Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Torlódásra kell számítani a budapesti Károly körúton keddtől

Torlódásra számíthatnak az autósok a budapesti Károly körúton, ahol kedd reggeltől közműépítés miatt csak kevesebb sávban haladhat a forgalom.

A forgalmi korlátozások várhatóan jövő tavaszig érintik a belváros közlekedését a körút Astoria és Anker köz közötti szakaszán.

Kedd hajnalban vízcsőépítés miatt lezárják a Károly körút páratlan oldalát, az Astoria és a Dohány utca közötti szakaszon. Itt a forgalom irányonként egy-egy sávban a Károly körút páros oldalán haladhat.

Közműépítés miatt lezárják a Wesselényi utca és Dob utca közötti szervízutat is.

A munkálatok második ütemében - várhatóan július közepétől októberig - lezárják majd a Károly körút páratlan oldalát a Dohány utca és a Király utca közötti szakaszon. Itt a forgalmat 2-2 sávban a Károly körút páros oldalára terelik, a Károly körút - Dohány utca kapcsolat biztosításával.

A közműépítésekre azért van szükség, mert a főváros a Budapest Szíve Program keretében 2011 áprilisáig megújítja a Károly körutat, és a gyalogos-, illetve kerékpárbarát közlekedés kap majd a jelenleginél nagyobb szerepet.

A Dohány utca és a Deák tér között "széthúzzák" a két villamospályát, és egy 8 méter széles zöldsávot alakítanak ki, nyírt fasorral. A jelenlegi mindkét irányban háromsávos úttestet két-két áthaladó közlekedési sávosra szűkítik.

A projekt végére az Astoriánál két új felszíni gyalogos átkelőhelyet is kiépítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy idős nőt Faddon

Késsel fenyegettek meg és raboltak ki egy idős nőt otthonában, Faddon - közölte a rendőrség hétfőn… Tovább olvasom