Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Tolatás közben gázoltak halálra egy 2 éves kislányt

A tragédia a Somogy megyei Herdehelyen történt. A két és féléves gyermeket egy mozgó ABC-nek átalakított autó ütötte el.
Halálra gázolt egy két és féléves kislányt egy kisteherautó szombaton a Somogy megyei Herdehelyen - közölte a rendőrség.

A mozgó ABC-nek átalakított autó tolatás közben gázolta el a gyermeket, a helyszínre riasztott mentőhelikopter szakszemélyzete már nem tudta megmenteni a kislány életét - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Karsay Kornél a kisteherautó vezetőjéről nem tudott információval szolgálni. Annyit mondott, hogy a baleset okozója értesítette a mentőket és a rendőröket.

Olvasóink írták

 • 16. Contar 2012. január 02. 09:55
  „Más dolog elméletben levezetni valamit, és más a gyakorlatban átélni, megvalósítani!”
 • 15. Contar 2012. január 02. 09:02
  „Elméletben minden baleset megelőzhető lenne, utólag visszagondolva!”
 • 14. kisember1 2012. január 02. 08:19
  „12. Madarász 2012.01.01. 12:03
  Nyilván nem az anyukája tolta a gyereket a tolató autó mögé. A parkolóba mentem az autónkhoz, nincs gyalogosközlekedő járda, ugyebár! Három gyerekem, egy előttem, egy mögöttem, a legkisebbnek fogtam a kezét, ő a nővéréjét, aki elől ment, mögöttem a harmadik, akinek szintén fogtam a kezét. A tolató autó nekitolatott a lányomnak aki 30 centivel ment előttem, ugyanis még ott volt az öccse köztünk. Éppen észrevettem a tolatólámpát és már kinn is volt a furgon. A szerencsénk az volt, hogy a lányomnak volt annyi lélekjelenléte, hogy kifutott a parkoló közelébe, amint dőlni kezdett és elengedte a kisöccse kezét. Előre nem tudott menni, mert akkor átmegy rajta az autó, hátrafelé én voltam...Ha nincs ez az önvédelmi reakciója, átmennek rajta simán, a tükörből nem látszik, a sofőr nagyon lelkiismeretes volt, azonnal kiszállt, mikor a hátsó lányom sikítani kezdett. Ha a parkolóban éppen jön egy másik autó és elüti, mikor kiszaladt a furgon elől, akkor most engem köveztek itt meg. Ha elüti a tolató furgon a lányomat, engem köveztek meg. Így, hogy nem történt baj, szintén engem köveztek meg, mert történhetett volna...Ez bárkivel előfordulhat, Isten kezében vagyunk. Sajnos nem szól a cikk arról, hogy hol volt anyuka, így kicsit sincs jogotok ítélkezni és feltételezni semmit sem...”
 • 13. soproni 2012. január 01. 15:22
  „9.Madarász!"egy baba nem csatangolhat anélkül sem a járdán, sem az úttesten, hogy egy felnőtt ne fogná a kezét! " Azt hiszem én mindig is olyan anya voltam,aki túlzásba vitte az aggódást és az odafigyelést,de ennek ellenére is lehet vészhelyzet. Talán 4-5 éves lehetett a lányom,amikor beszélgettem egy ismerősömmel és a gyerek hirtelen mozdulattal kirántotta a kezét az enyémből és egyenesen az úttest felé szaladt.Nekünk szerencsénk volt,mert pont kanyarodott az autós és nagyon lassan jött ,így sikerült időben megállnia.
  A baleset körülményei még nem kerültek nyilvánosságra és úgy vélem ,hogy csupán találgatások és képzelgések alapján nem kellene ítélkeznetek!”
 • 12. Madarász 2012. január 01. 12:03
  „11. Az viszont a cikkből kiderül, hogy a kicsi egy tolató autó mögött volt, ha az anyja is ott lett volna, akkor azt is elütik, sőt el sem ütik, mert a felnőttet látja a tülörből, a gyerek meg ehhez túl alacsony.”
 • 11. kisember1 2012. január 01. 10:12
  „El szeretném mondani, hogy a most 3 éves gyermekemet úgy ütötték el icipici híján, hogy mellettem volt. Ugyanis a járdára beszáguldott a betegszállító és kis híján elcsapott minket, illetve konkrétan a gyerekemet. A cikkben nincs írva, hogy anyuka nem volt 5 centire mellette. Ne ítélkezzetek.”
 • 10. vanessa 2012. január 01. 02:30
  „BÉKÉS BOLDOG GYÜLÖLETMENTES ÉVET KIVÁNOK MINDENKINEK!Én láttam olyan anyukát aki nyugodtan pletyizett a barátnőjével, amikor a 2 éves kislánya az utra szaladt ki, szerencsére az autos nem ment gyorsan, nem roma volt .!Nézzetek körül a játszotereken sok anyuka ott beszélget de a gyerekre nem igen figyel!!!”
 • 9. Madarász 2011. december 31. 23:23
  „7. Én és a rám bízott gyerekek 2 évesen, meg idősebben sem rohangásznak az úton. Ilyen pici gyereknél, ha az utcán vagy vele, nem szabad elengedni a kezét! Gondolj már bele, mekkora és milyen is egy két éves gyerek! Ők még nem gondolkodnak a következményeken, nincs veszélyérzetük, képesek bármikor, bármerre váratlanul elindulni. Az utcán mindig kézen kell fogni őket, vagy felvenni!

