Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Toplistás munkahelyek

„ Titok nincs, törődni kell az emberekkel, ismerni kell a képességeiket” – mondta tömören a Kisalföld kérdésére Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója azon az országos eredményhirdetésen, ahol a kis- és középvállalatok kategóriában – cége képviseletében (a Microsoft Magyarország Kft. kollektívájával megosztva) – az első díjat vehette át.
A Hewitt Humán Tanácsadó Kft. hazánkban hatodik alkalommal végezte el a legjobb munkahely felmérést, idén a HVG partnerségével. Hat év alatt közel 100 ezer dolgozó véleményét mérték fel, összesen 500 cég, vállalat vett részt az elemzésben. Az idei felmérés újdonsága, hogy 11 kelet-közép-európai országban indult el a kutatás, ennek eredményét 2007-ben közlik az elemzők. A tegnapi, budapesti sajtótájékoztatón elhangzott: a gazdaságot érintő megszorító intézkedéseket a magyar munkavállalók a saját bőrükön érzik. A megkérdezettek közül minden ötödik úgy érzi, állása is veszélybe kerülhet a gazdasági változások hatására. Ez persze a meglévő, biztosnak tartott munkahelyek felértékelődését is jelentheti.
Csuhaj Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakmai tanácsadója szerint minden olyan jellegű felmérés és intézkedés fontos, amely javítja a dolgozók életkörülményeit, komfortérzetét vagy munkafeltételeit.
– A reformcsomag így vagy úgy mindenkit érint – szögezte le a minisztériumi munkatárs –, sokan úgy érezhetik, hogy ugyanazért a pénzért az eddiginél is többet kell dolgozniuk. Ezzel együtt a minisztérium továbbra is olyan programokat, intézkedéseket támogat, amelyek a foglalkoztatás bővülését szorgalmazzák, vagy céljuk a munka világába történő visszavezetés.
Az országos elemzés rámutat: a legjobbnak tartott munkahelyeket a felsővezetők hozzáállása és a dolgozók megbecsülése különbözteti meg leginkább az átlagtól. Leegyszerűsítve az, hogy mennyire kezelik „biorobotként” az alkalmazottakat, vagy veszik emberszámba őket. A felmérés szerint az informatika (IT-szektor) amolyan álomiparágnak számít, hiszen az idei legjobb munkahelyek listáján két IT-vállalat: a Microsoft Magyarország és a Cisco Systems Magyarország Kft. is szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másnap: kárfelmérés, takarítás

és indulatos parlamenti ülés

Tovább olvasom