Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Tönkretett nőnap

Mivel nő vagyok, szeretem a nőnapot. Jó érzés reggel üdvözlésre, hitvesi puszira felébredni, meleg kávéra felkelni. Jó érzés bemenni a munkahelyre, ahol a férfiak virággal, csokoládéval várnak, s örülnek nekem. Mivel emberekkel foglalkozom, jó érzés, hogy férfi ügyfeleim sem felejtik el ezt a nemes napot, s ha ajándékkal nem is, de pár kedves szóval megörvendeztetnek. Jó érzés a kollégákkal, kolléganőkkel elmenni vacsorázni, egy-két pohár bort elfogyasztani, mintegy kiszakadva a hétköznapokból. Jó érzés, hogy ilyenkor férjuram nem „böstörög”, hanem csendben elül otthon és vár, mert tudja, ez az én napom.

Ha rajtad múlt volna, kedves ismeretlen, nem biztos, hogy a jól sikerült napom után hazaérek. Mosonmagyaróváron történt, nem volt késő. Te este 9 óra után néhány perccel az Ostermayer utcában vártad autóddal, hogy a lámpa zöldre váltson, a Szent István király útra akartál kanyarodni. Ugyanitt vártam, csak én a járdán. Mindketten zöldet kaptunk és elindultunk. Nincs jogosítványom, de tudomásom szerint az átkelőhelyen nekem van elsőbbségem. Már ahogy elindultál, bizalmatlan lettem veled szemben. Tudtam, nem fogsz átengedni. Megálltam az úttest közepén. Nőnap alkalmából udvarias voltam veled. Te fqtött autóban ültél, esett az eső, nálam esernyő sem volt, mégis hagytam: menj utadra. Talán beteg édesanyádhoz siettél, soha nem tudom meg. Cserébe vártam volna, hogy köszönsz az autódból, nem ezt tetted. A nemzetközi jelzést használtad, egyszerqen felmutattad középső ujjadat. Üzenem neked: kicsit elkeseredtem. Mert ez a parányi eset történhetett volna másképp is.
Mi történt volna, ha nem vagyok veled bizalmatlan és gyanútlanul elindulok, és te már nem tudsz megállni? Mi van, ha elütsz a zebrán? Elhajtottál volna, mert senki nem volt a közelben? Hazaértem, és akkor kezdtem gondolkodni: ennyit ér egy ember élete? Az, hogy tönkretetted a napom, nem is érdekes, a lényeg, hogy épségben értem haza! Remélem, olvasod soraim. Ha nincs is kedvesed, nincs lányod, édesanyád akkor is van, vagy volt. Gondolom, nem tőle tanultad, hogy így tiszteld a nőket!
Név és cím a szerkesztőségben

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcák, nevek,

illa berek

Régi közhely, hogy a demokrácia drága és körülményes. A diktatúrában nem volt semmi gond holmi… Tovább olvasom