Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Többet hazudnak a kövér emberek?

A dánok nem mondanak igazat étkezési szokásaikról, egészségesebbnek kívánnak látszani a valóságosnál, derült ki egy felmérésből. Ráadásul az is bebizonyosodott, hogy minél túlsúlyosabb valaki, annál nagyobbat lódít.
Megdöbbentő eredményre jutott egy dán kutatócsoport: egyre több ember hazudik táplálkozásáról, elhallgatva étrendjének egészségtelen részleteit. A csoport két éven át vizsgálta különböző korú és nemű emberek étkezési szokásait Dániában, és így kiderült, az előző évekhez képest 10 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik füllentettek a vizsgálat során. Sokan olyan étrendről számoltak be, amely túltett a legszigorúbb diétákon is, sőt egyenesen csodával határos, hogy a vizsgált személyek életben maradtak ilyen mennyiségű kalória fogyasztása mellett.

A legszembeszökőbb azonban az volt, hogy a legkövérebbek igyekeztek a legjobb színben feltűnni. „A kilókkal egyenes arányban szaporodik az önámítás mértéke is" – nyilatkozta a kutatócsoport vezetője. A testesebb emberek a felmérést végző személyek előtt elfogyasztott étkezések alatt is kínosan ügyeltek rá, hogy ne érhesse őket a mohóság vádja. A kutatás vezetője szerint ez a viselkedés egyes esetekben öntudatlan, az étrendjükről beszámoló személyek ugyanis valóban törekszenek az egészséges táplálkozásra, a valóságban azonban sokat nassolnak, ezt azonban nem tartják étkezésnek, és önmaguk sem értik, miért is nem képesek lefogyni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven év az európai egység útján

Hat ország piacának laza kapcsolatrendszeréből fél évszázad alatt huszonhét országot a legtöbb téren… Tovább olvasom