Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Tornaszoba a peresztegi iskolásoknak

Sikeres pályázat után tornaszoba épül a peresztegi focipályán. Az átalakítás két hét múlva, az iskola tetőfelújítása ma kezdődik. A tornaszoba megvalósítására mintegy három és fél millió forintot nyert a település.
Pereszteg is nyert a kétezer lélekszámúnál kisebb települések számára sportlétesítmény-korszerűsítésre és -építésre kiírt pályázaton. A falu még kora tavasszal pályázott a régi tekepálya helyére tervezett tornaszoba megépítésére, és a kivitelezési szerződést már alá is írták. – Közel három és fél millió forintot nyertünk az épületátalakításra, ehhez csaknem hárommillió forintos önrész szükséges – mondta el Práznek József, Pereszteg polgármestere. – Az építés során megújul a tetőszerkezet, kicserélik a nyílászárókat, kialakítják a belső helyiségeket és elvégzik az akadálymentesítést. A munka két hét múlva kezdődik és előreláthatólag decemberre fejeződik be.
– Pereszteg a faluház felújítását már tavaly megkezdte, a megyei területfejlesztési tanács pályázatának segítségével. A munkákra tavaly félmillió, idén pedig kétmillió forintos támogatást kaptunk. A faluház rövidesen teljesen elkészül, ehhez 2,3 millió forinttal járult hozzá a település büdzséje. Ma kezdődik az általános iskola tetőfelújítása is, amit pusztán saját erőből végeztetünk el, egymillió forintért.
A település negyvenhat értékesítésre szánt, kedvezményes árú építési telkéből tizenöt már gazdára talált. A közművesített ingatlanokat háromezer forintos négyzetméterenkénti árért kínálják. Mint kiderült, a kedvezménnyel a fiatalok helyben maradását kívánja elérni Pereszteg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek

a szóbeli érettségik

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom