Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Tömegkarambol az M5-ösön: őrizetbe vették a balesetet okozó bolgár kamionost

Többen életveszélyesen megsérültek a tömegbalesetben, az M5-ösön Budapest felé teljes volt az útzár, Baja vagy Szolnok felé kellett kerülni. 14 óra után helyreállt a forgalom.
20:38 - A román kormányfő köszönetet mondott a magyar hatóságoknak

Victor Ponta román miniszterelnök köszönetet mondott a magyar hatóságoknak mindazért, amit az M5-ösön péntek hajnalban történt tömegbaleset román áldozataiért és sebesültjeiért tettek.

A román kormányfő Konstancában (Constanta), egy pártrendezvényen tartott sajtóértekezleten beszélt a Magyarországon történt balesetről, amelyben a román külügyminisztérium tájékoztatása szerint három román állampolgár vesztette életét, 18 pedig megsebesült.

"Egyelőre önökön keresztül szeretnék köszönetet mondani, de ezt majd hivatalos csatornákon is megteszem, mihelyt visszakerülök a bukaresti irodámba. Szeretnék köszönetet mondani a magyar hatóságoknak, a magyar kormánynak, a miniszterelnöknek, az egészségügyi miniszternek, a védelmi miniszternek, akik személyesen is szerepet vállaltak abban, hogy a balesetet szenvedett románok megkapjanak minden szükséges segítséget" - mondta Victor Ponta a román hírtelevíziók kamerái előtt.

Hozzátette, hogy a Budapesten tartózkodó Raed Arafat román egészségügyi államtitkár-helyettes is arra kérte őt, fejezze ki a bukaresti kormány nyilvános elismerését azért a segítőkészségért, amit a magyar hatóságok tanúsítottak "ebben a nehéz és tragikus helyzetben".

Victor Ponta román miniszterelnök utasítására a román légierő - egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgépen - román orvoscsoportot szállított péntek délután Budapestre, hogy segítséget nyújtsanak a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat.

Péntek hajnalban egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél Ócsa és Gyál között. A baleset mindhárom áldozata román állampolgár.

20:16 - Őrizetbe vették a balesetet okozó bolgár kamionost

Őrizetbe vették azt a bolgár kamionost, aki a gyanú szerint a három halálos áldozatot követelő, péntek hajnali tömegbalesetet okozta az M5-ös autópályán - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság péntek este a rendőrség honlapján.

"Az eset kapcsán közúti baleset okozásának bűntette miatt indult eljárás. A baleset okozásával megalapozottan gyanúsítható 26 éves bolgár férfit a rendőrség őrizetbe vette" - olvasható a közleményben. Az eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

Péntek hajnalban egy bolgár kamion rohant bele egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba. A sérültek többsége külföldi, közülük hatan életveszélyes állapotban vannak.

A Belügyminisztérium az MTI-hez korábban eljuttatott közleményében azt írta: egy bolgár rendszámú kamion bolgár állampolgárságú vezetője az M5-ös autópályán Kecskemét irányából Budapest felé haladva fékezés nélkül belehajtott az előtte torlódás miatt lassító gépkocsioszlopba. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbuszt és hat személygépkocsit tört össze, némelyiket a felismerhetetlenségig.

Augustin Hagiu, a Román Fuvarozók Szövetségének elnöke a román Mediafax hírügynökségnek azt mondta: a balesetet okozó 42 tonnás kamion 70-80 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, a baleset helyszínén nem voltak féknyomok. Szerinte szinte biztos, hogy a sofőr elaludt a kormánynál.

20:09 - Szócska Miklós: 18 román sérült van még kórházban

Tizennyolc román sérült van még kórházban a péntek hajnali, az M5-ös autópályán történt baleset sérültjei közül, közülük tizenegyet két-három órán belül hazaszállít a román légierő repülőgépe Budapestről - közölte Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára péntek este, Raed Arafat román államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Szócska Miklós együttérzését fejezte ki a balesetben meghalt három román állampolgár családtagjainak.

Elmondta: a Péterfy Sándor utcai kórházban ápolt négy sérült közül kettő, a Honvédkórházból a négy sérült közül szintén kettő, a Merényi kórház traumatológiájáról hat sérült közül négy, Ceglédről pedig mindhárom sérült még pénteken hazamehet. Kecskeméten egy sérült van, illetve a traumatológiai intézetben ápolnak két gyermeket.

Kitért arra is, hogy a három halott igazságügyi vizsgálata jelenleg zárul.

Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta, a tömegbalesethez kapcsolódó legtöbb műtét befejeződött, s a tizenegy beteg hazaszállításáról a román konzulátus gondoskodik. A nyolc- és tízéves gyermekeket nem kell műteni, stabil állapotban vannak, és megfigyelésre Magyarországon tartják őket.
Raed Arafat, a román Egészségügyi Minisztérium államtitkára szintén részvétét fejezte ki a halottak hozzátartozóinak, és megköszönte a magyar kormánynak és az egészségügynek a segítséget.

Beszámolt arról, hogy tizenegy sérültet orvosi ellátásra alkalmas repülőgéppel szállítanak haza Romániába még péntek este.

Hozzátette, hogy az átmenetileg Magyarországon maradó hét sérült intenzív ellátásban részesül az állapota stabilizálása érdekében. Kitért arra, a magyar kollégáikkal folyamatosan kapcsolatban vannak, és későbbiekben is számíthatnak rájuk.

A román államtitkár kitért arra, hogy krízisközpontot hoztak létre Romániában a balesettel foglalkozó minisztériumok között, valamint egy 24 órás operatív központot is kialakítottak a román Egészségügyi Minisztériumban. A Magyarországon maradó hét sérültet, amint szállítható állapotban lesznek, szintén hazaviszik.

Péntek hajnalban egy bolgár kamion rohant bele egy kocsisorba, három mikrobusz és hat személyautó roncsolódott össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. A balesetben hárman meghaltak, harmincan megsérültek. Mindhárom halálos áldozat román állampolgár.

Délután egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép román orvoscsoportot szállított Budapestre, hogy segítsék a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátását, és lehetővé tegyék hazaszállításukat. Az öttagú csoportot Raed Arafat egészségügyi államtitkár vezeti.

19:03 - Belügyminisztérium: őrizetbe veszik a balesetet okozó bolgár sofőrt

Őrizetbe veszik azt a bolgár sofőrt, aki megalapozottan gyanúsítható a péntek hajnali tömegbaleset okozásával. A balesetben hárman meghaltak, hatan pedig életveszélyesen megsérültek - közölte a Belügyminisztérium.

A tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében a baleset körülményeit ismertetve azt írta: egy bolgár rendszámú kamion bolgár állampolgárságú vezetője az M5-ös autópályán Kecskemét irányából Budapest felé haladva fékezés nélkül belehajtott az előtte torlódás miatt lassító gépkocsioszlopba. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbuszt és hat személygépkocsit tört össze, némelyiket a felismerhetetlenségig.

A baleset következtében három ember életét vesztette, hat ember életveszélyes, 13 súlyos, 14 pedig (köztük a bolgár kamion vezetője) könnyű sérüléseket szenvedett. A sérülteket három budapesti és két vidéki kórházba szállították.

A közleményben kiemelték, hogy a mentésben részt vevő szakemberek mindent megtettek a következmények gyors felszámolásáért, a sérültek szakszerű ellátásáért. A Belügyminisztérium és az alárendelt szervek, így a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a továbbiakban is mindent megtesznek, és teljes mértékben együttműködnek a Romániából érkezett egészségügyi szakszemélyzettel.

Kitértek arra: a baleset okának tisztázása érdekében igazságügyi szakértőt kértek fel, illetve intézkedtek a baleset okozásával megalapozottan gyanúsítható bolgár állampolgár bűnügyi őrizetbe vételéről.

Pintér Sándor belügyminiszter részvétét és együttérzését fejezte ki a tragikus baleset román áldozatainak halála miatt Radu Stroe román belügyminiszternek.

17:02 - GYEMSZI: hat sérült állapota életveszélyes

Hatan életveszélyes állapotban vannak azok közül, akik az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt három halálos áldozatot is követelő tömegszerencsétlenségben sérültek meg - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) az MTI-vel.

Az összesen 33 - nagyrészt külföldi - sérültet öt kórházban látják el: a Péterfy Sándor utcai Baleseti Központban, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában (korábbi honvédkórház), az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban (Merényi kórház), Cegléden, a Toldy Ferenc Kórházban és Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórházban.
A GYEMSZI közleménye szerint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház traumatológiai osztályára 11 súlyos sérültet szállítottak, közülük négyen életveszélyes állapotban vannak. A műtétek folyamatosan zajlanak két műtőben.

A honvédkórházban négy sérültet láttak el, közülük kettőnek az állapota életveszélyes.

A Péterfy Sándor utcai Baleseti Központba szintén 11 sérültet szállítottak: közülük hárman ambuláns ellátást kaptak, és már távoztak. A nyolc felvett betegből két gyermeket ambulánsan ellátott hozzátartozója saját felelősségére elvitt a kórházból. Két másik gyermeket az intenzív osztályon, további két gyermeket a gyermekosztályon ápolnak.

A ceglédi Toldy Ferenc Kórházba hat sérültet szállítottak. Három felnőtt közül ketten súlyos sérültek, egyikük műtéti ellátást igényel. A harmadik felnőtt állapotát figyelik. A három 18 év alatti fiatal könnyű sérülést szenvedett, ambuláns ellátásban részesültek.

A Bács-Kiskun Megyei Kórházba mentőhelikopterrel szállítottak egy sérültet, aki az intenzív osztályra került. Állapota stabil.

A sérültek többsége nem magyar állampolgárságú személy - közölte a GYEMSZI. Esetükben az illetékes egészségügyi szervezet felveszi a kapcsolatot a sérült beteg nemzeti külképviseletével, amely szolgálati úton küld értesítést a hozzátartozóknak. A kórházak tájékoztatása szerint a hozzátartozók minden akadály nélkül látogathatják az ellátott sérülteket.

Szalisznyó Ilona, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház kommunikációs vezetője péntek délután elmondta, hogy a három felnőtt közül ketten lábszártörést szenvedtek, egyiküket meg kellett műteni, a harmadik sérültet gerinczúzódás miatt megfigyelés alatt tartják. A kórházba szállított hat ember közül három román állampolgár és három kurd nemzetiségű.

Dévay Katalin a Merényi kórház ügyletvezető főorvosa az MTI érdeklődésére elmondta: a hozzájuk beszállított 11 sérült mind felnőtt, hat román, két török, és egy-egy magyar, bolgár és szerb.

Tóth Ferenc, a Péterfy Sándor utcai baleseti központ intézetvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a hozzájuk beszállított 11 sérült közül, hatot kezelnek még, mindnyájuk állapota stabil, jelenleg egyikük sincs életveszélyes állapotban. A sérültek közül négy gyermek, kettőről tudják biztosan, hogy magyar.

