Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Töretlen a lakásépítési kedv

2002 első kilenc hónapjában a használatba vett lakások száma 15 százalékkal, az új lakásépítési engedélyeké 7 százalékkal volt több az előző év hasonló időszakához képest.

Az év első háromnegyed évében közel 16 ezer befejezett lakásra adták ki a használatbavételi engedélyt, és 36 ezer új lakás építése kezdődhetett el az új engedélyek alapján - közölte honlapján a KSH.

A vállalkozói lakásépítések fellendülése tovább folytatódott. Kilenc hónap alatt 4700 lakást építettek a vállalkozások, ami az új lakások 30 százalékát jelentette. Két évvel ezelőtt ez az arány 13 százalékos, tavaly 21 százalékos volt.

Miközben 63 százalékkal volt több a vállalkozói lakásépítések száma az előző év hasonló időszakához képest, a lakossági építkezések száma 2 százalékkal visszaesett. A visszaesés leginkább a fővárosra volt jellemző.

Az új lakások számának jelentősebb növekedése a fővárosra és a megyei jogú városokra jellemző, a községekben csak 1 százalékkal több lakást vettek használatba az előző évhez képest. A kiadott új építési engedélyek alapján azonban a lakásépítési lendület Budapesten megállt, és a következő évben inkább a városokban folytatódik.

Az üdülőépítések jelentősen visszaestek idén az első kilenc hónapban, a felépített üdülők száma 13 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, míg az üdülőépítésekre kiadott új engedélyek száma 41 százalékkal esett vissza.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa Linuxra vált?


Az Európai Unió 250.000 eurós projektbe kezdett, mely az uniós… Tovább olvasom