Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Töltéstava hitel nélkül

A stafétabot átadására készül és egyben nyugdíjba Töltéstava polgármestere, Szalma István. A rendszerváltás utáni második ciklusban – az akkori polgármester lemondása után – időközi választáson kapott bizalmat a községben, s azóta tölti be a további két megerősítés után.

Az egykori vagongyári esztergályos, marós, gépbeállító, csoportvezető Szalma István 32 évi ottani munkája után pályázott községében a polgármesteri tisztre és akkor egy vetélytársával szemben kapott bizalmat. Most a tisztség átadására készül, nyugdíjba vonul, s azt mondja, nem szegénységet hagy utódjára. Tizenegy éves polgármestersége alatt messze jutott a község.
Valamennyi közmű kiépült, legutoljára a csatornahálózat készült el. A vízelvezetés a múlt év tavaszán ugyan még nem kis gondot okozott, a jövő tavaszi nagy esőtől azonban várhatóan már nem kell tartani. Tervezik a vízelvezetés végleges megoldását, a munkákhoz az anyagot a község adja és a lakók készek vállalni a kivitelezés anyagi terheit. Szalma István ténykedése alatt új posta és gyógyszertár épült Töltéstaván, aszfaltburkolatot kaptak az utak, sok szép új ház nőtt ki a földből. És épülhetnek a még újabbak, hiszen a község a közelmúltban alakított ki 74 összközműves építési telket. Rövidesen megkezdik ezek értékesítését.
Szalma István azt mondja, feladata, tennivalója bőven lesz utódjának is. Négyen jelöltették magukat az október 1-jei helyhatósági választásra, de bárki győzzön is, megnyugtató alapról kezdhet munkához. Töltéstavának nincs hitele, eddig sikerült zömében a maga erejéből boldogulnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert találtak

Sopronban, a Faraktár utcában félreállítottak a rendőrök egy gépkocsit. Az intézkedés során az Tovább olvasom