Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Tovább nőtt az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

A gyors felmelegedés következtében tovább nőtt a belvizes terület nagysága az Alsó-Tisza vidéken, a becslések szerint 844 négyzetkilométer van víz alatt - tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság központi védelemvezető-helyettese szombaton az MTI-t.
Az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósághoz (Atikövizig) tartozó nyolc belvízvédelmi szakaszból ötön harmad-, hárman másodfokú belvízvédelmi készültség van - mondta Borza Tibor. Huszonnyolc szivattyútelepen és az öt helyre ideiglenesen telepített tizennégy szivattyún naponta 3,7 millió köbméter vizet emelnek át a főgyűjtőkbe. A védekezésben 233 fő vesz részt.

Az igazgatóság területén negyven településen első- vagy másodfokú helyi vízkár-elhárítási készültség van érvényben, a legrosszabb a helyzet Csongrádon, Pálmonostorán Kunszentmártonon és Csanyteleken, ahol harmadfokú készültség mellett védekeznek.

Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: Csanyteleken szombaton a belvíz miatt kidőlt egy lakóépület fala. A házban hárman laktak, elhelyezésükről az önkormányzat gondoskodik. A megyében így tizennyolcra nőtt a kitelepítettek száma, a belvíz miatt hat településen összesen nyolc ingatlan vált lakhatatlanná - tudatta az őrnagy.

A közelmúltban 2000 januárjában volt a legmagasabb, 1080,5 négyzetkilométernyi az elöntött területek nagysága az Atikövizig területén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-biztos: az önkéntesek Európa igazi hősei

Az önkéntesek, akik munkájukért cserébe nem várnak sem jutalmat, sem elismerést, és akik tudják, a… Tovább olvasom