Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Tornatermet kapott a jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnázium

Tornateremmel bővült a jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium; a megyei fenntartású intézményben megvalósult beruházás 168 millió forintba került, annak részeként, 10 millió forintból korszerű sporteszközöket és bútorokat is beszereztek.


Fejér Andor (Fidesz), a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke a csütörtöki átadáskor hangsúlyozta, hogy a beruházás pénzügyi forrását teljes mértékben a fenntartó megyei önkormányzat biztosította, saját erejéből.

Emlékeztetett arra, hogy az iskola épületét 1998-ban újították fel címzett állami támogatásból, azonban akkor pénzügyi okok miatt tornaterem nem épülhetett. Emiatt a tanulóknak a városi mozi használaton kívüli épületében, a városi sportpályán, vagy a szakmai és egészségügyi feltételeknek nem megfelelő régi tornateremben tartották a testnevelési órákat.

A fenntartó 2007 decemberében határozott arról, hogy végleges megoldást keres a problémára, ezért egy 18x30 méter küzdőterű tornacsarnok építését határozta el, kiegészítve azt a szükséges kiszolgáló helyiségekkel: szertárral, orvosi szobával, öltözővel, mosdóval, zuhanyzóval. A megyei közgyűlés saját beruházásként, a fejlesztési célú kötvénykibocsátás terhére valósította meg a beruházást.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy taxist Kőbányán

Kiraboltak egy taxist csütörtökön Budapest X. kerületében, Kőbányán - közölte a rendőrség az… Tovább olvasom