  Itt gyakorlatilag még egy babáról van szó, aki egyedül nem kerülhetett volna sehogy sem egy autó mögé, ahol ugye a mérete miatt is holttérben van.

  Úgyhogy kapj már a fejedhez és gondolj bele, mielőtt ekkora hülyeséget leírsz! Ismétlem, egy baba nem csatangolhat anélkül sem a járdán, sem az úttesten, hogy egy felnőtt ne fogná a kezét!

  8. Neked is ugyanazt mondom: egy 24 hónapos csecsemőnek semmi keresnivalója az utcán anélkül, hogy fognák a kezét, vagy be lenne kötve a gyerekkocsiba, esetleg valakinek a kezében lenne, mert nincs veszélyérzete és kiszámíthatatlan, hogy merre indul el.”
 • 8. irrelevant 2011. december 31. 20:31
  „Pszichológia. Rossz lenne belegondolni, hogy egy ártatlan gyermeket, akiről jól gondoskodtak a szülei, elütött egy autó. A világ nem lehet ilyen igazságtalan. Biztos segílyesek, meg biztos sose figyelt rá a anyuka-apuka, az autós biztos állandóan vakon vezet. Ha én lettem volna a helyzetben akár sofőr akár gondviselő, akkor pedig a körülmények okozták, nem az épelméjűség. Ilyen egyszerű.”
 • 7. lacivélemény 2011. december 31. 18:57
  „Madarásznak biztos nincs gyereke...azért ír ilyen butaságokat...őt bizonyára soha semilyen baj nem érte gyermekkorában !

  100%-os figyelem nincs...

  Őszinte részvétem a családnak...”
 • 6. cini 2011. december 31. 17:55
  „Azért nem kellene ilyen rosszindulatú dolgokat írni. A kisgyermek biztosan elszaladt, mindenki vigyáz a gyermekére, mégis néha megtörténik a baj. Nagyon sajnálom szegénykét, meg a szüleivel is együttérzek. Borzasztó lehet nekik.”
 • 5. bojtár 2011. december 31. 16:59
  „Madarász! A számból vetted ki a szót, én is ugyanezt írtam volna...”
 • 4. Madarász 2011. december 31. 16:40
  „3. Viszont ép eszű ember az úttesten, ahol általában a mozgó boltos autók (meg még egy csomó másik) vannak, nem hagyja a 2 éves gyereket szabadjára, hanem fogja a kezét, még a nagyobbnak is, nem az ilyen picinek.”
 • 3. soproni 2011. december 31. 15:54
  „2.Nem csak "segélyes" gyerekeket ütöttek már el tolatás közben!”
 • 2. duc_de_Orbieu 2011. december 31. 14:58
  „#1Catherina:Na ez jó kérdés látod. Csak a segílyeseknél szokás a kisgyereket magára hagyni, mert számukra a gyerek csak jövedelemforrás......

  BÚÉK!!”
 • 1. Catherina 2011. december 31. 13:43
  „és az anyja hol volt?!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP a hétfői demonstráción való részvételre buzdít

Az "orbáni diktatúra elsöprésében" való összefogásra hívta fel szombati sajtótájékoztatóján a… Tovább olvasom