Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Tornával a mentstruációs görcs ellen

Amerikai kutatók szerint megfelelő edzéstervvel tompíthatók a menstruáció előtt jelentkező kellemetlen, fájdalmas testi és lelki tünetek – olvasható a Johns Hopkins egyetem hírlevelében.
A menstruáció előtti – olykor kínzó, egyesek számára a munkavégzést, sőt az életvitelt is károsan befolyásoló – tünetekért elsősorban a női szervezetben, közelebbről a sárgatestben, meghatározott ciklusokban termelődő hormonok szintjei a felelősek.

A leggyakoribb tünetek a görcsök, a fájdalom, a vízvisszatartás (ami a puffadtság látszatát okozza), a lehangoltság, illetve a különböző – időszakosan jelentkező – bőrelváltozások lehetnek. A marylandi Bethesda kórház kutatói a fizikai aktivitás és a menstruációs panaszok közötti lehetséges összefüggéseket keresve sokirányú összehasonlító vizsgálatoknak vetették alá az önkéntes jelentkezőket. A laboratóriumi eredmények összehasonlításakor úgy találták, hogy a mérsékelt fizikai aktivitású, illetve a teljesen passzív nők vizeletében jelentősen eltérő volt az adott sárgatesthormonok szintje. A testedzést végző csoport tagjai a havi vérzést megelőző időszakban, illetve a ciklus alatt is kisebb mértékű fájdalomról és vízvisszatartásról számoltak be, mint a passzív csoport tagjai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázár és támogatás

A lakosság kétharmadát érinti majd a gáz- és távhőár-emelkedés ellensúlyozására kérhető támogatás. Nem mindegy, hogy a minimális 61, vagy az egyelőre maximálisnak tűnő 100 forintot fizetjük január elsejétől a gáz köbméteréért. A támogatás igényléséhez minden háztartás kap majd egy űrlapot, de már honlapunkról is letölthetők az űrlapok >> Tovább olvasom