Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Többsoros gyöngy nyaklánc

Az igazi nő folyton meg akarja hódítani környezetét, egyszerű hétköznapokon, ünnepi összejövetelen, meghitt találkán – mindig és mindenhol. Vonzó, csinos és ápolt akar lenni. Ez pillanatok alatt elérhető ezzel a magunk készítette, divatos gyöngysorral.

Hozzávalók:

damil, 50 darab teklagyöngy, 2 darab stopper (fémgolyó), karabiner, dupla karika, kúposfogó, csőrös fogó, tű, olló.

Ha három különböző méretű gyöngyöt használunk, és egy damilszálra hét gyöngyszem kerül, nem lesz zsúfolt a láncunk.

Dupla karika

A láncot hét damilszálból készítjük. A szálakat fogjuk össze, majd egyet húzzunk ki egy-két cm-rel hosszabbra. Erre a damilszálra fűzzünk fel egy stoppert (apró lyukas fémgolyót) egy dupla karikát, mely a lánc összefogására szolgál, majd a kilógó szálat dugjuk vissza a stopperbe.

A stopper

A stopper apró, lyukas fémgolyó, mely a damilszálak összefogására szolgál. ha a hosszabb szálat visszadugtuk a stopperbe, fogóval erősen nyomjuk össze a fémgolyót. A maradék damilszál ne lógjon túl a stopperen, vagy vágjuk le a felesleget, így nem szúrja a nyakat.

Csomózás

Kattintson a képre!
A gyöngyöket egyszerű csomózással rögzítjük: egy damilszálat csomózzunk meg, fűzzünk rá egy gyöngyöt, majd ismét csomózzunk. Ezt a csomó-gyöngy-csomó lépést ismételjük egy szálon hétszer. A damilszálakra lépcsőzetesen kerüljenek a gyöngyök.

A karabiner

Ha a láncot megfűztük, a másik végére kerüljön a lezárókapocs, a karabiner, melyet úgy szerelünk fel, mint az első fázisban a dupla karikát. Egy kilógó szálra fűzzünk egy stoppert. A karabinert, majd a szálat dugjuk vissza a stopperbe, amit összenyomva készen is vagyunk.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénk az élen az új otthonok építésében

Tovább olvasom