Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Törökország felfüggesztette a Nabuccóról folyó tárgyalásokat

Törökország felfüggesztette a megbeszéléseket a francia Gaz de France energiavállalattal a Nabucco gázvezeték ügyében. A hírt egy nevének elhallgatását kérő török minisztériumi illetékes mondta el a Reuters hírügynökségnek.
A partnerség jövőjéről majd a (május 6-án záruló) francia elnökválasztás után döntünk, aszerint, hogy miként alakul a francia politika - mondta a török energiaügyi minisztérium egy nevének elhallgatását kérő illetékese csütörtökön a Reuters hírügynökségnek.

A török kormány azért neheztel Franciaországra, mert a francia parlament tavaly törvényt fogadott el, amely szerint büntetendő tagadni, hogy az anatóliai örmények tömeges legyilkolása 1915-1917 között népirtás volt.

A török álláspont szerint a török fennhatóság ellen lázadó örmények etnikai villongásokban vesztették életüket, miközben törökök is sokan elestek, és az áldozatok száma jóval kisebb volt a 1,5 milliós nyugati becsléseknél.

A Nabucco az EU-energiapolitika szóbeli támogatását élvező tervezet földgázvezeték építésére, körülbelül 4,6 milliárd eurós költséggel, Törökországból Bulgárián, Románián és Magyarországon át Ausztriába.

A vezetéken közép-ázsiai és iráni földgáz érkezne, valamelyest csökkentendő az EU ráutaltságát az orosz földgázra.

A Bulgargaz, a román Transgaz, a Mol és az OMV korábban már jóváhagyta a félállami Gaz de France részvételét a tervezetben. Az ugyancsak francia Total magán olajtársaság bevonásáról kezdett tárgyalások egyelőre megfeneklettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

angol klubok fekete fordulója

A Bajnokok Ligája tegnapi játéknapja az angol csapatok fekete napját hozta. A Manchester United… Tovább olvasom