Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Történelmi Ünnepi Játékok

Augusztus 13-án, 14-én és 15-én ismét barokk hétvége lesz a megyeszékhelyen. A kilencmilliós költségvetés egy Európában kuriózumnak számító rendezvényre is elegendő a szervezők szerint.
Országos visszhangot biztosíthat a rendezvénynek az RTL Klub Receptklubja, amelyben Kovács Lázárék barokk ételeket főznek barokk ruhában. Az adások jövő héten kerülnek képernyőre, a felvételeket a győ
Idén viseli először a Történelmi Ünnepi Játékok nevet a győri barokk hétvége. A háromnapos program számtalan játékkal egészült ki, többek között az újdonságnak számító, százezer forintos fődíjjal kecsegtető kukorékolóversennyel is. Mint azt a programsorozatot szervező Családi Intézet (Zichy-palota) igazgatónője, Keglovich Ferencné a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, idén még színesebb, még gazdagabb programmal készültek.

Ehhez tartozik a Győr törököktől való visszavételét felelevenítő verseny, ahol nemcsak a fődíj vonzó, de a különböző kategóriákban élő tyúkok és kakasok is gazdára találnak majd. De ide sorolható az is, hogy sikerült az RTL Klubbal egy nagyon előnyös szerződést kötnie az intézetnek.

A jövő héten a Receptklub adásaiban Kovács Lázárék barokk ruhában barokk ételeket főznek majd, és a programsorozatról is beszámol a televízió különböző adásaiban (Reggeli, Delelő stb.). Ez a szervezőknek közel kétmillió forintjukba került. A hétvége leglátványosabb programjainak egyébként ismét a barokk esküvő, a barokk ügyességi játékok és a szerenád ígérkezik.
Az idei nyári barokk rendezvények egyik legnagyobb támogatója a győri idegenforgalmi bizottság, melynek elnöke, Ferenczy Lajos is jelen volt a tájékoztatón.

A Kisalföld kérdésére elmondta, hogy éves, közel kilencvenmillió forintos büdzséjükből 3,5 milliót kapott a barokk hétvége. (Az év elején a bizottság további egymillió forintot adott a Zichy-palota barokk ruhatárának megújítására. – A szerk.) A bizottság elnöke kifejtette, a turizmus szempontjából fontos eseményeket támogatják, azokat, melyek jól szervezettek, a város hírnevét öregbítik s nem utolsósorban vendégeket csábítanak a megyeszékhelyre.

Ferenczy Lajos szerint a barokk hétvégének mérhető az idegenforgalmi vonzereje. Schmidt Péter, Győr kulturális ügyekért is felelős alpolgármestere ezt megerősítette. Majd elmondta, hogy a város még külön 3,5 millió forinttal támogatja a háromnapos rendezvényt. A szervezők a saját bevételeikből, valamint a szponzorok segítségével még 2 millió forintot szánnak arra, hogy idén is emlékezetes legyen a barokk hétvége. (Az Integrál-H például a lelátót építi meg a barokk ügyességi játékokhoz.) Így jön össze a kilencmilliós költségvetés.

A Kisalföld tudomása szerint a Zichy-palotában és a városházán felmerült már, hogy a hagyományoktól eltérően fizetőssé kellene tenni néhány rendezvényt a barokk hétvégén. Egyelőre azonban nincs változás, vagyis minden program ingyen látogatható. (Csak az extrákért kell fizetni: kocsikázás, rétesevés és a történelmi filmek megtekintése a Lloyd moziban.)

(Lapunk holnapi számában kétoldalas összeállítást találnak a Történelmi Ünnepi Játékokról és a hétvége programjáról.)
A kakaskukorékoló versenyre jelentkezni, arról információt kérni a 96/311-316-os vagy a 96/320-289-es telefonszámon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh János festőművész gyűjteményes tárlata

Tovább olvasom