Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Tömegközlekedéssel járnak szívesebben dolgozni a magyarok

Egy nemrégiben készült nemzetközi munkahelyi felmérés szerint a magyarországi munkavállalók több mint kétharmada szívesebben jár dolgozni tömegközlekedéssel, mint saját gépkocsival.
A Kelly Services cég által készített felmérés megállapította: a magyar munkavállóknak csak 32 százaléka nyilatkozik úgy, hogy ritkán vagy sohasem választja munkába járáshoz a tömegközlekedési eszközöket. Ezzel a felmérésben vizsgált 28 ország között hazánk a 10. helyet szerezte meg.

A magyarországi tömegközlekedési rendszer az egyik legjobb elérhetőséggel büszkélkedhet - a válaszadók 91 százalékának áll rendelkezésére megfelelő járat a munkába menéshez.

Arra a kérdésre, hogy vajon mi az, ami a tömegközlekedési eszközök fokozottabb használatát ösztönözné, a nagyobb járatsűrűséget és az alacsonyabb tarifákat egyaránt a válaszadók 23 százaléka jelölte meg, míg a harmadik helyen 20 százalékkal a kényelmesebb utazás végzett. Az alacsonyabb tarifák a 24 év alattiak körében fontosabbak, míg az idősebb munkavállalók számára a járatok sűrűsége bír nagyobb jelentőséggel.

Világviszonylatban a tömegközlekedési eszközök legjelentősebb használóinak az ázsiai kontinens országai bizonyultak - az első helyen Indonézia végzett 93 százalékkal, Hong Kong (88%) és Szingapúr (86%) elo"tt. A legalacsonyabb mértékű használat Törökországra (29%), az Egyesült Államokra (34%) valamint Puerto Ricóra (36%) jellemző. A felmérést végzők kérdéseire hetvenezer dolgozó válaszolt világszerte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos vereséget szenvedett válogatottunk Norvégiában

Súlyos vereséget szenvedett Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott… Tovább olvasom