Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Törvényes uzsorás a Provident - mondta Karsai József

Törvényes uzsorásként működik a Provident Zrt. - jelentette ki hétfőn a cég budapesti székháza előtt az Antiprovident Akciócsoport demonstrációján Karsai József. A politikus szerint a vállalkozás hitelezési gyakorlata legalább 2 millió embert érint hátrányosan Magyarországon. Az Antiprovident Akciócsoport arra szólította fel a vállalkozást, hogy azonnal függessze fel működését. A megmozdulás után sajtótájékoztatót tartott a Provident is. Azt mondták, könnyítenek bizonyos feltételeken.
Több helyen, leginkább vidéken okoz gondot a Provident Zrt.-től felvett gyorskölcsönök részleteinek visszafizetése - erre hívták fel a figyelmet a tüntetők. A demonstráción Karsai Józsefen kívül részt vett Ivády Gábor, Ivád és Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere is. Károsultak csupán néhányan jöttek el. Karsai szerint az országban már legalább kétmillió embert érint hátrányosan a cég hitelezési gyakorlata. Ivády Gábor a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a Heves megyei településen is többeknek okoz gondot a törlesztés. A - szerintük - irreálisan magas kamatok miatt polgári engedetlenségre készülnek a károsultak.

Karsai József egy úgynevezett "ötforintos akciót" tervez. Ez abból állna, hogy a pénzintézetnek tartozók hetente postai csekken mindössze öt forintot fizetnének törlesztésként. Ezzel Karsai szerint a fizetési hajlandóság megmaradna, ha a teljes törlesztést nem is tudják fizetni. A képviselő egyébként úgy módosítaná az uzsoratörvényt, hogy a teljes hiteldíjmutató maximálva legyen. Az Antiprovident Akciócsoport egyébként a hitelezési gyakorlat miatt már feljelentést tett a rendőrségen és vizsgálatokat kezdeményezett többek között a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél és az adóhatóságnál.

Most arra szólították fel a pénzintézetet, hogy a vizsgálatok végéig függessze fel tevékenységét.