Zsiros Lajos ezredes, a honvédkórház orvos igazgatója korábban az MTI-nek elmondta, hogy az egészségügyi központban ápolt négy sérült közül két nő továbbra is életveszélyes állapotban van. A két nő túl van a stabilizációs műtéteken, jelenleg az intenzív osztályokon kezelik őket, hasi, illetve lábszárműtéteket hajtottak végre rajtuk, és biztosították a légzésüket, de nincsenek túl az életveszélyen. Az orvos igazgató hozzátette: legalább két hétbe telik, amíg a két nő szállítható állapotba kerül.

A másik két sérültről Zsiros Lajos azt mondta: egyikük könnyű, másikuk súlyos sérüléseket szenvedett, de ők a megfigyelésen kívül nem igényelnek egyéb beavatkozást, "elméletben szállítható állapotban vannak".

A román külügyminisztérium korábban azt közölte, hogy a balesetben három román állampolgár meghalt, 18 megsérült.

Péntek hajnalban az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Ócsa és Gyál között a 26-os kilométernél egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó karambolozott.

16:27 - Külügyminisztérium: a magyar kormány minden segítséget megadnak

A magyar kormány és az illetékes hatóságok minden segítséget megadnak a pénteki balesettel kapcsolatos ügyek mielőbbi rendezése érdekében - jelezte Martonyi János román partnerének a külügyi tárca tájékoztatása szerint.

A tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Martonyi János külügyminiszter román partnerének, Titus Corlateannak küldött levelében őszinte együttérzéséről biztosította az M5-ös autópályán pénteken történt baleset áldozatainak hozzátartozóit és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek.

Péntek hajnalban egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 26-os kilométernél. A balesetben három román állampolgár meghalt és több mint 30-an megsérültek.

Victor Ponta román miniszterelnök bejelentette: egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép indul orvoscsoporttal kora délután Budapestre, hogy segítséget nyújtsanak a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat. A repülőgép délután landolt a magyar fővárosban.

16:26 - Szócska Miklós: megfelelő ellátást kapnak a sérültek

Megfelelő ellátást kapnak a péntek hajnali tömegbaleset sérültjei - közölte Szócska Miklós egészségügyi államtitkár pénteken az MTI-vel. Az államtitkár részvétét fejezte ki a balesetben elhunyt három román állampolgár hozzátartozóinak.

Szócska Miklós elmondta, zavartalan, korrekt ellátás zajlik a magyar egészségügyi intézményekben. Hozzátette: 33 sérült ellátásáról kellett, illetve kell gondoskodni, a kórházakban lévő betegek állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) pedig folyamatosan ellenőrzi, hogy megfelelő ellátásban részesüljenek a sérültek.

Az államtitkár kiemelte: van olyan beteg, akinek az életéért jelenleg is küzdenek, és a sebesültek ellátása folyamatos munka lesz a következő órákban, napokban, a súlyos sérültek ápolása pedig heteket vehet igénybe.

Megjegyezte, az Országos Mentőszolgálat kitűnő munkát végzett, jól vizsgázott, mind a betegek osztályozását, mind kórházba juttatásukat illetően. Szócska Miklós megköszönte az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Elmondta azt is, hogy a román egészségügyi államtitkár pénteken repülőgéppel Magyarországra érkezett egy stábbal, hogy mielőbb hazaszállíthassák a halottakat és a sérülteket, ezenkívül a pszichés segítségnyújtást is ők végzik.

Péntek hajnalban egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 26-os kilométernél.

16:25 - Leszállt a román légierő gépe Budapesten

Leszállt a román légierő gépe péntek délután 4 óra előtt Budapesten, a Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt tömegbalesetben hárman meghaltak - mindhárman román állampolgárok -, 31-en megsérültek.

Victor Ponta román miniszterelnök a balesetet követően bejelentette: egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép indul orvos csoporttal kora délután Budapestre, hogy segítséget nyújtson a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat.

Hardy Mihály az MTI-nek elmondta: a román légierő egy C27-es Spartan típusú katonai szállítógépe szállt le a Liszt Ferenc-repülőtéren, az 1-es terminál közelében.

Fogadása különleges szervezést igényelt, hiszen ilyen esetben rendőri felvezetést kapnak az utasok, akiknek a biztonságát is garantálni kell, illetve különleges okmányellenőrzést végeznek. Minderre kialakult menetrenddel rendelkeznek és a reptér együttműködik a megvalósításában a hatóságokkal - tette hozzá.

Hardy Mihály közölte: úgy tudja, hogy a tömegbaleset áldozatainak hozzátartozói is érkeztek a géppel.

14:47 - Ketten továbbra is életveszélyes állapotban

Két nő továbbra is életveszélyes állapotban van a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában ápolt négy sérült közül, akiket a péntek hajnali, az M5-ös autópályán történt tömegbaleset után szállítottak az intézménybe - mondta Zsiros Lajos ezredes, a központ orvos igazgatója az MTI-nek a kórházban.

A két nő túl van a stabilizációs műtéteken, jelenleg az intenzív osztályokon kezelik őket, hasi, illetve lábszárműtéteket hajtottak végre rajtuk, és biztosították a légzésüket, de nincsenek túl az életveszélyen. Az orvos igazgató hozzátette: legalább két hétbe telik, amíg a két nő szállítható állapotba kerül.

A másik két sérültről Zsiros Lajos azt mondta: egyikük könnyű, másikuk súlyos sérüléseket szenvedett, de ők a megfigyelésen kívül nem igényelnek egyéb beavatkozást, "elméletben szállítható állapotban vannak".

Az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt tömegbalesetben hárman meghaltak - mindhárman román állampolgárok -, 31-en megsérültek. Victor Ponta román miniszterelnök bejelentette: egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép indul orvoscsoporttal kora délután Budapestre, hogy segítséget nyújtsanak a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat.

