Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Torremolinos 73 - Szex, hazugság, super8-as

Képzeld el, hogy enciklopédiákkal házalsz, amikor a piac totálisan telítve van. A feleséged elveszítette a munkáját, és már háromhavi lakbérrel tartozol. És akkor a főnököd ultimátumot ajánl: Vagy készítesz a feleségeddel felnőtteknek szóló felvilágosító filmeket a skandináv piacra – vagy ki vagy rúgva.
rendező: Pablo Berger
forgatókönyvíró: Pablo Berger
operatőr: Kiko de la Rica
zene: Nacho Mastretta

szereplő(k):
Javier Cámara (Alfredo)
Candela Peńa (Carmen)
Juan Diego (Carlos)
Malena Alterio (Vanessa)
Fernando Tejero (Juan Luis)

A film sztorija

A Torremolinos 73 Alfredo Lopeznek, a megfáradt enciklopédia ügynöknek és Carmennek, hűséges feleségének történetét meséli el, a házaspár rövidéletű kalandozását a 70-es évek pornóiparában, a Franco-rezsim vége felé, amikor a filmes szex halálos bűnnek számított Spanyolországban.

Hiába várva gyermekáldásra életük egy csapásra megváltozik, amikor a Montoya Kiadó, akinek Alfredo dolgozik, azt javasolja, készítsenek "Audiovizuális Enciklopédiát Az Emberi Szaporodásról", amelyet majd a skandináv országokban értékesítenek. Egy rövid tanfolyam elvégzése után, melynek során Alfredot a szuper8-as kamera, Carment pedig az erotikus viselkedés rejtelmeibe avatja be egy dán páros, hamarosan neki is fognak a filmek készítésének. A házaspár azonban egyre jobban eltávolodik egymástól, mert míg a szex-szimbólummá avanzsált Carment a gyermek megfogantatása érdekli elsősorban, Alfredo fejébe veszi, hogy ő lesz a "Spanyol Bergman", és nekifog, hogy megírja a "Torremolinos 73" forgatókönyvét... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Mo

"A Torremolinos 73 üdítő komédia és pihekönnyű dráma keveréke. Annak
ellenére, hogy a film hangvételét alapvetően a mulatságos jelenetek határozzák meg, a megfelelő pillanatokban a drámai megközelítésmód is kitűnően funkcionál. A legtöbb nevetésre ingerlő pillanatot természetesen a rövid home videok forgatása rejti, ahol a primer nemi aktus bemutatásától egészen a kis történettel operáló – „a vízvezeték szerelő megérkezik az egyedülálló asszonyhoz, hogy elhárítsa a problémákat" típusú - pornófilmekig jut el házaspár, az ezekkel járó szinte összes poénra alkalmas jelenet kiaknázásával. Pablo Berger író-rendező a pornófilmek jellegzetes beállításait mímelve forgatja ki az adott műfaj kliséit: a szereplők kinézetétől kezdve egészen a filmnyelvi megoldásokig minden humorforrásul szolgál a direktor kezében."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák játékos Sopronban

A nemzetközi átigazolási időszak lejárta előtt két nappal osztrák középpályással erősített az FC… Tovább olvasom