Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Több szem többet lát

Minden héten szerdán este látható a szegedi Városi Televízió és a Délmagyarország közös tévéműsora, a Szemközt. Az e heti adásban Tálosi Lászlót, a szegedi rendelőintézet főigazgatóját faggatta Márok Tamás szerkesztő-riporter és Szabó C. Szilárd újságíró az intézmény pénzügyi helyzetéről és a változásokról.
Tálosi László a műsor elején kijelentette: nem csorbítja vezetői önállóságát, hogy László Gábor és csapata az intézményben dolgozik tovább. Ismeretes: a június elsejével kinevezett önkormányzati biztos mandátuma november 30-ával lejárt, de a főigazgató tanácsadóként alkalmazza tovább az intézmény átvilágítását és pénzügyi konszolidációját is végző Tig-Res Rt. munkatársait. A főigazgató hangsúlyozta: a gazdasági tevékenység átláthatósága, illetve a több szem többet lát alapigazsága miatt továbbra is ellenjegyzi majd László Gábor az intézményben hozott határozatok végrehajtását. Ez a főigazgató szerint csupán technikai kérdés. Hogy milyen posztokon kellene erősíteni, változtatni a szakrendelőben, hogy működőképes legyen a struktúra?

Tálosi László szerint a pénzügyi csoport és a könyvelés még mindig nem olyan szintű, mint ami elvárható. Egyebek mellett ezért is szerződtettek külső könyvelő céget, amely évekre visszamenőleg ellenőrzi az intézmény könyvelését. Elhangzott: Varga Lajos azért mondott le az orvosigazgatói posztról, mert inkább a gyógyítómunkában kíván részt venni. December 5-e óta Zsibrita Ágnes, a labor vezetője a megbízott orvosigazgató. Év elején távozni fog posztjáról a szakrendelő gazdasági igazgatója, Tóth János. Tálosi László elmondta, hogy néhány napon belül kiírják a pályázatot a gazdasági igazgató posztra. A főigazgató szólt arról is, hogy az intézmény több mint ötszázmillió forintos lejárt tartozásállománya két évre ütemezve havi húszmillió forintos terhet jelent a rendelőintézetnek. Az egészségügy mostani finanszírozása mellett rendkívül racionálisan kell gazdálkodni, hogy ezt a többletet megtermeljék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 12.21.

Tovább olvasom