A sérülteket jellemzően végtagtöréssel, fej-, mellkasi és hasi sérülésekkel vitték a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba, a Péterfy Sándor utcai baleseti központba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába (a korábbi honvédkórházba), valamint a ceglédi kórházba.

14:39 - Rendőrség: újra járható az M5-ös autópálya Pest megyei szakasza

Megindult a forgalom az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán az ócsai és a gyáli lehajtók között, ahol eddig a rendőrök helyszíneltek a péntek reggeli tömegbaleset miatt - közölte honlapján a rendőrség pénteken délután.

A közlemény szerint a helyszínelést és a műszaki mentést teljes útzár mellett, szakértő bevonásával folyatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya.

Péntek hajnalban egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 26-os kilométernél. A tömegbalesetben három ember meghalt, harmincan megsebesültek, többen életveszélyesen.

14:00 A helyszínelést a rendőrség augusztus 30-án 13 óra 45 perckor befejezte, az M5-ös autópályán az ócsai és a gyáli kihajtók között ismét megindult a forgalom.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2013. augusztus 30-án 5 óra 15 perc körüli időben az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán a 25-ös kilométerszelvénynél.

Eddig ismeretlen okból ütközött össze az említett útszakaszon öt személygépkocsi, három mikrobusz és egy kamion. A baleset következtében három román állampolgár életét vesztette, a mentőszolgálat munkatársai pedig 30 sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba.

A helyszínelést és a műszaki mentést teljes útzár mellett, szakértő bevonásával folyatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. Az autópálya forgalmát a 4-es és az 5-ös számú főutakra terelték.

13:09 - Hárman meghaltak, harmincegyen megsérültek az M5-ös autópályán pénteken kora reggel történt tömegbalesetben.

Az egyik sérült állapota válságos, rajta kívül több súlyos, életveszélyes sérült van, őket már vagy megműtötték vagy műtétre várnak. A sérültek több mint fele külföldi állampolgár. A román külügyminisztérium azt közölte, hogy a balesetben három román állampolgár halt meg és 18 megsérült.

Victor Ponta román miniszterelnök bejelentette, egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép indul orvoscsoporttal kora délután Budapestre, hogy segítséget nyújtsanak a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat.

A sérülteket jellemzően végtagtöréssel, fej-, mellkasi és hasi sérülésekkel vitték a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba, a Péterfy Sándor utcai Baleseti Központba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába (a korábbi honvédkórházba), valamint a ceglédi kórházba.

Tíz sérültet - hat felnőttet és négy gyereket - a budapesti Péterfy Sándor utcai baleseti központban ápolnak. Tóth Ferenc intézetvezető-főorvos az MTI-nek elmondta: a gyerekek között van, aki már átesett a műtéten, mások még előtte állnak. Két gyereket ápolnak az intenzív osztályon. A négy felnőtt közül kettőt vettek fel az intézménybe, két sérültet a vizsgálat után elengedtek.

A sérültek jellemzően csonttöréseket, koponya és hasi sérüléseket szenvedtek - sorolta a főorvos. A tíz beteg közül hét külföldi (három gyerek és négy felnőtt). A főorvos az állampolgárságukról egyelőre nem tudott tájékoztatást adni. Annyit elmondott, hogy van közöttük román állampolgár is.

Szalisznyó Ilona, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy hozzájuk hat embert vitt a mentőszolgálat, három román állampolgárt és három kurd nemzetiségűt. A sérültek között három felnőtt van, kettőnek súlyos a sérülése: mindketten lábszártörést szenvedtek, egyiküket műtik. Egy embert megfigyelésre a kórházban tartanak gerinczúzódás miatt, három 18 évesnél fiatalabb sérültet pedig ambulánsan látnak el.

Bálványossy Péter, a Merényi Gusztáv Kórház traumatológiai osztályának vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kórházukba 11 súlyos sérültet vittek, egyikük állapota válságos, négy-öt ember állapota életveszélyes. A sérültek között román, bolgár, szerb és török állampolgárok is vannak.
Zsíros Lajos ezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának orvos igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a honvédkórházba négy sérültet vittek a baleset helyszínéről, közülük kettő állapota életveszélyes, sürgősségi műtéti beavatkozás zajlik náluk.

Tarnai Richárd, a Pest megyei kormányhivatal vezetője, a megyei védelmi bizottság elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy azonnali intézkedéseket hozott az M5-ös autópályán történt tömegbalesetben érintettek, a kocsisorban rekedtek megsegítésére. Azoknak, akik nem tudják folytatni az útjukat, a gyáli közösségi házban alakítottak ki pihenőhelyet.

A rendőrség nem sokkal dél után közölte, hogy ismét zavartalanul járható az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán a Budapest felé vezető pályatest. Az autópálya Pest megyei szakaszán továbbra sem lehet közlekedni a főváros irányába.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a baleset körülményei még tisztázatlanok, azokra a szakértői vizsgálatnak kell fényt derítenie.

12:58 - Három román állampolgár halt meg és 18 megsérült a magyarországi M5-ös autópályán péntek hajnalban történt balesetben - közölte a román külügyminisztérium.

Victor Ponta román miniszterelnök bejelentette, hogy egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép indul orvoscsoporttal kora délután Budapestre, hogy segítséget nyújtsanak a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat.

A kórház-repülővel Budapestre utazó öttagú orvoscsoportot a román rohammentő-szolgálat alapítója, Raed Arafat egészségügyi államtitkár-helyettes vezeti. Közlése szerint a repülőgépen valóságos intenzív osztály működik, amely akár valamennyi sérült hazaszállítását lehetővé teszi, ha azok szállítható állapotban vannak.

