Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Tómalom, 2006

Sima víztükör, bársonyos, frissítő víz, lengedező szellő enyhíti a nyári forróságot a tó partján. Csend van, a szellő a túlkoros nyárfák leveleit borzolja, a nádasból víziszárnyasok jönnek elő. Sárga ladikjában evez egy bronzbőrű, karakteres arcélű férfi, a lapátot mélyen merítve a vízbe, megfontoltan, lassan halad, tekintete a tópart hátsó szakaszát pásztázza.

Kevés a vendég, elbizonytalanodik. Jó helyen jár-e? Nem látja sem a pamutipar, sem a magasépítők, sem a tűgyár mólóját.
Helyette az ingoványos partszakaszt, néhány fiatalt, fiúkat, lányokat vegyesen. Nem akar hinni a fülének és a szemének. Két suhanc a vízben, kikönyökölve a partra, előttük sör, nagyot húznak belőle és a cigarettából, majd fennhangon közlik társaikkal, hogy most nem tudnak kijönni, mert éppen vizelnek. Rövid mondataikban a kötőszó is a nemi tevékenységre buzdító ige. Ebben a lányok is méltó partnereik. Aztán az egyik suhanc kiszáll a vízből, nagyot böffent és szellent, utóbbit a társaság egyik leánytagja is kifogásolja.
A csónakos, akiről látszik, hogy úszómester, ezt nem nézheti tétlenül. Mit gondolnak ezek, hol vannak? „Figyelem, figyelem! – hangzik érces hangja. – Azonnal hagyják el a strandot! Megismétlem. Azonnal...!”
Ismét a tóra nézek. A csónak eltűnt, a bronzbőrű alakot sem látom. Pedig esküszöm, Gyula bácsi volt, Németh Gyula úszómester. Az oszlopra erősített hangszóróból a szív küldi következő száma szól: „Jaj, úgy élvezem én a strandot, mert az annyira szép és jó!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy mecsetet támadtak meg Irakban

Legkevesebb kilenc ember életét vesztette, nyolcan pedig megsebesültek, amikor négy szunnita… Tovább olvasom