Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Tomcat vs. Novák Előd: felfüggesztett börtönt kapott a blogger

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Polgár Tamást hétfőn, nem jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság amiatt, mert a Tomcat néven ismert blogger tavaly a Fővárosi Bíróság (FB) folyosóján arcul ütötte Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőt.

A cselekmény annak a polgári pernek az első tárgyalása után történt, amelyet Tomcat indított Novák Előd ellen azért, mert álláspontja szerint a Jobbik politikusa - aki a 2009. januári, ferencvárosi időközi országgyűlési választás idején a helyi választási bizottság tagja volt - valótlanul hozta őt összefüggésbe választási csalással.

Polgár Tamás a hétfői tárgyaláson azt mondta, hogy évekkel ezelőtt még a sértettel "egy oldalon álltak", közösen szervezték a nemzeti radikálisok akcióit a Gyurcsány-kormány ellen.

A ferencvárosi időközi választás előtt Polgár Tamás fel is ajánlotta a Jobbik vezetésének, hogy indul a képviselőjelöltjükként, ám ettől a párt elzárkózott. Ezután Tomcat a Zöld Párt színeiben indult.

Polgár Tamás közölte: Novák Előd a helyi választási bizottság jobbikos delegáltjaként azóta rendszeresen választási csalással, ajánlócédulák hamisításával vádolja a nyilvánosságban. Hozzátette, hogy aljas, lejárató kampány folyt ellene, "a nemzeti radikalizmus fenegyereke" ellen, mert ezt a szerepet Novák Előd akarta eljátszani.

A vádlott nem tagadta, hogy az általa Novák ellen indított polgári per első tárgyalása után az FB folyosóján egyszer megütötte a politikust, de ez azt mondta, ez szerinte erkölcsileg helyes volt és elégtételt jelentett a számára.

A hétfői tárgyaláson sértett tanúként meghallgatott Novák Előd arról beszélt, hogy neki a helyi választási bizottság tagjaként kötelessége volt utánajárni az ajánlócédulák hitelességének, és Tomcat pártja esetében az 1165-ből csak 13 volt szabályos. Közlése szerint ezzel Polgár Tamás kiírta magát "a nemzeti oldalból", és ezért fordult ellene.

Polgár Tamás (k) áll az ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt indult büntetőper tárgyalásán, a Pesti Kerületi Központi Bíróság tárgyalótermében. A bíróság első fokon 1 év 4 hónap, 3 évre felfü

Polgár Tamás (k) áll az ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt indult büntetőper tárgyalásán, a Pesti Kerületi Központi Bíróság tárgyalótermében. A bíróság első fokon 1 év 4 hónap, 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Tomcat néven is ismert bloggert, aki 2010-ben a Fővárosi Bíróság folyosóján arcul ütötte Novák Elődöt, a Jobbik országgyűlési képviselőjét. MTI Fotó: Illyés TiborAz FB folyosóján történtek kapcsán a képviselő azt hangsúlyozta: miután Tomcat ismerősei videón rögzítették a fájdalmas ütést - amely a tárgyaláson meghallgatott orvos szakértő szerint sérülést nem okozott -, és a felvételt feltették az internetre, minden bizonnyal előre készültek minderre, s elfogadhatatlan, hogy egy választási bizottság tagjának tényfeltáró tevékenységéért támadásoktól kelljen tartania; ez ellen fokozott büntetőjogi védelem szükséges.

A korábban még hivatalos személy elleni erőszak vádjával folyó büntetőper hétfői első tárgyalásán a vádbeszédben az ügyész már csupán az enyhébben büntetendő garázdaság vétségének minősítette a történteket, mert álláspontja szerint nem bizonyítható, hogy Novák Elődöt hivatalos személy mivoltára tekintettel, amiatt érte az inzultus. Ugyanakkor az ügyész, majd az ítélet szóbeli indoklásában a bíró is nyomatékosan hangsúlyozta, teljességgel elfogadhatatlan a konfliktus oly módon történő lezárása, hogy valaki peres ellenfelét a bíróság folyosóján bántalmazza.

A hétfői, garázdaság miatt első fokon kiszabott 1 év 4 hónap, 3 évre felfüggesztett szabadságvesztés ellen Polgár Tamás enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Fővárosi Bíróságon folytatódik másodfokon.

Olvasóink írták

 • 8. moderator 2011. június 29. 07:22
  „http://www.youtube.com/watch?v=kW4N9mNlCYI”
 • 7. Star-Spangled 2011. június 29. 00:07
  „#1 Ki ez a Tomcat? Egyszer Jobbik,kesobb Zold! Ez is mutatja,hogy ennek a macskanak lila fingja nincs,hogy mit akar!”
 • 6. Madarász 2011. június 28. 09:37
  „Megérdemelte! Nem elég, hogy csal, még verekszik is. De lehet, hogy azért adta a pofont, mert még a jobbiknak sem kellett és a másikat választották helyette képviselő jelölnek.”
 • 5. peet2 2011. június 27. 22:21
  „csak azért itélték el mert nem volt tiszta a jobb horog”
 • 4. VJack 2011. június 27. 20:34
  „Ha visszaüt, akkor meg huligán.”
 • 3. SC 2011. június 27. 18:43
  „Egyrészt egyetértek,én biztos visszacsaptam volna egy jobbost,másrészt egy képviselőnek illik disztingválni.”
 • 2. Patriot 2011. június 27. 18:35
  „Az egy nyúlbéla!
  Egy maflástól padlót fogott, utána olyan védekező felállást vett fel mint egy nárciszt szorongató kurva. Röhejes ... <moderálva>.”
 • 1. Köszörűs 2011. június 27. 17:23
  „Ki az a Novák Előd?...Mi az a Novák Előd?...Honatya?...Mit is várhatnánk olyantól,hogy is várhatnánk el attól,hogy harcoljon értünk,aki bár radikálisnak hirdeti magát, egy nyakleves miatt a bíróságra szalad?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félév-értékelés: gyakorlati példát mutattunk Európának

Az MSZP a 86-os főút félbemaradt fejlesztéséről kérdezett. A Jobbik a kormányt a újabb GYSEV terjeszkedéséről kérdezte, hogy valóban igaz-e, hogy a kormány "kiemel újabb vonalakat a parlament ellenőrzése alól"? Tovább olvasom