A balesetben érintett, román állampolgárokat szállító kisbusz tulajdonosa a sofőrtől telefonon szerzett információkra hivatkozva a román hírtelevízióknak azt mondta: az autópályán kialakult torlódás miatt a kisbusz megállt, majd néhány másodperc múlva egy hátulról nagy sebességgel érkező bolgár kamion rohant bele a kocsisorba.

A Milánóba tartó román kisbuszban 19 utas és két sofőr volt. A balesetben két férfi és egy nő vesztette életét - tette hozzá.

Péntek hajnalban egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 26-os kilométernél. A tömegbalesetben három ember meghalt, harmincan megsebesültek, többen életveszélyesen.

12:55 - Ismét zavartalanul járható az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán a Budapest felé vezető pályatest - közölte honlapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken kora délután.

Az autópálya Pest megyei szakaszán továbbra sem lehet közlekedni a főváros irányába.

Az M5-ösön történt péntek reggeli tömegbalesetben hárman meghaltak, 31 sérültet pedig kórházba szállítottak. Egy ember állapota válságos, de több súlyos, életveszélyes sérült van, őket már vagy megműtötték vagy műtétre várnak. A sérültek több mint fele külföldi állampolgár. A román külügyminisztérium azt közölte, hogy az áldozatok román állampolgárok.

12:51 Három személygépjármű ütközött össze az 5-ös számú fő úton, a 73-as kilométerszelvény közelében 11 óra 53 perc körül. A balesetben személyi sérülés nem történt, a helyszínelés idejére félpályás útzár van az érintett szakaszon.

12:42 - Húsz ember érkezett az M5-ös autópályán kora reggel történt tömegkarambol helyszínéről a gyáli közösségi házba, az ott kialakított krízisközpontban most tekintik át a további teendőket – közölte a Gyáli Járási Hivatal vezetője péntek délben az MTI–vel.

Babák László tájékoztatása szerint a balesetben érintettek - a tömegkarambolt sértetlenül átvészelők - közül román, moldovai és orosz állampolgárokat vittek a közösségi házba, ahol egyelőre kávéval és vízzel kínálták őket, illetve tisztálkodásra is van lehetőségük.

A hivatalvezető úgy tudja, hogy több ember érkezése már nem várható, ám a húsz rászorulóból valószínűleg öten – hatan éjszakára is maradnak. A végleges létszámtól függően a város egy másik intézményében oldják majd meg az elszállásolásukat. Természetesen a hosszabb időre segítségre szorulók meleg ételt is kapnak – tette hozzá Babák László.

A Pest megyei kormányhivatal délelőtt közleményben tudatta az MTI–vel, hogy Tarnai Richárd megyei kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke azonnali intézkedéseket hozott az M5-ös autópályán történt tömegbalesetben érintettek megsegítésére. A kocsisorban rekedt embereknek ásványvizet osztanak, azoknak pedig, akik nem tudják folytatni az útjukat – például azért, mert a balesetben roncsolódott az autójuk – a gyáli közösségi házban alakítottak ki pihenőhelyeket.

12.40 Már el lehet indulni Szegedről Budapest felé a sztrádán, információnk szerint Bács-Kiskun megyében már szabadon járható az autópálya, ám a baleset helyszíne előtt, Pest megyében még a régi 5-ösre terelik a forgalmat a rendőrök.

12:20 Megkérdeztük Szenti Szabolcsot, a Csongrád megyei rendőrkapitányság szóvivőjét, érvényes-e még az útzár és a javasolt kerülőút a Szegedről Budapestre indulóknak. Mint megtudtuk, a helyszínelés még tart, változatlanul Baja, illetve Szolnok felé tanácsos elindulni, majd az M6-oson, illetve a 4-es főúton célszerű megközelíteni a fővárost.

10:50 - Azonnali intézkedéseket hozott az M5-ös autópályán történt tömegbalesetben érintettek, a kocsisorban rekedtek megsegítésére Tarnai Richárd, a Pest megyei kormányhivatal vezetője, a megyei védelmi bizottság elnöke – tájékoztatta a hivatal péntek délelőtt az MTI–t.

Ásványvizet osztanak a kocsisorban rekedt embereknek, azoknak pedig, akik nem tudják folytatni az útjukat – például azért, mert a balesetben roncsolódott az autójuk – a gyáli közösségi házban alakítottak ki pihenőhelyeket.

Az MTI úgy tudja, hogy ha kell, ennivalóról, szállásról is gondoskodnak. Ez utóbbira a karambolban érintett azon külföldieknek lehet szükségük, akiknek nincs hová menniük.

Eddig senki sem érkezett a közösségi házba, de ha igény lesz rá, akkor a rászorulókat buszokkal odaviszik – írta közleményében a megyei kormányhivatal.

Tömegbaleset Ócsa és Gyál között. Fotó: MTI (képgaléria)

10:10 - Többen életveszélyesen megsérültek a péntek kora reggeli tömegbalesetben; a kórházak tájékoztatása szerint többüket jelenleg is műtik.


Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban azt mondta, hogy az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt balesetben a három halálos áldozat mellett 30 ember sérült meg, 17 közülük súlyosan. A sérülteket jellemzően végtagtöréssel, fej-, mellkasi és hasi sérülésekkel vitték a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe (OBSI), a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába (a korábbi honvédkórházba), valamint a ceglédi kórházba.

