreállítják az erdőket, a falusi utakat, továbbá műszaki segítséget is nyújtanak az acehi újjáépítési ügynökségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc beszéde az Andrássy úti nagygyűlésen

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt szombaton Budapesten, a Magyar Szocialista Párt Andrássy úti… Tovább olvasom