Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Törvénysértő orvosi rendelőben kampányolni

A főváros XXI. kerületi helyi választási bizottsága szerint Horváth Gyula, a csepeli balliberális pártok polgármesterjelöltje megsértette a választási törvényt, amikor orvosi rendelőben kampányolt - közölte a kerületi önkormányzat hétfőn az MTI-vel.
A közlemény szerint a helyi választási bizottság Németh Szilárd csepeli polgármester panaszának helyt adva állapította meg a jelölt törvénysértését. A bizottság eltiltotta Horváth Gyulát a további törvénysértéstől.

A csepeli önkormányzat közlése szerint Horváth Gyula polgármesterjelölt és Falus Ferenc főpolgármester-jelölt az önkormányzati fenntartású csepeli Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézetben, munkaidőben folytattak politikai kampánytevékenységet, ezzel pedig a helyi választási bizottság szerint megsértették a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

A helyi választási bizottság határozata szerint "önkormányzati épületben, egészségügyi intézményben az orvosi ellátásra szoruló, azt igénybe venni szándékozó emberek lelkileg sérülékenyek, akiknek átmeneti esendőségükből nem származhat hátrányuk. Azzal, hogy a jelöltek megjelentek a várakozók között, akikkel párbeszédre törekedtek, alkalmas volt ezen egészségügyi ellátásra szoruló emberek választói akaratának befolyásolására olyan helyszínen, amely kifejezetten intim szférájuk."

A választási bizottság határozatában kitért arra, hogy a kifogás elbírálására Falus Ferenc vonatkozásában a Fővárosi Választási Bizottság rendelkezik hatáskörrel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a gólyatábori nemi erőszak gyanúsítottja

Egy budapesti férfit gyanúsítanak azzal, hogy megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy… Tovább olvasom