Bálványossy Péter, a Merényi Gusztáv Kórház traumatológiai osztályának vezetője az MTI-nek péntek délelőtt elmondta, kórházukba 11 súlyos sérültet vittek, közülük négy-öt ember állapota életveszélyes, őket jelenleg is műtik. A sérültek között román, bolgár, szerb és török állampolgárok is vannak.

Zsíros Lajos ezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának orvos igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a honvédkórházba négy sérültet vittek a baleset helyszínéről, közülük kettő állapota életveszélyes, sürgősségi műtéti beavatkozás zajlik náluk.

Az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt a tömegbaleset. A katasztrófavédelem Pest megyei szóvivője, Spitz Alexandra korábban elmondta, hogy egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó karambolozott.

A tehergépjármű-forgalmat már Lajosmizse közelében leterelik az M5-ös autópályáról az 5-ös út felé a tömegbaleset miatt - közölte a rendőrség honlapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közlekedést az ócsai lehajtónál a 4603-as úton keresztül a 4-es és 5-ös út felé terelik le a rendőrök. A pályazár miatt már az autópálya Csongrád megyei szakaszán is torlódásra kell számítani.

09:45 - Mentőszolgálat: 17 súlyos sérült

Az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt tömegbaleset három halálos áldozata mellett 30 ember sérült meg, 17 közülük súlyosan - pontosította az Országos Mentőszolgálat szóvivője a korábbi információkat az MTI-nek.

Győrfi Pál elmondta, hogy a riasztás után három mentőhelikoptert, egy speciális tömegbaleseti egységet, egy gyermekrohamkocsit és 15 mentőkocsit indítottak a helyszínre, további mentőkre nem volt szükség, a harmadik helikoptert vissza is hívták.

Tömegbaleset Ócsa és Gyál között. Fotó: MTI (képgaléria)

A balesetben három felnőtt a helyszínen meghalt, 17 súlyosan megsérült. További 13 ember, köztük négy gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett. A sérülteket jellemzően végtagtöréssel, fej-, mellkasi és hasi sérülésekkel vitték a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe (OBSI), a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába (a korábbi Honvédkórházba), valamint a ceglédi kórházba.

A katasztrófavédelem Pest megyei szóvivőjének tájékoztatása szerint egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó karambolozott. Spitz Alexandra elmondta, hogy a mikrobuszokban ülők közül hármat és a kamion sofőrjét a Dabasról és Budapestről kiérkező tűzoltóknak ki kellett vágniuk a járművekből.

Az MTI fotói szerint a kamion bolgár rendszámú volt.

A tehergépjármű-forgalmat már Lajosmizse közelében leterelik az M5-ös autópályáról az 5-ös út felé a tömegbaleset miatt - közölte a rendőrség honlapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közlekedést az ócsai lehajtónál a 4603-as úton keresztül a 4-es és 5-ös út felé terelik le a rendőrök. A pályazár miatt már az autópálya Csongrád megyei szakaszán is torlódásra kell számítani.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján egyelőre annyit közölt, hogy 5 óra 15 perckor történt a baleset, egyelőre ismeretlen okból, az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 24. és a 25. kilométer között. Az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták.

08:22 - Már Szegednél érdemes kerülőútvonalat választani

Már Szegednél érdemes kerülőútvonalat választani az M5-ös autópályán Budapest felé tartóknak az Ócsa és Gyál között pénteken kora reggel történt tömegbaleset miatt kialakult torlódás miatt – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Jászai Linda elmondta, hogy az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalának lezárása miatt már a sztráda Csongrád megyei szakaszán is torlódásra kell számítani. A főhadnagy azt tanácsolta a Szeged felől Budapest felé közlekedő autósoknak, hogy – az M5-ös autópályát kihagyva - kerüljenek az 55-ös úton Baja felé, a Dunaföldvár-M6-os autópálya útvonal irányába. Az M43-as autópályán érkezők pedig a 47-es út csomópontjánál lehajtva menjenek Hódmezővásárhelyig, onnan a 45-ös úton a Szentes-Kunszentmárton-Szolnok útvonalon, majd a 4-es úton a főváros felé.

Az ORFK honlapja szerint a rendőrség már a teljes járműforgalom elől lezárta Lajosmizsénél az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszát. A forgalmat az 5-ös útra terelik.

Tömegbaleset Ócsa és Gyál között. Fotó: MTI (képgaléria)

08:15 - Az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt tömegbaleset három halálos áldozata mellett 33 ember, köztük 4 gyerek sérült meg
- közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-vel.

Nagy Zsófia a sérültekről elmondta, hogy 18-an súlyos, 15-en pedig könnyebb sérülést szenvedtek. A tizenhét autóval és két helikopterrel helyszínre érkező mentők 29 embert vittek kórházba.

A katasztrófavédelem Pest megyei szóvivőjének tájékoztatása szerint egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó karambolozott Spitz Alexandra elmondta, hogy a mikrobuszokban ülők közül hármat és a kamion sofőrjét a Dabasról és Budapestről kiérkező tűzoltóknak ki kellett vágniuk a járművekből.

Az MTI fotói szerint a kamion bolgár rendszámú volt.

A tehergépjármű-forgalmat már Lajosmizse közelében leterelik az M5-ös autópályáról az 5-ös út felé a tömegbaleset miatt - közölte a rendőrség honlapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közlekedést az ócsai lehajtónál a 4603-as úton keresztül a 4-es és 5-ös út felé terelik le a rendőrök. A pályazár miatt már az autópálya Csongrád megyei szakaszán is torlódásra kell számítani.

Tömegbaleset Ócsa és Gyál között. Fotó: MTI (képgaléria)

Az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján egyelőre annyit közölt, hogy 5 óra 15 perckor történt a baleset, egyelőre ismeretlen okból az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 24. és a 25. kilométer között. Az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták.

