Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Tolerancia?

Mint az egykori Soproni Postás női kosárlabdacsapatának edzője, tíz évet éltem együtt a zöld-fehér együttessel. Így rendkívül elkeseredett voltam, amikor láttam, ahogy tavaly napról napra romlott a csapat helyzete s tisztában voltam azzal is, hogy más végeredmény nem lehet e furcsa „mérkőzéssorozatban”, mint az, ami bekövetkezett...

Hosszú ideig úgy tűnt, a nagybetűs élet letörli a sportág térképéről azt a gárdát, amelyiket 1945-ben alapítottak meg Sopronban. Hála istennek nem ez történt. Sok próbálkozás, küszködés, megaláztatás után gazdára találtak az egykor a Postás mezét viselő hölgyek, és Süle Jóska bácsi a soproni Szent Mihály-temetőben nyugodtan pihenhetett: az a csapat, amelyért talán ő tett annak idején a legtöbbet, nem veszett kárba.
Győr befogadta a soproniakat, megfelelő körülmények közé helyezte a sportágat, rehabilitálta a megyeszékhely egykori NB I-es csapatainak emlékét. Aztán elkezdődött a bajnokság 2005 őszén, amelyben a győri – de ha nagyon akarom, soproninak is nevezhető – gárda elindult egy olyan úton, amelyikről mindenki tudta, hogy rögös lesz, sőt, azt is, hogy ezekben a rögökben el lehet bukni.
Szerencsére ez nem következett be.
Aztán jött a keserű kijózanodás az elmúlt napokban. A győri klub, melynek vezetői igazán sokat tesznek a város kosárlabdasportjának fellendítéséért, rangos csapatokat hoznak el Győrbe, meg tudják tölteni az egyetemi csarnokot, váratlanul megváltak az edzőtől, Magyar Andrástól. Attól a szakembertől, aki az SVSE-vel magyar bajnokságot nyert és máshol is bizonyított.
Sajnos csapata most nem tudta megszerezni a hőn óhajtott nyolcadik helyet. Ezután a klub beváltotta az ígéretét, amit előre jeleztek is az elöljárók, változtatásokat hajtottak végre a csapat vezetésében. Tőle is megváltak, de úgy gondolom, ő nem hibázott. A győri csapat játékos-

anyaga nem jobb, mint az előtte végzett Szekszárdé. Ráadásul a Tolna megyeiek óriási rutinnal rendelkeznek, román centereik jó játékosok, de mezőnyjátékosaik között is találunk olyanokat, akikkel a Rába Quelle nyolcadikként várhatná a rájátszás folytatását.
Érvényesült a papírforma: csak ennyi történt.
Győrött több toleranciára lett volna szükség. És lesz majd a jövőben is...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a Sziget 2006-os fellépőinek listája

New York-i art-pop, belga gitárzene, skandináv progresszív metal, gipsy-punk, mali kora-játékos,… Tovább olvasom