Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Török Zoltán alelnök is lett

Török Zoltán, az MKB-Euro-

leasing ügyvezetője lett a liga helyett tagozat néven működő testület alelnöke. Következetesen betartatják a szabályokat. Törekednek arra, hogy televíziós közvetítések, összefoglalók legyenek a női meccsekről. A soproni sportvezetővel új megbízatásáról beszélgettünk.

Kosárlabda

– A tagozat csak nevében különbözik a korábbi ligától, vagy van más, gyakorlati eltérés is?
– A tagozatot a 2005 januárjában elfogadott sporttörvénnyel összhangban a szövetség egyik alszervezeteként jegyzik be és ez jelenleg folyamatban van. Teljesen más struktúra része, mint a korábbi önálló, a szövetségtől független gazdálkodást folytató liga. Jelentős eltérés, hogy ennek tagozatnak a tizennégy A csoportos klub tagja, ellentétben a korábbi ligával, amelynek a legmagasabb osztályú klubok mellett az NB I/B-ben szereplő együttesek is a tagjai voltak.
– Említette, hogy a szövetség egyik alszervezete lesz a tagozat. A szövetségben azonban – finoman fogalmazva – meglehetősen nagy a káosz. Ez mennyiben hat ki a tagozat tevékenységére?
– Tagozatunk nem azonosítható a szövetségen belüli kaotikus helyzettel. Még tavaly áprilisban elfogadtuk a versenykiírást, amelyet az ominózus májusi közgyűlés előtt a szövetség is legitimmé tett. Az pedig, hogy a szövetségben azóta történt események ellenére, vagy azok közepette is folyamatban van a tagozatunk bírósági bejegyzése, azt mutatja, a női bajnoksággal jogilag minden rendben. A bejegyzésig pedig a főtitkár, Bodrogváry Iván felügyelete mellett működünk.
– A bejegyzés után melyek lesznek a legfőbb feladatai az élvonalbeli klubok érdek-képviseleti szervének?
– Nagyon röviden: a gazdálkodás megszervezése, hatékonnyá tétele, valamint az ugyancsak eredményes és hatékony érdekképviselet, továbbá a szabályok eddiginél jóval következetesebb betartása lesznek a feladataink. Korábban bizony nemegyszer előfordult, hogy bizonyos dolgok felett szemet hunytak és ezek után hasonló esetekben a többi klub is erre az engedékenységre hivatkozott. Ennek véget kell vetni. Úgy gondolom, a korábbi intézőbizottság nem tudta igazán jól képviselni a klubok érdekeit. Két tapasztalt jogász, az elnök dr. Nyíri Dezső és a ceglédi dr. Ruttner György mellett három élcsapat első számú vezetője, a szegedi Domokos Mihály, pécsi kollégám, Rózsa Gábor, valamint jómagam vagyunk benne az intézőbizottságban. Úgy gondolom, ez az összetétel bizonyos mértékig garancia lehet az eredményes munkára.
– A sportág további népszerűsítése érdekében milyen lépéseket tesznek?
– Szeretnénk elérni, hogy a női meccsekről televíziós közvetítések, összefoglalók jelenjenek meg a képernyőn. Ha ez beindul, akkor az ebből befolyt összegekből előbb szeretnénk csökkenteni a nevezési és a licencdíjakat, majd pedig, ha sikerül nyereségessé tenni az egész női profi szakágat, akkor a nyereségből egyrészt tovább népszerűsítenénk a sportágat, másrészt pedig visszaforgatnánk a pénzt a csapatokhoz. Ez persze nem megy egyik napról a másikra, de a tagozatbeli társaimmal ezt vállaltuk, ezért dolgozunk. Bízom benne, pár hónap múlva már látszanak az első kis részeredmények.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre Észak-Korea

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre - közölte hétfőn a KCNA… Tovább olvasom