07:51 - Több mint harmincan sérültek meg a balesetben

Az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt tömegbaleset három halálos áldozata mellett 33 ember, köztük 4 gyerek sérült meg - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-vel. Nagy Zsófia a sérültekről elmondta, hogy 18-an súlyos, 15-en pedig könnyebb sérülést szenvedtek. A tizenhét autóval és két helikopterrel helyszínre érkező mentők 29 embert vittek kórházba

07:45 - Már Csongrád megyében is terelik a forgalmat

A pályazár miatt az M5-ös autópálya Csongrád megyét érintő szakaszán is torlódásra kell számítani. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy aki Szeged irányából Budapest felé közlekedik – az M5 autópályát kihagyva - kerüljön az 55-ös főúton Baja irányába, Dunaföldvár, M6 autópálya főváros irányába.

M5 autópálya Szeged felé M43 Hódmezővásárhely kijárat, 47-es főúton Hódmezővásárhelyig, majd a 45-ös számú főúton Szentes, Kunszentmárton, Szolnok, 4-es számú főúton a főváros felé.

07:10 - Már Bács-Kiskun megyében is terelik a forgalmat

A tehergépjármű-forgalmat már Lajosmizse közelében leterelik az M5-ös autópályáról az 5-ös út felé a péntek kora reggel történt tömegbaleset miatt - közölte a rendőrség honlapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tömegbaleset Ócsa és Gyál között

A közlekedést az ócsai lehajtónál a 4603-as úton keresztül a 4-es és 5-ös út felé terelik le a rendőrök.

A rendőrség és a mentőszolgálat eddigi adatai szerint hárman meghaltak és mintegy húszan megsérültek, miután több jármű karambolozott az M5-ös autópályán Ócsa és Gyál között. A sérültek közt gyerekek is vannak - közölte az ORFK.

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa szerint egy kamion az árokba borult, és szintén árokba borult egy mikrobusz, amelyből ki kellett menteni az utasokat. A helyszínen több megrongálódott személyautó és mikrobusz látható.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján egyelőre annyit közölt, hogy 5 óra 15 perckor történt a baleset, egyelőre ismeretlen okból az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 24. és a 25. kilométer között.

A rendőrség az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát teljes szélességében lezárta.

A helyszínre az MTI tudósítójának beszámolója szerint több mint tizenöt mentőautó és két mentőhelikopter is érkezett.

06:05 - Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint hárman meghaltak és mintegy huszan megsérültek abban a péntek reggeli balesetben, amelyben több jármű ütközött az M5-ös autópályán Ócsa és Gyál között.

Egy kamion az árokba borult, és szintén árokba borult egy mikrobusz, amelyből jelenleg is mentik az utasokat. A helyszínen több megrongálódott személyautó és mikrobusz látható.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján egyelőre annyit közölt, hogy 5 óra 15 perckor történt a baleset, egyelőre ismeretlen okból az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 24. és a 25. kilométer között, és az eddigi adatok szerint a balesetben tehergépjármű és több személygépkocsi is érintett, többen megsérültek.

A rendőrség az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát teljes szélességében lezárta, a forgalmat az ócsai lehajtónál a 4603-as úton keresztül a 4-es és az 5-ös út felé terelik.

A helyszínre az MTI tudósítójának beszámolója szerint több mint tizenöt mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Csetneky 2013. augusztus 31. 23:52
  „Na, majd az új és természetesen mindenható traffipaxok kiszűrik a szunyáló kamionosokat is és nem lesz soha többé ilyen baleset.”
 • 20. strela 2013. augusztus 31. 12:47
  „17: Nem erről van szó. Én soha nem mernék álmosan vezetni, még ha a munkahelyem múlik rajt, akkor sem. Az életem ugyanis többet ér. A kamionos viszont biztonságos helyen ül, ha szunyókál egyet, mint most is valószínűleg történt, akkor "csak" mások életét veszélyezteti. Ha a saját bőrére is menne, akkor talán meggondolná a felelőtlenséget.”
 • 19. Oscar 2013. augusztus 31. 11:43
  „Van rá tapasztalat az egyik kollégámnak is befékezett a mercis gyerek aztán kopp lett a vége ,de megállni már nem volt mersze , nyom valószínű hogy csak az ő kocsiján lett de gondolom egy életre megtanulta,nem beszélve arról hogy ilyenkor nem a rászaladó kerül veszélyhelyzetbe hanem a fékező : egy picit valamilyen szögből tolja meg a rászaladó abban a pillanatban keresztbe löki és már megy a bukfenc aki nincs abban a járműben bekötve annak biztos a halál. Na ezt nem mérlegeli a fékezgető .”
 • 18. Mankapunka 2013. augusztus 31. 11:23
  „Azért a képekből az úrvezetők is tanulhatnak. Mikor a büntetőfékezősdit játszák a pályán. Van kamera a kamionban, akkor a kedves "urak" nagyon megszívják.

