Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Több vizet kellene inniuk az iskolásoknak

Vízfogyasztást népszerqsítő iskolai program indult az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) és az Egészségügyi Minisztérium támogatásával – tájékoztatott az Országos Élelmiszer-biztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI).
A HAPPY (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young) program arra keresi a választ, mennyiben és hogyan módosítja a gyermekek folyadékfogyasztási szokásait az ingyenesen kihelyezett ásványvíz elérhetősége.
A két hónapig tartó programban hat budapesti iskola több mint 450 tanulója vesz részt, akik játékos formában sajátíthatják el az egészséges táplálkozás alapismereteit.
A kutatások elsődleges célcsoportja az alsó tagozatos diákok. A vízautomaták biztosításán túl az OÉTI szakemberei folyamatos szakmai támogatást is nyújtanak az iskoláknak.
Az OÉTI 2006-os táplálkozás-egészségügyi vizsgálatai alapján az általános iskolás korú gyerekek több mint 40 százaléka naponta többször is fogyaszt szénsavas, cukrozott üdítőt a víz rovására. Kutatások pedig azt mutatják, hogy az elhízás és a cukros üdítő fogyasztása között szoros összefüggés van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bakterház: a világ közepe

"Az „ötlépésnyi birodalom", a MÁV Rt. „Szeged forgalmi csomópont" mozgalmas életű… Tovább olvasom