Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Tolvajokat és orgazdát ítéltek el

Betöréses lopás és orgazdaság miatt, büntetett előéletű fiatalemberek fölött hozott ítéletet a soproni bíróságon dr. Gajdos Anikó bíró és tanácsa.
A bíróságon kiderült, a békéscsabai illetőségű 38, illetve 24 éves férfiak életmódszerűen követték el a bűncselekményeket. Az elmúlt év októberében autóval Kapuvárra utaztak, hogy beszéljenek egyik alkalmi ismerősükkel. Mivel a háziak nem tartózkodtak odahaza, hívatlan látogatóként bemásztak az udvarra, majd betörtek a családi házba. Átkutatták a lakást, s szép zsákmányra tettek szert: 3,5 millió forintot, közel 6 ezer eurót, arany nyakláncok sorát, gyémántköves gyűrűt és több arany pecsétgyűrűt, tizenkét pár arany fülbevalót és két, pénzzel teli tárcát találtak, összesen 8,7 millió forint értékben. (Ebből lefoglalással és a sértettnek történő kiadással mindössze 186 ezer forint térült meg. Az ügy további érdekessége, hogy a tolvajok egy másik pénzköteget, 1,2 millió forintot fel sem fedezték, az a lakásban maradt.)
A betörők ezt követően Békéscsabára vették az irányt. Egyikük a zokniba gyömöszölt arany ékszereket végig a kezében fogta, hogy rendőrségi ellenőrzéskor azokat kihajíthassa az autóból. A tolvajok ezután régi ismerősükhöz, egy békéscsabai férfihoz fordultak, aki mint orgazda játszott szerepet a bűnügyben. Egy presszóban megmérték az ékszerek súlyát, amely pontosan egy kilogrammot nyomott. A zsákmányt ezután az orgazda autójának anyósülése alá rejtették. Míg kávéztak, az illető mondvacsinált okokkal kiment gépkocsijához, s elvágtatott az egy kiló arannyal. Napokig nem lehetett aztán megtalálni őt. (Amikor a rendőrök az ügy kapcsán „lekapcsolták”, azt állította, Romániába vitte eladni az aranyat, de egy Lili nevű ismerőse az összeset ellopta tőle.)
A rendőrök a kapuvári bűncselekmény helyszínén rögzített nyomok alapján végül sikerrel jártak, megtalálták a tetteseket, az ügyet fölgöngyölítették.
Dr. Gajdos Anikó bíró – mérlegelve az enyhítő és a súlyosító körülményeket – végül a két betörőt négy év hat hónap fegyházra, az ugyancsak priusszal rendelkező 39 éves orgazdát két év hat hónap börtönre ítélte. Fellebezés miatt a per a megyei bíróságon folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs döntés az egységes az uniós áfarendszerről

Nem döntöttek a szolgáltatások áfájával kapcsolatos javaslatcsomagról, meghosszabbították viszont a… Tovább olvasom