Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Többtucatnyi zsák szemét

Több tucatnyi százliteres zsáknyi hulladékot szedtek össze a Röjtökmuzsaj felé vezető út mentén a Szidónia Kastélyszálló munkatársai. A közösségi munka civil kezdeményezését a Rekultív fertőszentmiklósi egysége is támogatta.
– Hihetetlen, mennyi szemét hevert a Röjtökmuzsaj felé vezető út mentén – mondták a csípős hideg dacára is jó kedvvel és önként tevékenykedők tegnap délelőtt, miközben egyre csak gyűltek a legkülönbözőbb hulladékkal teli fekete nejlonzsákok.
Az akció főszervezője Jéri Mária, a Szidónia Kastélyszálló Sopronból bejáró vezető kontrolling menedzsere volt, akinek szemét egyre inkább bántotta az útszéleken egyre csak halmozódó hulladék. – Örülök, hogy szemétgyűjtési ötletem meghallgatásra talált. Több mint harminc ember szorgoskodott órákon át a mintegy hét kilométeres szakaszon – mondta.

– A szálloda alkalmazottjain túl a szálló vendégei közül is többen „jó bulinak” tartva az akciót, csatlakoztak hozzánk. Ebergőcről és Röjtökmuzsajról is vártunk segítőket. Valószínűleg a kiválasztott hétköznapi időpont volt az oka annak, hogy mindössze hárman jöttek el. A Rekultív fertőszentmiklósi üzemegységének vezetője, Horváth Attila ugyanakkor a szemét elszállításához ígért segítséget. Találtunk nyugágyat, kimustrált tévét, egy zsáknyi megsütött és kidobott pizzát, bőröndöt is.
Toma Katalin, a wellneszrészleg vezetője hároméves kisfiával, Erikkel fáradozott a hidegben:

– Jómagam is Sopronból járok dolgozni a Szidóniába, s engem is idegesített a látvány, mennyi szemét hever az út mellett.
„ Rettenetesen sok sörös doboz és műanyag flakon éktelenítette az árkokat, alig száz méteren két zsák is megtelt velük.”
Sipőcz Attiláné recepciós Fertődről jár röjtökmuzsaji munkahelyére. P is, valamint Derry Márta ügyvezető igazgató és Kutasi Mária asszisztens, valamint Gulyás Eszter sales menedzser is hangsúlyozták: szebb környezetünkért bizonnyal másutt is lehetne ilyen akciókat szervezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mivel küzd a téli depresszió ellen?

Tovább olvasom