Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Tojással dobták meg Ádert Prágában

Több ezer ember tüntetett hétfő délelőtt Prágában. A tüntetők átvonultak a prágai várban tartott megemlékezésre is, ahol Áder János hazánkat képviselte.
Több ezer ember tüntetett hétfő délelőtt Prágában, az 1989-es cseh demokratikus rendszerváltást elindító diáktüntetés évfordulóján Miloš Zeman cseh köztársasági elnök ellen - írja az Index.

Az elnököt folyamatosan bírálják botrányos viselkedése, nagy nyilvánosság előtt elhangzó káromkodásai, orosz- és Kína-barát politikája vagy a bársonyos forradalom előestéjén, a csehszlovák rendszerváltást kirobbantó diáktüntetés bagatellizálása miatt. Ezért a „Szeretnék az elnök úrral elbeszélgetni" elnevezésű Facebook-csoport demonstrációra hívta az embereket Zeman ellen Prágában és Brnóban.A Facebook-csoport tüntetői demonstrációjuk után átvonultak az egykori diáktüntetés helyszínére, ahol később Zeman, külföldi államfők társaságában, beszédet tartott és emléktáblát leplezett le.

A Magyarországot képviselő Áder János köztársasági elnököt az emléktábla átadása után dobták meg tojással, pillanatokkal korábban ő maga küldte el az esernyőt tartó biztonságiakat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Technikai hiba az OTP netbankjánál

Egy támogató program átmeneti meghibásodása miatt egyes banki szolgáltatások nem, vagy csak… Tovább olvasom