Sajtótájékoztatón reagált a történtekre a Provident. Mikola Gergely, kommunikációs igazgató elmondta: bevezetnek egy új konstrukciót, amelyben már átutalással is törleszthető részletfizetést kínálnak. Mikola szerint ezzel olcsóbb lesz a hitel, és a kamatok is csökkennek. Beszüntetik a televíziós reklámokat is, helyette tájékoztató filmeket vetítenek, és a kölcsön veszélyeire külön felhívják az ügyfelek figyelmét.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Gabika79 2009. március 01. 14:27
  „Na ez olyan dolog hogy aki nem tudja fizetni minek veszi fel?Itt ez a helyzet nem a Provident miatt állt elő hanem a Gyurcsány kormány és Karsai félék miatt.Karsai úr is hangoztat magáról félévente/gondolom a szavazás közeledte végett/ pl.dinnyeügy amiben jóformán semmit nem ért el csak azt hogy kiröhögték Magyarbánhegyest a multik.A gazdák fele semmit nem vett még az idény a dinnyéjéhez szal kétséges hogy lesz e.Olyan helyen kéne villogni Karsai úrnak is pl.hogy 4000 embert foglalkoztató munkahelyet hoztam létre vagy csináltam 3 gyárat ami 10000 embert foglakoztatna.A többi bankot is fel lehetne ilyen módon jelentgetni ugyanis mindegyiknél ami 2008ban 17 ezres havi törlesztés volt az ma már 45 ezer akkor ez mi ha nem uzsora és még a kamatot is emelik de ők ezt 10-20 év alatt szedik be nem egy év alatt.Szóval ezt az ilyen Karsai félék nem élik meg úgyse mivel nekik rengeteg pénzük van amit a mi bőrünkön szedtek be.”
 • 40. gjozsi88 2009. február 21. 13:15
  „nocomment41!Szerinted a rendőrök kértek engedélyt! Egyébbként az ilyen munka,törvényileg tilos!”
 • 39. gjozsi88 2009. február 21. 13:14
  „A karsai már segített a dinnyetermesztőknek,mert keveselte az árat!A kereskedők hagyták,hogy a földeken rothadjon a dinnye,mert blokádba nem küldtek kamiont,igy a kevesebb helyett semmit nem kaptak! Segítettek Jakab Istvánnal a léalma termesztőknek,akik az elöző évi fagykár miatt kapott hitelek törlesztőrészleteteit(amit azért kellett felvenniük,mert nem léptek be a kárenyhitési alapba) megpróbálták beépíteni az önköltségi árba,amely törlesztő részleteket a feldolgozó nem akart megfizetni!Eredmény:bezártak a léalma feldolgozók,olcsóbban sem vették meg az almát!
  Most jól hangzó politikai elönyszerző kampánya,a provident hitel!Meg akarja védeni az embereket saját maguktól!Ezeket a hiteleket mindenki maga vette fel,nem kényszerből!Csak számolni kellett volna,normális ember általában ezt teszi!”
 • 38. nocomment41 2009. február 19. 15:43
  „"Provident-ügynökök voltak a rendőrök
  Pénzbehajtással is foglalkoztak a Provident ügynökeiként dolgozó baranyai rendőrök. Ezt szóvá tette Mali Zoltán drávapiski polgármester. A Baranya megyei rendőrfőkapitány egyetért azzal, hogy ez nonszensz. De akkor a rendőrök miért kaptak engedélyt feletteseiktől a maszek munkára? "
  http://nol.hu/belfold/provident-ugynokok_voltak_a_rendorok”
 • 37. Imcsi 2009. február 18. 12:37
  „Én, ha egy hitelt ki szeretnék váltani egy másikkal, akkor csak olyan jöhetne szóba, ahol kevesebb a havi törlesztés!”
 • 36. matriné 2009. február 18. 08:07
  „Úgy látszik, Karsait még nem büntette meg a pártja, hogy ellene megy már megint.”
 • 35. ultras 2009. február 17. 23:27
  „Üdvözlet! A THM nem azonos a kamattal, ezt ne feledjük el. Szomorú, de nagyon sok ember a Provident kölcsönéből tudott venni tüzifát, élelmiszert, egyéb dolgokat. Ezek az ügyfelek gyakran még párhuzamosan még egy hitelt is felvesznek. Hetente max. 8000 FT lehet a törlesztő, ami ugye havi 32000 Ft. Ez az összeg gyakran az ügyfél jövedelmének a nagy részét felemészti. Lehet ellenük tüntetni, meg börtönnel fenyegetni őket, de azt gondoljuk meg, hogy akkor ki adna kölcsönt annak a 2-3 millió embernek, a legtöbben már máshol nem kapnak pénzt. Egyéként a legjobb tudomásom szerint a Provident nem nyújt 38 hétre hitelt 26, 40 és 54 hetes tartam van, általában nem vonnak le az új hiteleknél a kihelyezett péntből, kivéve, ha az első törlesztést fizeti be az ügyfél a képviselőnek. Személy szerint nagyon sok Providentes hitelt váltottunk ki normál banki módozatra, de mégis az ügyfelek nagy része újból felvette a kölcsönt a Provident Zrt-től. Senkit sem köteleztek rá, hogy vegyék fel. Természetesen ettől még a mai hitelek nagy része, legyen az akármilyen a mi számunkra előnytelen és költséges és mindíg a bank nyer.”
 • 34. thermoline 2009. február 17. 23:06
  „Végre egy politikus(részemről teljesen mindegy hogy milyen pártállású)akinek a hangja hallatán egy "pénzintézet" hátráló és nem támadó vagy elkenő magyarázkodásba kezd.”
 • 33. jockey 2009. február 17. 22:43
  „Én biztosan nem vennék fel kölcsönt a Providenttől és a hasonló társaságoktól sem. Ettől függetlenül nem ítélem el feltétel nélkül azokat, akik megtették, mivel biztosan van közöttük épeszű ember is, csak a körülmények rákényszerítették. Ha azonban normális életvitelű volt, minden bizonnyal ki is tudott mászni belőle.”
 • 32. 5454 2009. február 17. 21:26
  „Primax: oké aber wo? du schrebst dein privát numer oder wann! morgen ich kochen frisse Aspik! Liebste oder nein! Gute schmeck schwein nase und so weiter!!!!!!!!!!!!! Will du geste?”
 • 31. Lobbo71 2009. február 17. 20:36
  „Amikor el kellett költeni a felvett pénzt, akkor miért nem tüntettek, miért nem kértek segítséget?
  Fizetni már büdös, mi? Pontosan tudták, milyen kamatra veszik fel, erre még azt se lehet ráfogni, hogy nem lehetett előre látni, mint a devizahitelt.”
 • 30. Primax 2009. február 17. 20:12
  „5454 ! # 25
  Wir können uns spater treffen, und warsheinlich können wir über alle vichtigen Probleme Meinungen tauschen.”
 • 29. Cancer 2009. február 17. 17:52
  „csak a hulye vesz fel toluk penzt...heti torlesztes...300%THM nevetseges”
 • 28. PrettyWoman 2009. február 17. 17:23
  „Én egy szóval illetném őket: dögkeselyűk.”
 • 27. zsukov 2009. február 17. 10:31
  „Szinte minden takarék szövetkezetbe adnak 20 % kamatra pénzt igaz nen a karosszékböl telefonon rendelve de hát nem úr aki nem pazal bár lehet,hogy hülye akkor meg mit sipárog.”
 • 26. osztógép 2009. február 17. 09:59
  „már lenézést kérek, de NEM KÖTELEZŐhitelt felvenni, pláne nem ilyen irdatlan nagy kamatra!!! senki sem kényszerít(het), hogy hitelt vegyen fel vki! aki ilyen hülye magára vessen, ne tüntessen a semmiért! ez kapitalizmus!”
 • 25. 5454 2009. február 17. 09:11
  „Primax: o.k., wenn wir uns treffen? Und wo?”
 • 24. vizsla 2009. február 17. 09:10
  „ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT BŰNBANDA!BÖRTÖNBA VELÜK.”
 • 23. gall 2009. február 17. 08:56
  „boman...3#,megérdemelted !”
 • 22. Primax 2009. február 17. 08:45
  „5454 ! # 16
  "This is the beginning of a beautiful friendship."”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A DNS-vizsgálat szerint Ophélie holttestét találták meg

Az elsődleges szakértői vélemény szerint egyezik a Magyarországon eltűnt francia diáklány Ophélie Bretnacher és a Duna-parton nemrég megtalált holttest DNS-e. Tovább olvasom