Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Több százan emlékeztek Marian Cozmára 27. születésnapján

Több százan emlékeztek mécsesek, gyertyák gyújtásával a február 8-án meggyilkolt Marian Cozmára, a román kézilabda válogatott és az MKB Veszprém játékosára, 27. születésnapján, kedden este Veszprémben.

A gyilkosság helyszínétől, a Patrióta lokáltól mintegy harminc méternyire lévő mécsestartónál, Marian Cozma bekeretezett nagyméretű fényképénél (alatta e felirattal: Soha nem feledünk!), először a csendes megemlékezést szervező Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke, Remport Csaba helyezte el a szurkolók hatalmas koszorúját, amelynek közepén szegfűből, gerberából és ciklámenből állították össze a 27-es számot; Marian Cozma 1982 szeptember 8-án született. A koszorú szalagjain ez olvasható: "Megemlékezésül születésnapodra: Veszprém Kézilabda Fan Club".

Koszorút helyezett el és mécsest gyújtott Debreczenyi János, Veszprém polgármestere és Márfi Gyula, veszprémi katolikus érsek, továbbá Talabér Márta, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke. Mécsest gyújtott, virágot vitt a februári tragédia helyszínére a város képviselő-testületének számos tagja is.

Az emberek csendben gyülekeztek és rótták le sorra a kegyeletüket virággal, mécsesek gyújtásával - többen könnyeztek, sírtak; a kegyeleti helyet, a Marian Cozma arcképe előtti térséget százával borították a virágok, égő gyertyák, mécsesek.

Lerótták kegyeletüket az MKB Veszprém Kézilabda Club vezetői is: Hunyadfalvy Ákos társadalmi, Magyarádi Péter gazdasági elnök, Mocsai Lajos, a csapat vezető edzője és Csoknyai István, a magyar kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, a veszprémi csapat másodedzője.
Este 8 óra jóval elmúlt már, amikor megjelentek - edzésük után - az európai hírű csapat játékosai, Marian Cozma sporttársai, barátai; valamennyien fejet hajtottak barátjuk arcképe előtt, megrendülten álltak hosszabb ideig, majd mécsest gyújtottak és virágokat helyeztek el.

A tömeg csendben, lehajtott fejjel emlékezett a belvárosi utcában egy mindig vidám, nagyszerű és nagy sikerekre hivatott sportolóra, aki kedden lett volna 27 éves, ám éppen hét hónappal ezelőtt meggyilkolták.

Olvasóink írták

 • 3. Esther 2009. szeptember 09. 16:51
  „Nyugodj bekeben Marian Cozma:(. a gyilkosok egyszer elnyerik melto büntetesüket, de nem az igazsagügytöl.majd az elettöl.”
 • 2. t-a-ibi 2009. szeptember 08. 23:10
  „Kicsit tartottam attól, hogy valakit hivatalból kirendelnek meggyalázni, egy ember életét!
  Nyugodjon békében!
  Sajnálom hozzátartozóit, hogy még mindig nem kaptak elégtételt.
  A gyíkosok, élik világukat, hogy egyik,-másik sitten van, ne tévesszen meg senkit”
 • 1. tymea7 2009. szeptember 08. 23:00
  „Viszlát égi nyolcas........emlékünkbe örökké élni fogsz!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy patikát Budapesten

Kiraboltak egy patikát a főváros IX. kerületében kedden késő délután, a rabló a bevétellel… Tovább olvasom