  Ez legyen rá intő példa, mind2 részen van min javítani.”
 • 17. Oscar 2013. augusztus 31. 11:05
  „Nem is a fülke magasságával van a probléma ,persze meghatározó az is,hanem a fuvarfeladat ideje a fontos tényező.A főnöke elfogadja x időre a leszállítást és ha nem ér oda a sofőr akkor fizetnie kell vagy levonás vagy egyéb más megoldás ami a gkv-nek nem jó.Ezért kell nekik legalább 90-nel menni.Azt mondják kamionos kollégák hogy 10%ot megengednek,mutassa meg nekem valaki hogy a KRESZ melyik része foglalkozik evvel mert én magam is elolvasnám. A szabályok úgy vannak felépítve hogy egyik a másikra épül.Tehát ha valaki 80 -nal mehet akkor aki 100 al mehet az szabályosan előzi meg mert az előzési szabálynak is megfelel,mertlegalább 20 km/h nak kell lenni ahhoz hogy előzni lehessen .Na avval hogy a kamionos 90-nel megy így másokat szabálytalan előzésre kényszerít.Ugyanakkor nem beszélve arról a tányről hogy amit 80-nál le tudsz fékezni azt 90-nél már nem is biztos .”
 • 16. strela 2013. augusztus 31. 10:27
  „Kamionok fülkéjét le kell rakni az út magasságába.
  A kedves hivatásos sofőrök talán kevesebbet szunyókálnának út közben és átgondoltabban vezetnének, ha egy balesetnek számukra is húsba vágó következményei lennének.”
 • 15. Oscar 2013. augusztus 31. 07:18
  „Intő példa legyen az összes kamionos számára nincs kamion ami 90 alatt közlekedne 80 helyett.Korongos tachográfnál ,régi korong ki (reptetés) új korong be és mintha akkor kezdte volna a napot.A bírság olcsóbb mintha túlvezetésen kapják rajt.Aztán vizsgálni kellene a azt is ,hogy lehet az hogy sebesség korlátozóvak is 100 km/h felett haladnak .Volt rá példa hogy 110-el ment el mellettem .Ki ellenőrzi őket?”
 • 14. Mankapunka 2013. augusztus 31. 00:41
  „Értettem, megerősítve. De azér tudod, hogy szeretlek gonzo. :)”
 • 13. orbison 2013. augusztus 30. 19:23
  „Szörnyű... Akár tákolt volt a kisbusz, akár nem.. Engem is "toltak már el" autópályán, de szerencsére üres puttonyos kisteherrel voltam, ami elnyelte az ütközést, és csak VW Polo jött belém... Akkor is torlódás volt, baleset miatt.. Ha ott egy kamion ért volna mögém.. brrrr....”
 • 12. Alpokalja 2013. augusztus 30. 18:31
  „"A Milánóba tartó román kisbuszban 19 utas és két sofőr volt."

  A 14 személyes kisbuszban? Volt már ilyen halálos baleset az országban, ahol román kisbuszban mindenféle házilag tákolt ülések voltak, hogy minél többen elférjenek. :(”
 • 11. gonzo 2013. augusztus 30. 16:38
  „10.Mankapunka,mit nem értesz ezen?

  "az autópályán kialakult torlódás miatt a kisbusz megállt, majd néhány másodperc múlva egy hátulról nagy sebességgel érkező bolgár kamion rohant bele a kocsisorba."”
 • 10. Mankapunka 2013. augusztus 30. 15:58
  „bn

  Miért állt meg a kisbusz? Több dologból áll ám egy kivizsgálás.”
 • 9. sx486 2013. augusztus 30. 14:42
  „Kötelezővé tenném minden autóba beszerelni!
  Elöl hátul kamera, és a fekete doboz ami az egy napi információt tárolja ami a járművel történik.
  Bármikor ellenőrizni lehessen ki mit csinál az utakon.
  A sebességmérőket pedig el kellene felejteni!”
 • 8. háté 2013. augusztus 30. 13:37
  „Hát ezért nagy a kamionos felelőssége, amit mint a példa mutatja van aki nem tudja kezelni!”
 • 7. bn 2013. augusztus 30. 13:19
  „#2:#4: pedig sajnos úgy tűnik, hogy a kamionos volt a hunyó:
  "az autópályán kialakult torlódás miatt a kisbusz megállt, majd néhány másodperc múlva egy hátulról nagy sebességgel érkező bolgár kamion rohant bele a kocsisorba."”
 • 6. soproni 2013. augusztus 30. 13:05
  „Nagyon szörnyű baleset.Hihetetlen,hogy egyetlen ember figyelmetlensége micsoda pusztítást tud végezni.”
 • 5. 01010 2013. augusztus 30. 13:03
  „BG a kamion”
 • 4. orbison 2013. augusztus 30. 12:55
  „Nem vagyok feltétlen kamionos párti, de ne kezdjük már megint egyből a teherautósra fogni az egészet. Ezt okozhatta egy félig alvó, hazafelé igyekvő turista is, hajnal lévén...... Lobbo, én egyáltalán nem látom azt, hogy a kamion tolta volna össze az egészet, sokkal inkább előtte keletkezett egy kupac vas, ami előtt már nem tudott megállni.

  De én megvárom a hivatalos verziót......”
 • 3. Lobbo71 2013. augusztus 30. 11:27
  „És megint egy Balkánról érkező kamion. A híradásokba sehol nem merték beleírni, hogy a kamionos tolta össze a többi autót, pedig a képekből egyértelmű.”
 • 2. Mankapunka 2013. augusztus 30. 11:17
  „Persze, a kamion ilyen Audikat szokott utolérni, ezért vezették be az előzni tilost 7,5 tonna fölé, mert mindig lenyomták ezeket a szüttyögő felsőkategóriás autókat.

  Amúgy ezen az utolsó héten az iskola előtt tényleg mindenki elővette az autót, úgy látszik, mégis maradt a nyaralásból pénze az embereknek, így bárki lát híradóban önsajnáltató egyéneket, ne kajálja be, kamu az egész.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halasztják a tervezett műtétek egy részét a pécsi traumatológián

A PTE traumatológiai klinikáján a tervezett műtétek egy részét július óta elhalasztják, így hosszabbodik a várakozók listája. Tovább olvasom